Haberler

CHP Milletvekillerinden Can Dündar ve Erdem Gül'e Ziyaret

* CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, milletvekilleri Utku Çakırözer ile Hilmi Yarayıcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti.

* CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, milletvekilleri Utku Çakırözer ile Hilmi Yarayıcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti.

CHP'li vekiller Can Dündar ve Erdem Gül'ün kendi el yazılarıyla kaleme aldıkları notları paylaştı.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, milletvekilleri Utku Çakırözer ile Hilmi Yarayıcı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Mehmet Bekaroğlu, Dündar ve Gül'e destek olmak ve onların dertlerini dinlemek üzere geldiklerini söyledi. Dündar ve Gül'ün morallerini iyi olduğunu kaydeden Bekaroğlu, onların gazetecilik yapmalarından dolayı tutuklu olmalarının acı verici olduğunu ifade etti.

"2015 TÜRKİYE'SİNDE BÖYLE BİR ŞEY KABUL EDİLEMEZ"

Mehmet Bekaroğlu, "2015 Türkiye'sinde böyle bir şey kabul edilebilir bir şey değil. Kaldı ki niçin tutuksuz yargılanmıyorlar. Gazetecilik yapmalarından dolayı içeride olmaları problem, tutuklu yargılanmaları problem. Üstüne bir de tecrite konulmuş durumdalar. Gazeteciler düşüncelerini açıklayan, haber alma hakkımızın peşinde koşan insanların yaptıkları işlerden dolayı tutuklu olmaları kabul edilemezdir. Bunu reddediyoruz. Cezaevi idaresinden memnunlar ancak hücrede olmaları kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye'nin bir an evvel bu ayıptan kurtulması gerekiyor" dedi.

"AÇILAN DAVA SİYASİDİR"

Açılan davanın tamamen siyasi olduğunu savunan Bekaroğlu, "Bu davaların tamamı siyasidir. Silivri Cezaevi ise siyasilerin girip çıktığı bir yer haline geldi. Biz, hem parti olarak hem de insan olarak bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I DA CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİM"

Mehmet Bekaroğlu, "60 yaşındayım. Hayatımız cezaevlerinde arkadaşlarımızı ziyaret etmekle, haklarını hukuklarını korumakla geçti" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı o zaman da milletvekiliydim ve cezaevinde ziyaret etmiştim. Sayın Cumhurbaşkanı düşüncesini ifade ettiği için cezaevine girmişti. Çok sıkıntılar çekti, 'adalet' dedi. Şimdi onun döneminde aynı şekilde düşüncelerini açıklayan insanların cezaevlerinde olmaları, hücrede tecrit altında olmaları gerçekten kabul edilemez. Bunu görmesi, empati yapması lazım..."

"TECRİT SONA ERMELİ"

Eskişehir Milletvekili ve aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ise Türkiye'nin bir an evvel cezaevlerindeki tutuklu gazeteci ayıbından kurtulması gerektiğini ifade ederek, "Bu arkadaşlarımız gazetecilik yaptılar. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerekir. Bu arada geçen sürede, ki geçmemesini temenni ediyoruz ancak geçecekse de bu tecrit halinin bir an önce sona ermesi lazım" dedi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN NOTLARINI PAYLAŞTI

Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da Can Dündar ve Erdem Gül'ün başta meslektaşları olmak üzere bütün Türkiye halkına selamlarını iletti. Yarayıcı daha sonra Can Dündar ve Erdem Gül'ün kendi el yazılarıyla kaleme aldıkları notlarını paylaştı. Can Dündar'ın notunda, "Başbakan son bir haftada tam 5 kez tutuksuz yargılanmamız gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz. Destek olan, haber yollayan, selam yollayan tüm dostlara selam olsun" ifadeleri yer aldı.

"UMUTSUZLUĞUN ZAMANI DEĞİL"

Erdem Gül'ün notunda ise şu ifadeler yer aldı:

"Bu güzel ülkenin çileli ve iyi tüm insanlarına...Hapiste ya da değil hepimiz adaleti, iyiliği ve haklılığı arıyoruz. Bu ülke iyiliği, adaleti ve hakkının verilmesine layık, bunu hak etmiş bir ülkedir. Şimdi biz bu arayışta tutuklanıp tecrit edildiğimiz için bir miktar devre dışı kalmış durumdayız. Ancak kalbimiz ve düşüncelerimiz hep bu arayışlarla doludur. Umutsuzluğun zamanı değil. Mutlu olmak için elde yeterli malzeme olmadığını biliyorum. Ama 'umutsuz' asla...Tersine, umutlu olmanın tam zamanı...Herkese dostça selamlar..."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bekaroğlu Utku Çakırözer Hilmi Yarayıcı Can Dündar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title