Haberler

CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu mesajı: Aynı anda iki görevi yapamazlar

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı bir canlı yayında İmamoğlu ve Yavaş'ın aynı anda cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığı yapamayacaklarını söyledi. Sözlerini sürdüren Kuşoğlu, "Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra istişare yapılacak. Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığını belirlemek üzere toplanan 6'lı Masa'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısında bulunmuştu. Yaşananlar sonrası İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı olması hususunda karara varılmış ve aday olarak Kılıçdaroğlu açıklanmıştı.

"AYNI ANDA İKİ GÖREVİ YAPAMAYACAKLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, TV100'de katıldığı Memleket programında Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeni konumlarına ilişkin atılacak adımları anlattı. Kuşoğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklarını söyledi.

CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu mesajı: Aynı anda iki görevi yapamazlar

"İKİ BELEDİYEYİ AK PARTİ'YE KAPTIRMIŞ OLACAĞIZ"

Sözlerini sürdüren Kuşoğlu, şunları söyledi: "Seçimleri kazandıktan sonra hemen iki belediye başkanını cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı zaman her iki belediyeyi AK Parti'ye kaptırmış olacağız. Onunla ilgili (2024'teki yerel seçim) Mart'taki süreye göre bir değerlendirme yapılacak.

CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu mesajı: Aynı anda iki görevi yapamazlar

"KILIÇDAROĞLU YAPTIRMAZ, HİÇ İSTEMEZ"

İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır.

"BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDAN AYRILACAKLAR"

14 Mayıs'a kadar görevlerinden ayrılmalarına gerek yok. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra istişare yapılacak. Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. "Belediyelerdeki yapılacak işler var" denilerek bir karar alınırsa Mart 2024 tarihine kadar başkanlar görevine devam edecek. Ondan sonra bu göreve başlayacaklar."

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Belediye Başkanlığı Ekrem İmamoğlu Bülent Kuşoğlu Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (10)

Musti40 :

ne yapsın bizimkiler Ankarayı İstanbulu iç siyaseti, CB yardımsı olup devlet devlet gezerler, İngilizin Fransızın ABDnin fikirleri tecrübeleri bizlere getirir ve uygularlar. Bütün amborgolar kalkar F35lere Senatörler müsada eder DEEERMİŞİM :), GELSE GELSE ANCAK İKİNCİ LOZAN GELİR

4
2
yanıtYanıtla
Halil yılmaz:

Zaten yapmıyorlar. Çok bişey farketmez

3
1
yanıtYanıtla
t t:

Tüm varlıklarını satıp dolara yatırıp ekonomiyi sarsanlar Atatürk'cü milliyetçi olamaz

2
1
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Allah göstermesin!

3
0
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

Zaten olmayacaktı Meral teyzenin dönüşü içi uyduruk bir karar oldu.

2
0
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Erdoğan gitsin ülke ne olursa olsun formülü bam bam bam tutmayacak inşaAllah

2
0
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

Hiç biri bu ülkeye faydası olmadı.

1
0
yanıtYanıtla
Erkin Kaya:

Formül belli reis kazanacak böyle şeye de gerek kalmayacak. Daha da fazlası bir yıl sonra yapılacak belediye seçimlerinde de ankara ve istanbulu da kaybedecekler hiç bir sorunları kalmayacak.

1
0
yanıtYanıtla
Hakan Ertem:

Olm zaten birini yapmıyorlar ki ikisini yapsınlar ikisinde yapmazlar olur biter

1
0
yanıtYanıtla
esrefpasali:

simdiki yardimcilara danismanlara bakin ortami cozeceksiniz, bir sonraki CB koltuga isinmis olacaklar, 2024 te belediye secimeri var zaten, nedir takildiginiz yer?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title