Haberler

Çocuklar İçin Ahşap Kesme Makinesi Yaptı

Bursalı işadamı Fahrettin Gülener, çocukların el becerileri ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine imkan sağlamak için üç boyutlu printerler ile plastikten el kesmeyen ahşap makinesi tasarlayıp, üretti.

Bursalı işadamı Fahrettin Gülener, çocukların el becerileri ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine imkan sağlamak için üç boyutlu printerler ile plastikten el kesmeyen ahşap makinesi tasarlayıp, üretti. Gülener'in, üretip, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki okullara gönderdiği 15 ahşap kesme makinesinden biri de Üreten Çocuklar Akademisi aracılığıyla Muğla'nın Ula İlçesi'ndeki 36 öğrencisi bulunan Çıtlık İlkokulu'na kazandırıldı.

Otomotiv firmalarına yedek parça üretimi yapan ve eğitime katkılarıyla tanınan işadamı Fahrettin Gülener, çocukların el becerilerini geliştirmeleri için bir ahşap kesme sistemi geliştirdi. Sobacılık yapan babasını yanında çırak olarak başlayıp, telden yaptığı arabaları zengin çocuklarına satarak iş hayatına atılan Gülener, üç boyutlu printerler ile plastikten tasaradığı el kesmeyen ahşap makinelerinden fabrikasında 15 adet üretti. Gülener, her biri 800 euroya (yaklaşık 2 bin 560 lira) mal olan ahşap kesme makinelerini, Üreten Çocuklar Akademisi aracılığıyla Türkiye'nin çeşitli illerindeki okullara ücretsiz orak gönderdi. Çocuklar için güvenli olduğu belirtilen ağaç kesme makinelerinden biri de Muğla'nın Ula İlçesi'ndeki 36 öğrencisi bulunan Çıtlık İlkokulu'nda kuruldu.

Çocukların kendi başlarına birşeyler yapabilmesi ve özellikle bilim alanında gelişmeleri için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirten Üreten Çocuklar Akademisi Başkanı Mehmet Doğan, "Bu faaliyetler sırasında Bursa'da bir iş adamı ile tanıştık. Kendisi bize çocukların el becerilerini geliştirmeleri için bir ahşap kesme sistemi geliştirdiğini söyledi. Sonraki konuşmalarımız ardından da bu makinelerden birini Ula'ya gönderdi. Makine keskin olmayan materyallerden üretilmiş. Tamamen çocuklar düşünülerek tasarlanmış. Makine çalışırken dokunsalar dahi bıçaklar çocukların ellerinin kesmeyecek şekilde tasarlanmış" dedi.

Doğan, Çıtlık İlkokulu'na kurdukları ağaç kesme makinesiyle ilgili olarak birkaç kez daha okula gelip, öğrencilere eğitim vereceklerini vurgulayıp, "Daha sonra öğrencilerimiz öğretmenlerinin eşliğinde kendi ders materyallerini bu makineyle yapabilecekler. Hatta, denge oyunları ve oyuncakları da bu makinelerle tasarlayabilecekler. Bu sayede çocuklarımızın el ve göz becerilerinin yanı sıra hayal güçleri de artacak" diye konuştu.

Doğan, Gülener'in geliştirdiği ahşap kesme makinesini seri olarak üretebilecek imkanının bulunduğuna da dikkati çekip, "Kendisi, ileride daha fazla üretip, diğer okullara da ücretsiz olarak gönderebileceğini söyledi" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Gülener Türkiye Muğla Ula Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title