Haberler

Çocuk Yüzlü Ödüller Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Çocuk Yüzlü Ödüller anket yarışması ödül töreni Bakan Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Yüzlü Ödüller anket yarışması ödül töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın bugünkü konuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Yüzlü Ödüller anket yarışmasının ödül törenine katılan Bakan Şahin, barış ve kardeşliğin yayılması için Anadolu medeniyetinin dünyaya yayılması gerektiğini söyledi. Kukla şovu beğenerek izleyen Bakan Şahin, Atatürk'e benzerliği ile bilinen Göksel Kaya ile de bir süre sohbet etti.

TÖRENE İLGİ YOĞUNDU

Çocuk Yüzlü Ödüller ödül törenine Bakan Şahin'in yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, dünya çocukları ve Kocaelili çocuklar ile aileleri katıldı.

41 KERE MAŞALLAH

Ödül töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu böylesi büyük bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederken "41 kere maşallah" dedi. "Çocuklar bizim ışığımız, yıldızımız diyen Bakan Şahin, "Çocuklar saflığın, masumiyetin, neşenin ve eğlencenin sembolüdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında meclis açıldığı zaman 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' denilmiştir. Türk halkının özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğu belirtilmiş ve bu çocuklara armağan edilmiştir. Bizim medeniyetimiz saygının, sevginin ve şefkatin medeniyetidir" şeklinde konuştu.

MEDENİYETİMİZİN ÇOK İYİ ANLAŞILMASI GEREKİYOR

Dünyanın 41 ülkesinden gelen 1000 çocuğa seslenen Bakan Şahin, "Anadolu Medeniyetini çok iyi anlamanız lazım. Bizim çocuklarımızla elele verip bunu dünyaya hâkim kılmanız gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek kan ve gözyaşı bitecek. Dünyaya barış ve huzur gelecek" ifadelerini kullandı. Hükümetin politikalarına da değinen Bakan Şahin, "Bugün artık her ilde üniversite var. Bugün artık kızlar ve erkekler eşit bir şekilde eğitim alabiliyor. Dili, dini ve cinsiyeti ne olursa olsun 18 yaşına kadar herkes sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyor. Herkesi eşit bir şekilde kucakladık. Geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.

DÜNYA ÇOCUKLARLA GÜZEL

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da çocukların varlığıyla dünyanın daha güzel olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Dili, dini, rengi, milliyeti ne olursa olsun bütün çocukları sevmeli ve onlara saygı göstermeliyiz. Saf, tertemiz dünyalarından bizler de ilham alalım" şeklinde konuştu. Çocukların gözünden dünyaya bakarak, dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "10 bin metrekarelik bu dev alanda, sizler için adeta yeni bir dünya kurduk. Burada hem doyasıya eğlenecek hem de sağlam dostlukların temelini atacaksınız. Dünyaya çocukların gözünden bakarken onların en sevdiği değerli kişileri de ödüllendirelim istedik. Çocuk Yüzlü Ödülleri hayata geçirdik. Düzenlediğimiz ankette çocuklar kendi kahramanlarını seçti. Çocukların sevgisine mazhar olanları tebrik ediyorum. Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLER'İN SAHİPLERİ

1. Yaşam boyu onur ödülü – Mustafa Ruhi Şirin (Çocuk Vakfı Başkanı)

Bakan Şahin'in elinden

2. Yaşam boyu onur ödülü – Hayrettin karaca (TEMA Vakfı Onursal Başkanı – Adına TEMA Kocaeli temsilcisi Nermin Tol alacak)

Bakan Şahin'in elinden

3. En iyi çocuk dergisi ödülü – TÜBİTAK adına

Zuhal Özer, Aslı Zülal ve Seçil Güven

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın elinden

4. En iyi çocuk kitapları yazarı ödülü – Gülten Dayıoğlu adına asitanı Yasemin Tomris Köroğlu

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın elinden

5. En çocuk dostu akademisyen ödülü- Prof. Dr. Gülçin Alpöge

Başkan Karaosmanoğlu'nun elinden

6. En iyi çocuk TV Programı ödülü – TRT Çocuk Pepe (TRT Çocuk Kanalı koordinatörü Ahmet Akbal)

Başkan Karaosmanoğlu'nun elinden

7. En iyi çocuk kitapları ödülü – Dağıstan Çetinkaya

Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün elinden

8. En iyi çocuk edebiyatı yayınevi ödülü – TİMAŞ Yayınları

Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün elinden

9. En iyi çocuk radyo programı ödülü – Akra FM (Arkadaşım Programı)

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in elinden

10. En iyi çocuk internet sitesi ödülü – TRT.Çocuk.com (TRT Çocuk Kanalı koordinatörü Ahmet Akbal)

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in elinden

11. En iyi çocuk sosyal sorumluluk projesi ödülü – Ülker sinema şenliği

Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur'un elinden

12. Örnek Yerel Eğitim Sayfası ödülü – Gülümser Ayhan

Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur'un elinden

13. Örnek Yerel STK ödülü – İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi (Mustafa Tekoğlu Yön. Kur. Üyesi)

AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'in elinden

14. Çocuk Dostu yerel gazete ödülü – Özgür Kocaeli gazetesi (Yıldız Berber Çınar Eki)

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Kaya'nın elinden

15. En Örnek yerel sporcu – Umay Tokcan

Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'nın elinden

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Ali Okur İlyas Şeker Fatma Şahin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title