Haberler

Diş hekimini 21 bıçak darbesiyle öldüren şahıs kendini savundu: Çakralarımı açacağını söyledi, kendimden geçtim

Güncelleme:

İstanbul'da geçen yıl muayenehanesine gittiği diş hekimi Şeyma Biran'ı 21 bıçak darbesiyle öldüren Ziya Ersoy, mahkemede kendini savundu. Ersoy, "Senin çok güçlü bir ruhun var, çakraların kapalı, çakralarını açacağım dedi. Vücudumun çeşitli yerlerine dokundu. Birden kendimden geçtim, kendime geldiğimde Şeyma'nın sol tarafı olduğu gibi kandı." dedi. Mahkeme, Ersoy'un cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor düzenlenmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Kadıköy'de 2022 yılında ilk kez muayenehanesine gittiği diş hekimi 64 yaşındaki Şeyma Biran'ı 21 bıçak darbesiyle öldüren sanık Ziya Ersoy hakim karşısına çıktı.

Hakkında 'Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 'Nitelikli yağma' suçundan ise 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Ersoy, Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk celseye tutuklundu bulunduğu cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Abdullah Artut, müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

"ÇAKRALARIMI AÇACAĞINI SÖYLEDİ"

Duruşmada söz verilen Ziya Ersoy, "Yürüyüş yaparken diş hekimi tabelası gördüm. Oraya protez yapmak için fiyat araştırması yapmak için girdim. Kendisi bana genel işlemler için bir fiyat verdi. Saat 16.00'dan sonra ortağının geleceğini söyledi. Muayenehaneden çıktım. Yürüyüş yolunda av malzemeleri satan bir yere girdim. Çınarcık'a kamp yapmaya gidecektim. Av dükkanında yaklaşık 15 dakika kaldım ve sadece bıçak aldım. Bıçağı kampta lazım olacağı düşüncesiyle satın aldım. Daha sonra Moda'ya doğru yürüdüm. Oraya kadar gitmişken de muayenehaneye uğrayayım dedim. Şeyma'nın ayağı bankoya takıldı, düşecek gibi oldu. Düşmesin diye de benim elimi tuttu. Elim kanadı. Sonrasında eline kağıt havlu aldı. Elimi silerken elimi tuttu. Bastırdı ve senin çok güçlü bir ruhun var, çakraların kapalı, çakralarını açacağım, sana ücretsiz seans yapacağım, yan odada taşlarının olduğunu oradan güç alp geleceğini söyledi. Sonrasında ben muayene koltuğunda oturur pozisyondayken beni yatay pozisyona aldı. Ben de kendisine bu esnada bu şeylere inanmadığımı söyledim. O da bana, inanacağımı söyledi" dedi.

Diş hekimini 21 bıçak darbesiyle öldüren sanık: Çakralarımın kapalı olduğunu ve çakralarımı açacağını söyledi

"KENDİME GELDİĞİMDE ŞEYMA KANLAR İÇERİSİNDEYDİ"

Savunmasına devam eden Ersoy, "Çakralarımı açmak için vücudumun çeşitli yerlerine dokundu. Ben de çok rahatsız oldum. Benim vücuduma dokunmaya devam etti. Terlemeye başladım. Çantamda havlu vardı. Çantamı açıp havluyu aldım. O sırada birden kendimden geçtim. Kendime geldiğimde Şeyma Biran'ın ayak ucunda esas duruşta bekliyordum. Şeyma'nın sol tarafı olduğu gibi kandı. Nefes almıyordu. Ben de herhangi bir yaralanma yoktu. Hayatımda ilk defa bir ceset gördüğüm için orada fenalaştım. Olay yerinde bulunan havlu, bıçak ve benim parmak izimin bulunacağı diğer materyalleri, kağıt havlu, ıslak mendil gibi materyalleri koymak için bir çanta aradım. Gözüme Şeyma Biran'ın kapıda asılı çantası ilişti. Çantanın içindekileri boşalttım. Çantanın içindekileri muayenehanede bırakarak kağıt havlu, bıçak gibi materyalleri çantamın içine koydum. Ancak öncesinde bıçağı kağıt havluyla sildim. Tüm bu eşyaları Şeyma'nın çantasına doldurarak dışarı çıktım. Bir arkadaşımı aradım. Caddebostan sahilde olduğunu söyledi. Ben de caddebostan sahile gittim. Arkadaşım ve arkadaşlarıyla biraz vakit geçirdim. Yanımda getirdiğim havlu, kağıt havlu, peçeteler, tişörtüm bunların hepsini Caddebostan sahilde çöpe attım. Şeyma'nın çantasını da çöpe attım.Sahilde vakit geçirdikten sonra arabayla Abdullah'ın dükkanına gittik. Orada biraz vakit geçirdik. Abdullah'ın işyerinden çıkarken kendi sırt çantamı da o civarda çöpe attım. Çanta zaten eski bir çantaydı, bu nedenle çöpe attım. Olay nedeniyle çok pişmanım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Diş hekimini 21 bıçak darbesiyle öldüren sanık: Çakralarımın kapalı olduğunu ve çakralarımı açacağını söyledi

CEZAİ EHLİYETİ SORGULANACAK

Mahkeme heyeti, sanık Ziya Ersoy'un cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine ve eksiklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Diş hekimini 21 bıçak darbesiyle öldüren sanık: Çakralarımın kapalı olduğunu ve çakralarımı açacağını söyledi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

adem :

ANLAMADIM ŞİMDİ BU NASIL BİR OLAY YAZIM YANLIŞIMI VAR YOKSA İAFADE EKSİĞİMİ

26
0
yanıtYanıtla
ferfer:

o an bişeyler uydurmaya çalışmış onuda becerememiş

1
0
yanıtYanıtla
Carsambali:

Ne demek istiyo anlamadikki..Kadin tacizmi etmis..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title