Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)BEYPAZARI, AYNI KÖYDEN 2 GÜNDE İKİNCİ ŞEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ DİYARBAKIR'da vatani görevini yapmakta olan Ulaştırma er 27 yaşındaki Onur Yaman, nöbette olduğu sırada kazeen silah arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit oldu.

1)BEYPAZARI, AYNI KÖYDEN 2 GÜNDE İKİNCİ ŞEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ

DİYARBAKIR'da vatani görevini yapmakta olan Ulaştırma er 27 yaşındaki Onur Yaman, nöbette olduğu sırada kazeen silah arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit oldu. Aynı köyden Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik de Şirnak'ta konuşlu Milli Jandarma Tabur Komutanlığı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırıda şehit olmuştu. Diyarbakı 7'nci Kolordu Karagah Destek Grup Karagah Bölük Komutanlığı 2 nolu kulede, dün saat 20.40 sıralarında aynı kulubede nöbet tutan bir askerin elindeki G-3 Piyade Tüfeğini doldur-boşalt yaptığı sırada ateş alması sonucu namlusundan çıkan mermi, er Onur Yaman'ın başına isabet etmesi sonucu olay yerinde şehit oldu. Silah sesinin duyulması üzerine gelen askerler, durumu yetkililere bildirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, bir süre araştırma ve inceleme yaparken, soruşturma başlatıldı.Terhisine 6 ay kala şehit olan ve birliğindeki bölük komutanının şoförü ve koruması olan er Onur Yaman için Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi General Galip Deniz Kışlası'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit er Yaman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, beypazarına gönderilmek üzere yola çıkarıldı. Şehit Ulaştırma er Onur Yamanın şehadet haberi, Beypazarı'nın Ayvaşık Mahallesi'nde  oturan ailesine gece  02.00 sıralarında verildi. Acılı haberi alan baba Muhammet  Yaman ve ailesi göz yaşı döktü.

Şehidin cenazesine ablası Dilek Değer, ablasının kocası olan eniştesi CHP Diyarbakır eski il başkanı ve aynı partiden eski milletvekili  Dilek Değer, Ak Parti ve CHP Milletvekilleri, Ankara Valisi  Ercan Topaca, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncay Kaplan, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evin tek oğlu olan şehit er Onur Yaman'ın bekar olduğu, sivil hayatta muhasebe bürosunda çalıştığı öğrenildi. Dudaş Köyü nüfusuna kayıtlı şehit Ulaştırma er Onur Yaman'ın cenaze namazı Beypazarı Fatih Camisi'nde kılındı. Namazda, Beypazarı'nda dün toprağa verilen şehit Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik ile bugün toprağa verilen şehit Onur Yaman'ın babası Muhammet Yaman yan yana saf tuttu. Şehit er Tıau Şfkfı ikindi namazı ve ardından kılınan cenaze namazından sonra Beypazarı Şehitliği'nde toprağa verildi. Beypazarı, bir gün arayla ikinci şehidini toprağa vermiş oldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şehidin fotoğrafı

-Şehidin naaşının görüntüsü

Milletvekillerinin görüntüsü

Şehidin oturan annesi, babası ve kız kardeşinin yan yana görüntüsü

Cenaze namazının kılınması

-Beypazarı'nda dün toprağa verilen şehit Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik ile bugün toprağa verilen şehit Onur Yaman'ın babası Muhammet Yaman'ın fotoğrafı

Detay

Kemal ÇELEN/BEYPAZARI(Ankara),

===================================================

2)BİNGÖL'DE TUZAKLANMIŞ PATLAYICI İMHA EDİLDİ

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nin kırsal alanında PKK'lılar tarafından tuzaklanmış el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince tespit edilerek imha edildi.  Genç İlçesi Yazıkonak Köyü kırsalında PKK'lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerinin arama tarama faaileyeti esnasında bulundu. Tuzaklanan patlayıcının bulunduğu alanda alınan güvenlik önlemerinin ardından el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde infilak ettirildi. Patlayıcının imha anı cep telefonu tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Patlayıcının imha edilmesi cep telefonu görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

BİNGÖL/DHA

==============================================

3)EYLÜL'ÜN AİLESİ, ÖZGECAN OLAYINDAKİ GİBİ TOPLUMDAN DESTEK BEKLİYOR

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi Koru Beldesi'nde parkta oynarken 26 yaşındaki Murat Şahin A. tarafından kaçırıldıktan sonra boğularak öldürülen 6 yaşındaki Eylül U.'nun ailesi, toplumdan Özgecan ve Münevver Karabulut cinayetlerinde olduğu gibi toplumdan destek beklediklerini söyledi. Yalova'da Cevdet Aydın Parkı'nda bugün toplanan Eylül U.'nun ailesi ve avukatıyla komşuları, 'Eylül cennet meleği, Şahin cehennem direği', 'Eylül ayı hüzün ayı derler fakat hiçbir Eylül böyle hüzne boğmadı', 'Eylül yalnız değil', 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Kadına şiddete tecavüze hayır', 'Seni asla unutmayacağız', 'Eylülümüz kalbimizdesin' pankartları açtı.

Öldürülen minik Eylül'ün babası Nurettin U., kızının cesedinin bulunmasında, sanığın yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Benim cumhurbaşkanımdan tek ricam tek dileyim bu tür vakalara idam gelsin. Burada sesimi duyurmak istiyorum. Benim canım yanıyor, başkasının yanmasın" dedi.

Ailenin avukatı Erdem Keleş, bu tür olayların yaşanmaması ve başka ailelerin canlarının yanmaması için çaba harcadıklarını, ailenin avukatı olarak yargılama süreçlerinde sonuna kadar davanın takipçisi olacağını söyledi. Failin en ağır cezayı alması için üzerime düşenin en iyisini yapacağını anlatan Keleş, "Son olarak beklentimiz ülkemizde yaşanan bu tür vakalara bir Özgecan bir Münevver Karabulut hadiselerinde olduğu gibi tepki verilmesi ve sessiz kalınmamasıdır. Ayrıca  yaşanan olaylardan görüldüğü üzere idam cezasının gelmesinin gerekliliği ortadadır" dedi.

Basın açıklamasını Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ve Yalova MHP İl Başkanı Hasan Topçular da izledi.

Görüntü dökümü

-Arşiv görüntü

-Basın açıklaması yapılan yerden görüntü

-Avukat Erdem Keleş'in açıklaması

-Nurettin U.'nun açıklaması

-Genel döviz ve pankart görüntüsü

(Boyut: 119 mb) ( Süre: 3.45 dk)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

==================================================

4)JANDARMANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE MOTOSİKLETLİ KUTLAMA

ANTALYA'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde yaklaşık 250 motosikletlinin katılımıyla kortej düzenlendi. Kemer- Antalya arasındaki yaklaşık 50 kilometrelik korteje motorize jandarma timleri de eşlik etti. Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yılı dolayısıyla Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından motosiklet korteji düzenlendi. Kortejde; Antalya İl Jandarma Komutanlığı Motosikletli Jandarma Asayiş Tim Komutanlıkları, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü, Akdeniz Motor Grubu, Honda PCX Grubu, Zalımlar Grubu, Antalya Kadın Motorcular Grubu, Atlılar Grubu, Pusatlar Grubu, Free Riders, Gold Wings Riders, Scoond, Türk Chopper Motor Kulübü, AKMOK, Pars ve Anica grupları yer aldı. Kemer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin de ailesiyle birlikte etkinliğe katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda toplanan motosikletliler fotoğraf çektirirken, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diye haykırdı. Katılımcılara önünde Türk bayrağı, arkasında ise 'Antalya Jandarma' yazılı tişörtler dağıtıldı. Motorize jandarma timleriyle yaklaşık 250 motosikletlinin yer aldığı kortej Antalya'ya hareket etti. Farklı noktalarda bekleyen jandarma timleri de kortej geçişi sırasında güvenlik sağladı.

ANTALYA'DA ALKIŞLARLA KARŞILAMA

Motosikletlilerin korteji Antalya İl Jandarma Komutanlığı önünde son buldu. Motosikletli grubu, jandarma girişinde subay ve astsubaylar alkışlarla karşıladı. Burada toplu fotoğraf çekiminin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, motosiklet kulüplerinin böyle bir etkinlik düzenlemesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yıldönümünde yapılan korteje katılarak jandarmaya destek verdiklerini söyledi. Aynı kulüp sporcularından, Türkiye enduro motosiklet şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü Burak Özdemir ise motosiklet sporcuları olarak Türkiye'de güvenliği sağlayan jandarmanın her zaman yanında olduklarını belirtti.

Motosikletli gruplar için verilen kokteylin ardından etkinlik sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Jandarma Komutanlığı girişi detay

Gelen motosikletliler

Dağıtılan tişörtlerden detay

Chopper motosikletlileri fotoğraf çektirmesi

Alandan görüntüler

Toplu halde "Ne mutlu Türk'üm diye" bağırılması

RÖP 1: Semih Özdemir (KEMK Başkanı)

Uyulması gereken kuralların anlatılması

RÖP 2: Burak Özdemir

Jandarma kapısından çıkış

Yolda motosikletlerden detay

Detay

96.8 MB /// 03.02"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Görüntü Dökümü

-----------------------

Motosikletli gurubun jandarmaya gelişi

İl jandarmaya girişleri

Jandarma bahçesinde motorcu grupların görüntüsü

İl jandarma alay komutanlığı dış plan görüntü

Grup üyelerinin alay önünde görüntüsü

Üyelerin "Jandarmaö, "Her Türk asker doğarö, "Ne mutlu Türk'üm Diyeneö diye bağırması

RÖP: Yusuf Kelleli (İl Jandarma Alay Komutanı Albay)

Detaylar

87 MB /// 02.44ö

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Yaman Beypazarı Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title