Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gücümüze güç katacak" demişti! İşte TSK'nın yeni komuta kademesi

Güncelleme:

Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda alınan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ordumuzun gücüne güç katacak" dediği terfi ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Metin Gürak atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu; Hava Kuvvetleri Komutanlığına ise Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ toplantısı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ise Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

TERFİ KARARLARI

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerindeki 25 general ile 7 amiral ve 63 albay da 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi ettirildi. Bu kapsamda, 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023'ten, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023'ten geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gücümüze güç katacak' demişti! İşte TSK'nın yeni komuta kademesiGenelkurmay Başkanı Metin Gürak

MUSA AYSEVER EMEKLİ OLDU

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gücümüze güç katacak' demişti! İşte TSK'nın yeni komuta kademesiOrgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu

İLK KADIN AMİRAL ATANDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda da Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. Böylece Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kadın amirali ünvanının sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gücümüze güç katacak' demişti! İşte TSK'nın yeni komuta kademesiGökçen Fırat

GENERAL VE AMİRAL SAYISI 286'YA YÜKSELDİ

Halen 266 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 286 olacak. 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığından korgeneraller İrfan Özsert ve Kemal Yeni orgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral İsmail Güneykaya orgeneralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığından tümgeneraller Zorlu Topaloğlu, Sezai Öztürk ve Mustafa Oğuz korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiral İbrahim Özdem Koçer koramiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından tümgeneraller Erdoğan Gür ve İsmail Üner korgeneralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından tuğgeneraller Burhan Aktaş, Mehmet Özeren, Özkan Ulutaş, Mehmet Yasin Kalın, Faruk Metin, Mehmet Cafer Aksoytürk, Ertan İnaltekin, Subutay Adaş, Murat Ataç, Hurşit Ağırcan, Mücahit Zorlutuna, Ahmet İbiş, Hakan Tunç ve Osman Alp tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından tuğamiraller Mehmet Baybars Küçükatay, Alper Yeniel, İsmail Güldoğan, Refik Levent Tezcan, Ramazan Özoğul ve Hüseyin Tığlı tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından tuğgeneraller Kemal Turan, Hayrettin Koca ve Ertunç Ertufanlı tümgeneralliğe yükseltildi.

KARARLAR RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda (YAŞ) alınan terfi ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Selçuk Bayraktaroğlu Ziya Cemal Kadıoğlu Metin Gürak Ziya Cemal Orgeneral Kadıoğlu Selçuk TSK Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Adem Karabıyık:

General ve amiral sayısı 266 dan, 286 ya yükseltilen TSKnin emekli astsubayları maddi açıdan zorluk çekmektedirler. İlgililerin bilgisine.

3
2
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

vakti zamanında ülke ekonomisini saraylarla israflarla batırıp borcu ödeyemeyip ülkeyi kapitilasyonlarla yabancılara teslim edenlere güzellemeler yapanlar 19 mayısta başlayan Cumhuriyet yolculuğunun koruyucusu Atatürkün kahraman ordusudur kim ne yaparsa yapsın bu yapıyı bozduğunu yenip yokedeceğini sanar ama bozamaz bozulan yokolacak olan yalnız kendileri olur

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title