Haberler

Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu CHP'den İhraç Edilsin

Güncelleme:

Cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek veren Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edilmesi gerektiğini savunan eski YARSAV Başkanı, "Bunun için başvuru yapacağım" dedi.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek verdiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihracı istemiyle CHP'ye başvuracağını belirtti.

1975 YILINDA İPTAL EDİLDİ

Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1975'te Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma saatlerinin, cuma namazı saatine göre düzenlenmesine ilişkin işlemin, "laiklik ilkesine" aykırı bulunarak ve inanç özgürlüğü içinde kalmadığı gerekçesiyle Danıştay tarafından bir yıl sonra iptal edildiğini ifade etti.

REFAH HÜKÜMETİ DÖNEMİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Refah Partisi iktidarı döneminde 1997'de çalışma saatlerinin iftar saatlerine göre düzenlenmesine ilişkin çıkartılan Bakanlar Kurulu kararının da "laiklik ilkesine aykırı olduğu ve inanç özgürlüğü içinde kalmadığı" gerekçesiyle Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Eminağaoğlu, CHP dahil bugünkü tüm siyasi partilerin, bu düzenlemede yan yana yer alarak laikliğe aykırılık ortak paydasında buluştuklarını savundu.

"PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI, KILIÇDAROĞLU İHRAÇ EDİLSİN"

Ömer Faruk Eminağaoğlu, şu görüşleri ileri sürdü: "TBMM'deki bütün siyasi partilerin, laikliğe aykırılığı daha önce açıkça ortaya konulan böyle bir konuda suskun kalmaları, asla ve asla kabul edilemez. Çağrım bir yurttaş olarak diğer partilere, parti üyesi bir kişi olarak ise partim CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine hitaben olup, anılan kişileri istifaya davet ediyorum. Partimin genel başkanı ve ilgili yöneticilerinin eylemi, parti anayasası olan Parti Tüzüğü'nün 2. ve 3. maddelerine açıkça aykırı olmakla, kendileri hakkında Parti Tüzüğü'nün 70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle partinin yetkili organına bugün başvuru yapacağım."

Kaynak: AA / Güncel

Karayolları Genel Müdürlüğü Ömer Faruk Eminağaoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Danıştay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

selcukhh:

Biktim bu ataistlerin laikligin arkasina siginip dine kisitlama getirmek istemelerinden. Yarsavda kimdirya bunlar cuma saatleriyle ugrasicaklarina hukugun düstügü seviyeyi biraz yükseltmek icin caba göstersinler daha iyi olur.

31
15
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Kelkolaja bak, Çanakalede kurtuluş savaşında bu insanlar öldü Şimdi yine bu gariban miletin çocuğu şehit oluyor Beyaz türklerden sosyete kılıklılar gidip amerikada avrupada doguruyorlar çifte vandaş olmak için yarın Şavaş olsa önce bunlar kaçacak, Çogunlukta olan bu halkın bukadar mahsum isteği niye rahatsız ediyor Sanki azınlıkta biziz çogunluk onlar Ey müslüman kendine gel Ayağını yere vurduğun zaman titresinler Cesurun bakışı korkağın kılıcından daha keskindir.

34
1
yanıtYanıtla
ibrahim:

Cuma müminin bayramıdır. Resmi tatil olsun, imza toplansın türkiye geneli.

13
19
yanıtYanıtla
T.C:

Kabus gibi çöktün chp nin üstüne. . Allah Muhammed aşkına defol git. . .

22
7
yanıtYanıtla
mustafa aslan:

chp bunun gibilerini partide bulundurduğu sürece muhalefet kalacak

24
5
yanıtYanıtla
eminMobil-ANDROID:

Allah razı olsun kılıçlaroğlu bir Alevi olarak arkanızdayız elhamdülillah müslümanız dinimizi ibadetlrrimizi yapıyoruz elhamdulillah

20
8
yanıtYanıtla
Ali kayiMobil-IOS:

Syn "Eminağaoğlu" İcraatınla gavurluğunu isbat etmeye çalışacağına, televizyona çıkıp "ben gavurum' " desen yeterli. Biz anlarız

25
3
yanıtYanıtla
AKP:

REİS SANA GEREKEN CEVABI FAZLASIYLA VERİR MERAK ETME

11
15
yanıtYanıtla
MALATYALI:

YAHUDİLERİN HAFTA SONU RESMİ TATİLİ NASIL CUMARTESİ İSE, HIRİSTİYANLARIN NASIL PAZAR GÜNÜ İSE BİZ MÜSLÜMANLARIN DA CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL OLACAK! BAKIN GÖRÜN ZAMANLA CUMA GÜNLERİ RESMİ TATİL İLAN EDİLECEK VE O ZAMAN RAHATSIZLIĞINIZ İYİCE ARTACAK!!!

17
8
yanıtYanıtla
Ya Sen?:

Sen de orada olacak mısın?

yanıt2
yanıt1
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title