Haberler

Dünyanın En Güzel Koylar Birliği'ne Türk Başkan

Merkezi Fransa'da olan Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 8'inci Dünya Kongresi, 11- 15 Eylül tarihleri arasında Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplandı.

Merkezi Fransa'da olan Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 8'inci Dünya Kongresi, 11- 15 Eylül tarihleri arasında Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplandı. Kongrede, Fransız Jerome Bignon, birliğin başkanlığını turizmci Galip Gür'e devretti.

Karia Prenses Otel'deki kongreye, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür, eski birlik başkanı Fransız Jerome Bignon, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Ali Galip Gür, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Türkiye Deniz Ticaret Odaları Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilcisi Gündüz Nalbantoğlu ile birliğe üye ülkelerin koy temsilcileri ve çevreciler katıldı.

KOYLARIN SORUNLARI TARTIŞILDI

1997 yılında kurulan, o tarihten bu yana Türkiye'den sadece Bodrum'un üyesi olduğu birlik, gerçekleşen kongrede, koylarda yaşanan sorunları masaya yatırdı. 28 ülkeden 37 koyun bulunduğu birlikte, her ülke temsilcisi kongreye büyük ilgi gösterdi. 100'e yakın delegenin katıldığı kongrede, koylar arasında işbirliği, ortak sorunların çözümüne yardımcı olmak, koyların doğal değerlerini, kültürlerini, dünyaya tanıtmak ve koyları koruyarak turizm yapılması gerektiği mesajı verildi. Bodrumla ilgili İngilizce olarak kısa bir tanıtım filmi gösterildi.

TEKNE DÜMENİYLE GÖREV TESLİMİ

Türkiye'den yalnızca Bodrum'un üye olduğu birlikte, bugün başkanlık devir teslim töreni de yapıldı. Birliğin eski Fransız Başkanı Jerome Bignon, görevini Bodrum'da yaşayan turizmci Galip Gür'e teslim etti. Tören sırasında Fransız Bignon, yeni başkan Gür'e tekne dümeni hediye etti.

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği eski Başkanı Jerome Bignon, bu yıl turizmin daha çok çeşitlilik kazandığını belirtti. Bignon, "Turizmin daha çok görünür hale gelip, doğal kalıp, korunması gerekir. Bu yıl 1 milyar turist başka ülkeleri ziyaret etti. Bu çok önemli bir rakam. Bu rakamın yarısı, kalkınmakta ve yükselmekte olan ülkelerden geliyor. Dünya üzerinde gelişen turizm yoksulluğu ortadan kaldırmaya fayda sağlar. Koylarımızda turizm sektörü açısından çok ama çok değerli. Ülke ve dünya ekonomilerinin başında denizden kazanılan sermaye var. Ana amacımız koylarımızı temiz tutarak, koruyarak, gelecek nesillere taşıyarak, turizmi iyi yaparak ülkelerimiz adına çok iyi kazançlar sağlayabiliriz" dedi.

Bignon, 41 yıl sonra Bodrum'a geldiğini de dikkati çekip, dünyada pek çok yerin olduğu gibi Bodrum'un da çok değiştiğini ve turizm kenti olduğunu söyledi.

3 YIL GÖREV YAPACAK

Galip Gür, 3 yıl önce Portekiz'de yapılan kongrede Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin başkanı olacağınının açıklandığını hatırlattı. Galip Gür, "Bodrum, kongrede çok önemli bir yere sahip. Bodrum'a gelen delegelerimiz Bodrum'un neden bu birlikte olduğunu çok iyi anladı. Önümüzdeki üç yıl boyunca Bodrum ve diğer ülkelerdeki koyların korunmasına, temiz tutulmasına ve doğal dengeyi bozmamaya yönelik çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

15 Eylül'e kadar devam edecek kongrede her ülke temsilcisi kısa bir konuşma yaparken, delegeler için Bodrum koylarında tekne turu düzenleneceği de belirtildi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galip Gür Bodrum Fransa Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title