Haberler

DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ - TEKRAR

Güncelleme:

Dedeye 4 yaşındaki torununa cinsel istismar davası ADANA'da erkek torunu A.K.A.'ya (5) nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve bir önceki duruşmada serbest kalan mimar A.A. (69), bugün hakim karşısına çıkacak.

Dedeye 4 yaşındaki torununa cinsel istismar davası

ADANA'da erkek torunu A.K.A.'ya (5) nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve bir önceki duruşmada serbest kalan mimar A.A. (69), bugün hakim karşısına çıkacak. A.A.'nın torununa uyguladığı cinsel istismardan dolayı tutuklanıp cezaevine girmesi gerektiğini savunan davanın avukatlardan Ayça Kara Sığırcı, "Çocuğunun uğradığı istismarın gerçek olduğu psikolog ve çocuk gelişimcilerin raporunda da saptandı. Bizim isteğimiz bu kişinin tutuklanması ve hak ettiği cezayı almasıdırö dedi.

Olay, 2019 yılının temmuz ayında mağdur A.K.A.'nın ailesine dedesiyle görüşmek istemediğini söylemesiyle ortaya çıktı. Osmaniye'de uzun yıllardır mimarlık yapan A.A., iddiaya göre, zaman zaman Adana'ya gelerek evli olan oğlu O.A. (35) ve gelini G.A.'nın (35) evi ya da boşandığı eşinin evinde o zaman 4 yaşındaki erkek torunu A.K.A. ile vakit geçirdi. Bir süre sonra çocuklarının içine kapandığını ve sessizleştiğini gören O.A. ve G.A. çifti, A.K.A'nın dedesiyle yalnız kalmak istemediğini söylemesi üzerine durumdan şüphelendi. Ailesi küçük çocuğa bunun sebebini sorduğunda ise dedesinin kendisine cinsel istismarda bulunduğu yönde cevaplar aldı. Cevap karşısında şoka uğrayan aile A.A.'dan şikayetçi oldu.

SERBEST KALDI

Ailenin şikayeti üzerine A.A., 8 Mart'ta gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılan A.A., savcı tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan A.A., tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelinin yargılanacağı duruşmalar pandemi süreci nedeniyle ertelenirken son duruşma ise 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 Kasım'a ertelendi.

'DEDEMLE OYNAMAM ÇÜNKÜ O ÜÇKAĞITÇI'

Dava sürecinde konuyla ilgili A.K.A.'nın Çocuk İzleme Merkezi'nde alınan ifadesinde ise "Arkadaşlarımla oyun oynarım ancak dedemle oyun oynamam. Çünkü o üçkağıtçı. Her gittiğimde de 'gel oynayalım' diyerek aynı şeyleri yapıyorduö dediği öğrenildi. Torununa nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan dede A.A. ise mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddederek "Ben torunuma dokunmaya kıyamıyorum. Torunum küçük yaştadır. Böyle şeyleri nasıl uyduruyor anlamıyorum. Ben yanından geçsem dahi huylanır, ben çocuğa banyo bile yaptırmadımö diye konuştuğu öğrenildi.

'UCİM OLARAK YANLARINDAYIZ'

Mağdur avukatlarından Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Adana Hukuk Koordinatörü Avukat Ayça Kara Sığırcı, şüphelinin torununa nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu ve hala dışarıda serbestçe dolaştığını kaydetti. Bu tür davalarda çocuğun beyanının esas alınması gerektiğini ve suçun uzman raporlarınca tespit edildiğini ifade eden Sığırcı, "Biz UCİM olarak çocuğumuzun ve ailenin yanındayız. Bu çocuğun ömrü boyunca güvende hissetmesi adına elimizden geleni yapacağız. Öncelikle bu suçu işleyen kişinin direkt olarak tutuklanıp cezaevine gönderilmesini bekliyoruz. Söz konusu 4-5 yaşlarında bir çocuk. Dedesi tarafından istismar edilmiş bir yavru. Bu kişinin hakettiği cezayı almasını istiyoruz" diye konuşu.

Gündem Dökümü:

-------------------------

-Avukat Ayça Kaya Sığırcı ile röp.

-Avukattan detaylar

Haber-Kamera: Can ÇELİK-Gülşah ÖZGEN /ADANA,

Haber Kodu : 201125012

==================================

Niğde'de 112'ye gelen çağrıların yüzde 48'i asılsız ve gereksiz

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca tüm acil numaraların tek merkezde toplanması amacıyla yürütülen 112 projesi kapsamında Niğde'ye kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıların yüzde 48'ini asılsız ve gereksiz olarak nitelendirilen çağrılar oluşturuyor. Gereksiz çağrılar nedeniyle acil çağrıları bekletmek zorunda kalan çağrı merkezi çalışanları ise vatandaşları ikna etmekte güçlük çekiyor.

Niğde 112 Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 2003 yılından beri tek çağrı numarası ile 112 Çağrı Merkezi'nin hizmet vermeye başlandığını ve 2020 yılının Ocak ayından Kasım ayına kadar 485 bin 361 adet çağrı geldiğini ve gelen çağrıların yüzde 48'ini asılsız yani gereksiz çağrıların oluşturduğunu ifade etti.

Gereksiz aramaların hattı meşgul ettiği için acil vakalara ulaşımı engellediğine dikkat çeken Gebelek, "Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine 2020 yılının Ocak ayından Kasım ayına kadar  485 bin 361 çağrı geldi. Bu çağrıların 254 bin 704'ü gerçek çağrı, 230 bin 657 adet çağrı ise gereksiz, asılsız çağrıdır. 112 acil çağrı merkezine gelen çağrıların yüzde 48'i de gereksiz aramalardır. Yani Gereksiz aramalar, hattı meşgul ettiği için acil vakalara ulaşımı engellemektedir. Asılsız ve hakaret içeren çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu kişiler hakkında Kabahatler Kanununa göre idari para cezası uygulanmaktadır. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde 10 vatandaşa kişi başı 378 TL olmak üzere toplamda 3 bin 780 TL Kabahatler Kanununa göre idari para cezası uyguladıkö dedi.

2020 yılı içerisinde yayılan koronavirüs salgını nedeniyle il genelinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna gelen çağrıları da 112 Acil Çağrı Merkezi olarak baktıklarını aktaran Gebelek, "2020 yılında Covid-19 nedeniyle oluşturulan vefa sosyal destek grubuna da biz baktık. 2020 yılında içerisine Vefa Destek Grubuna 12 bin 864 adet çağrı gelmiş bulunmaktadır. Vefa'ya gelen 12 bin 864 çağrı sonrası vatandaşlarımızın Vefa ile ilgili gıda, sağlık ve maaş gibi ihtiyaçlarını vatandaşlarımıza ulaştırdık" diye konuştu.

YEMEK SİPARİŞİ İÇİN ARAYANLAR VAR

112 Acil Çağrı Merkezi'ne birbirinden ilginç çağrıların da geldiğini ifade eden Gebelek, şöyle devam etti:

"İlimizde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi'ne çok ilginç çağrılar geliyor. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp 'bize lahmacun gönderir misiniz', 'biz acıktık bize kebap gönderir misiniz' gibi çağrılar geliyor. 112 Acil Çağrı Merkezinin telefonları gereksiz yere meşgul edildiğinde, gerçekten kaybolan, mahsur kalan, hastalanan, evi yanan, polis veya jandarmaya ihtiyacı olanlar bize ulaşamadığında can ve mal kaybına neden olabileceğimizi unutmayalım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

-112 Acil çağrı merkezinden görüntü

-112 acil çağrı merkezi çalışanlarından görüntü

-112 acil çağrı merkezine gelen çağrılar

-112 acil çağrı merkezi müdürü İzzet Gebelek ile röportaj

-112 acil çağrı merkezi tabelasından görüntü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

Haber Kodu : 201125071

========================

Yatağa mahkum Übeytullah'ın ortopedik yatak mutluluğu

MERSİN'de doğuştan Serebral Palsi (SP) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan Übeytullah Güler (35), bir hayırseverin aldığı ortopedik yatağa kavuşunca büyük sevinç yaşadı.

Merkez Toroslar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde yaşayan 11 kardeşin üçüncüsü Übeytullah Güler, kendisi gibi doğuştan Serebral Palsi hastalığı olan ablası Naife (37) ile yatağa mahkum yaşıyor. Maddi imkansızlık nedeniyle ailesinin ortopedik yatak alamadığı Übeytullah'a hayırseverlerden yardım eli uzandı. Hayırsever Halil Öz'ün girişimi, Avusturya ve Ankara'dan da yardımseverlerin katkısı ile Übeytullah'a ortopedik yatak hediye edildi. Yeni yatağına kavuşan Übeytullah ve Güler ailesi büyük sevinç yaşadı.

'ENGELLİLER TOPLUMA EMANET'

Übeytullah'ın mutluluğuna ortak olan Halil Öz, yatağı hediye edenlere teşekkür etti. Engellilerin topluma emanet olduğunu kaydeden Öz, "Biz de toplumun bir ferdi olarak Übeytullah'a yardım eli uzattık. Avusturya Viyana'dan Necla Hanım'a ve Ankara'dan Zehra hanıma teşekkür ederiz. Übeytullah'ın ve Güler ailesinin mutluluğu bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Anne Sakine Güler de yatağı hediye eden hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title