Haberler

Hüda Par'dan Yasadışı Dinleme İddiası

Güncelleme:

Hüda PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında yasadışı olarak partililerinin dinlendiğini ileri sürdü.

Hüda PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, bugün Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yasadışı olarak partililerinin dinlendiğini ileri sürüp, buldukları böcetk tabir edilen cihazları gazetecilere gösterdi. Diyarbakır başta olmak üzere, bölgedeki bazı kentlerde düzenledikleri seminerlerde, parti yöneticilerinin ev ve işyerleri ile araçlarında 8 böcek cihazı bulduklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi2 Aralık tarihinde partimizin üyelerine yönelik verdiğimiz seminerin yapıldığı salonun önüne park etmiş şüpheli bir araç farkedilmiştir. Bu aracın içinden parti üyelermizin fotoğraf ve kamera kaydının yapıldığının görülmesi üzerine aracın kapısı açılmış, içerisinde ortam dinleme cihazlarının ve kayıt işlemi yapan önlerinde bira şişeleri bulunan, aletli kişilerin olduğu görülmüştür. Bu kişilere kim oldukları ve ne yaptıkları sorulmuş, polis olduklarını ve görevde bulunduklarını beyan etmişlerdir. Kimlik ibraz etmeleri istenmiş, herhangi bir kimlik ibraz etmemişlerdir. Çevrede bulunanlar tarafından bu şüpheli şahısların olay yerinden kaçmaları engellenmiş ve parti yetkililerine haber verilmiştir. Partimizin yetkililerine de herhangi bir kimlik ve belge ibraz etmeyen bu kişiler hakkında işlem yapılması için 155 aranarak resmi polislerin olay yerine gelmeleri sağlanmıştır. İntikal eden resmi görevliler, şüphelilerle görüştükten sonra ekip amiri bu şahısları tanıdığını, polis olduklarını belirtimştir. .

Şikayetçi olduklarını beyan etmelerine rağmen olayla ilgili tutanak tutulmadığını belirten Yılmaz, Parti yetkililerin şikayetçi olduklarını belirtmelerine ve konu ile alakalı tutanak tutulmasını talep etmelerine rağmen, şahıslar haklarında herhangi bir işlem yapılmadan gitmelerine izin verilimştir. Bilahare olay yerine gelen başka bir emniyet amiri, başlangıçta şüpheli şahısları tanımadıklarını, olay mahallinde şüpheli kimsenin bulunmaması nedeniyle de işlem yapamayacaklarını belirterek, olayı kapatmak istemişlerdir. Parti yetkililerinin, resmi polis amirinin konuşmalarının kamera kaydının bulunduğunu ve şüphelilerin bu kişiler tarafından serbest bırakıldığının belirtilmesi üzerine olayı örtbas etmekten vazgeçmiş ve kabul etmek zorunda kalmıştır. Yasadışı dinleme yapan üyelerimizi foto ve kamera ile kayda alıp fişleyen bu kişilerin polis oldukları kabul edilmiş fakat yasal işlem yapılmayarak serbest bırakılarak suça ortak olunmuştur diye konuştu.

PARTİMİZE ÜYE OLMASI İÇİN MUHBİR GÖNDERDİLER

Diyarbakır ve Batman'da meydana gelen iki olayı göstererek, parti üyelerinin hedef haline getirildiğini anlatan Yılmaz, telefonlarının da rutin olarak dinlendiğini kaydetti. Toplantı yaptıkları mekanlara böcek tabir edilen ortam dinleme cihazlarının yerleştirildiğini, açılış törenlerinde bile parti yöneticilerinin dinlenerek fişlendiğini iddia eden Yılmaz, Birlikte çalıştıkları muhbirler, partimize üye olmaya gönderilmekte ve etkinliklerimize katılarak sabote etmeye çalışmaktadırlar. Bazı parti üyelerimiz, baskı tehdit ve şantajlarla muhbirliğe zorlanmaktadır şeklinde konuştu.

DEVLET ADINA GÖREV YAPAN BU KİŞİLERE BU EMRİ KİM VERMİŞTİR

Devlet adına görev yapan kişilerin yasal olan bir siyasi partiyi dinleme ve konuşmalarını kayda alma yetkisinin olup olmadığını soran Yılmaz, şöyle konuştuSiyasi partilerin halkın girişine açık olan parti seminerlerine katılanları dinleme, kayda alma ve fişleme yetkisi var mı Hangi yasanın, hangi maddesine dayanarak bu yapılıyor Yasal bir partinin yasal bir etkinliğini yasadışı dinleme kayda alma ve üyelerini fişleme cesaretini kimden alıyorlar Partimize yönelik yasadışı dinlemeyi yapanlara, bu emri kim, hangi amaçla vermiştir Bu kişiler ve talimat verenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılacak mı Yasadışı dinleme ve fişleme yapan bunun gibi başka yapan başka ekipler var mı Bu kişiler bugüne kadar yasadışı olarak hangi parti ve STK'ları dinlediler, ne gibi dinleme ve fişleme yapmışlardır Bu kişiler görevli değilse hangi yetkiye dayanarak dinleme yapıyorlar Görevli ise dinleme fişleme yetkisini hangi mahkemeden almışlar Partimize, STK'lara ve halka yönelik bombalı ve molotoflu saldırılar kolluğun bilgisi dahilinde mi yapılıyor

GEZİ'DE PROVOKATÖRLÜK YAPTIKLARI İÇİN BÖLGEYE GÖNDERİLEN MİT ELEMANI VAR MI

Zaman zaman siyasi parti ve STK'lara muhbir yerleştirildiğine dair medyada çıkan haberlerin olduğunu ifade eden Yılmaz, Devlet, siyasi partilere, STK'lara muhbir yerleştirme ve muhbirleştirme faaliyetleri yapmaktadır. Legal yapılara ve partilere muhbir yerleştirmenin hukuki bir dayanağı varmı Muhbirleştirilen kişilere, STK veya parti içinde suç işleme, işlettirme yetkisi var mı Yakın zamanda basına yansıyan STK'lara yerleştirilen muhbirlere karşıt görüşlü kişilere ve STK'lara partilere yönelik eylem yaptırma iddialarına karışan görevlilere karşı bir işlem yapıldı mı STK'lara ve partimize yönelik 100'ün üzerinde saldırının hiçbirinin faillinin bulunmamasının nedeni nedir KCK içine yerleştirilen ve yönetici konumuna gelen muhbirlerin bu saldırılardaki rolü nedir MİT krizinde Gezi olaylarında provokatörlük yaptıkları için batı illerinden bölgeye gönderilen görevliler ile hukukdışı davranan kirli işlere karışan disiplinsiz davranışları nedeniyle bölgeye gönderilen görevlilerin bu saldırılarda ve yasadışı işlerdeki rolü nedir şeklindeki soruların cevaplandırılmasını istedi.

DİNLEME YAPAN 5 ARAÇ İDDİASI

HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, yaptıkları görüşmelerde Diyarbakır'da yasadışı ortam dinlemesi yapan 5 aracın olduğunu belirterek, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde bölgedeki kentlerden belediye başkan adaylarını 19 Aralık'ta düzenleyecekleri geniş katılımlı bir toplantı ile duyuracaklarını söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut da, yasadışı ortam dinleme yapan 21 KL 246 plakalı aracı tespit ettikleri anda çekilen kamera görüntülereni basın mensuplarına dağıttı. Turgut, dağıtılan görüntülerde olayın yaşandığı akşam yaşananları anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Turgut Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title