Haberler

Cinayet Failleri 14 Yıl Sonra Bulundu

Güncelleme:

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İçeriçumra Mahallesinde 14 yıl önce evinde öldürülmüş halde bulunan Fatma Topçu cinayeti ile ilgili yeni iddia ortaya atıldı.

Konya'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra Mahallesi'nde 14 yıl önce evinde dövülerek ve eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulunan 73 yaşındaki Fatma Topçu cinayeti ile ilgili yeni iddia ortaya atıldı. Topçu'nun, babaları öldüğü ve anneleri de başka bir adamla evlendiği için 4 yaşından sonra bakmaya başladığı torunları İsmail K. (35) ve Fatma Ç. (36) ile birlikte bir bakkal dükkanından hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık yapmak için yaşlı kadının evine giren arkadaşları Salih K.(35) tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Salih K.'nın fuhuşa aracılık etmekten tutuklanarak 3 yıldan bu yana Burdur'da cezaevinde tutulduğu belirtilirken yaşlı kadının 2 torunu gözaltına alındı.

EŞARPLA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Olay, 2001 yılında meydana geldi. Yüzde 80 oranında görme ve işitme engelli olan 73 yaşındaki Fatma Topçu, tek başına oturduğu tek katlı müstakil evde dövülerek ve eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulundu. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, yaşlılık aylığı alan Fatma Topçu'nun parasının alındığını ve evdeki bazı bakır türü eşyaların çalındığını tespit etti. Olayın meyana geldiği gün evin bahçe duvarının bitişiğinde bulunan ve küçük penceresi evin bahçesine bakan bakkal dükkanından da sigara ve yiyecek çalındığını belirledi.

AYDINLATILAMADI

Olayın bakkal dükkanında hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık amacıyla eve giren kişi ya da kişilerin yapmış olabileceği olasılığı üzerinde duran jandarma ekipleri çalışma başlattı. Evde ve bakkal dükkanında parmak izi araştırması yapan ekipler kıl, tükürük ve sigara izmariti gibi delilleri de muhafaza altına aldı. Olaydan bir süre sonra yapılan ihbar üzerine bakkal dükkanından çalınan malzemelerin bir kısmı da Fatma Topçu'nun evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tarlasında bulundu. Yaklaşık 20 kişinin ifadesine alan ve 100'den fazla kişinin DNA örneklerini araştıran jandarma ekipleri örnekler ile eşleşme bulamayınca olayın faillerine ulaşamadı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Aradan geçen 14 yılın sonunda 4 çocuk annesi Fatma Topçu'nun kızları Fadime ve Zarife Karaaslan jandarmaya müracaat ederek olayın aydınlatılmasını istedi. Konya İl Jandarma Komutanlığı özel bir ekip oluşturdu. Ekipler 250'den fazla kişinin ifadesini alırken çalınan malzemelerin kadının tarlasında bulunması üzerine cinayeti Fatma Topçu'ya yakın olan birisinin yapmış olabileceği olasılığı üzerinde duruldu.

Bunun üzerine 4 yaşlarındayken babaları öldükten sonra anneleri başka bir adamla evlenince babaanneleri Fatma Topçu'nun bakımlarını üstlendiği torunları İsmail K. ve Fatma Ç.'nin ifadelerini aldı. 2 kardeş o dönemde Karaman'da oturan ve sürekli görüştükleri arkadaşları Salih K.'nın suçu işlediğini ileri sürdü. Birlikte evin bahçe duvarına bitişik olan ve küçük penceresi bahçeye bakan bakkal dükkanından hırsızlık yaptıklarını anlatan 2 kardeş, daha sonra Salih K.nın yine hırsızlık amacıyla babaanneleri Fatma Topçu'nun evine girererek babaannelerini dövüp, eşarpla boğarak öldürdüğünü idda etti. Kendilerinin de bu olayı sakladığını söyledi.

DNA ÖRNEKLERİ TUTTU

Yapılan araştırma üzerine Fatma Topçu'yu öldürdüğü öne sürülen Salih K.nın, fuhuşa aracılık etmekten tutuklanarak 3 yıldır Burdur'da cezaevinde tutulduğunu belirledi. Salih K.'dan alınan DNA örnekleri ile yaşlı kadının evinin etrafında bulunan sigara izmaritinden alınan örneklerin eşleştiği belirlendi. Cezaevinde bulunan Salih K.'nın yaşlı kadını öldürdüğü iddialarını kabul etmediği öğrenilirken, göz altına alınan Fatma Topçu'nun torunları İsmail K.(35) ve Fatma Ç. jandarmada verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi.

YEĞENLERİMİZDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEZDİK

Fatma Topçu'nun kızları Fadime ve Zarife Karaaslan, aradan 14 yıl geçse de adaletin yerini bulduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, "İsmail ve Fatma'yı 4 yaşından sonra hep annem büyütmüştü. Yeğenlerimizden böyle bir şey beklemezdik. Ama içimizde her zaman bir kuşku vardı.. Olaydan sonra zaten İsmail askere gitti ve ablası da evlenince aramız açıldı. Fazla görüşmüyorduk. Bu işin peşini bırakmadık ve adalet yerini buldu" dedi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçeriçumra Burdur Çumra Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title