Haberler

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 18 Mayıs'ta miting çağrısı yaptı

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin 18 Mayıs Cumartesi günü Saraçhane’de yapacağı miting için çağrı yaptı. Çelik, “CHP, atanmayan öğretmenlerle, mülakat mağdurlarıyla, yeni eğitim müfredatından endişe duyan, laik eğitim isteyen ve çağdaş cumhuriyet için çağdaş eğitim talep eden bütün yurttaşlarımızla 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Saraçhane’de miting yapacaktır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla yapılacak miting için CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın hazırlıkları büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bütün yurttaşlarımızı, eğitimdeki bu kötü gidişata hep birlikte dur demek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’de yapacağımız mitingimize davet ediyoruz" dedi.

(İSTANBUL) - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin 18 Mayıs Cumartesi günü Saraçhane'de yapacağı miting için çağrı yaptı. Çelik, "CHP, atanmayan öğretmenlerle, mülakat mağdurlarıyla, yeni eğitim müfredatından endişe duyan, laik eğitim isteyen ve çağdaş cumhuriyet için çağdaş eğitim talep eden bütün yurttaşlarımızla 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'da Saraçhane'de miting yapacaktır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla yapılacak miting için CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hazırlıkları büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bütün yurttaşlarımızı, eğitimdeki bu kötü gidişata hep birlikte dur demek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'de yapacağımız mitingimize davet ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan mitinge çağrı" başlığı ile yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"EĞİTİM SİSTEMİ SİYASİ İKTİDARIN YAP BOZ OYUN TAHTASINA DÖNÜŞTÜ"

"Eğitim sistemi, bugün siyasi iktidarın bir yap-boz oyun tahtasına dönüştü.  Yıllar içinde 9 milli eğitim bakanı değişti. İstisnasız her yeni gelen bakan, eğitim sisteminin değişmesinin şart olduğunu söyledi ve 4'ü büyük olmak üzere 18 kez müfredat değişti. Eğitim giderek niteliksizleşmekte, uluslararası testlerde okuma, matematik ve fen gibi becerilerde ülkemiz sonlarda yer almaktadır.

Eğitime Merkezi Yönetim bütçesinden ayrılan pay 2003'te yüzde 14,53 iken 2024'te ise yüzde 9,15 noktasına düştü. Okullarda güvenlik, temizlik vb. gibi konularda bütün maliyetleri veliler karşılamak zorunda kalırken, köy okulları, yatılı okullar kapatıldı. Siyasi iktidarın eğitimdeki bu uygulamaları nedeniyle gençler, geleceğini yurt dışında aramak, aileler, fahiş fiyatların kıskacında çocuklarını özel okullara göndermek zorunda kalmaktadır.

"1 MİLYON ATANAMAYAN ÖĞRETMEN BULUNMAKTADIR"

Öğretmenler yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum edildi. Bugün Türkiye'de yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 155 bin öğretmen, yaklaşık 1 milyon atanmayan öğretmen bulunmaktadır. Atanmadıkları için ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik yapan eğitim emekçileri, emek sömürüsüne maruz kalmaktadır.  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır' sözleriyle baş tacı ilan ettiği öğretmenler, siyasi iktidarın yıllar içindeki uygulamaları nedeniyle itibarsızlaştırıldı, şiddetin birer hedefi oldu. Okullarda yaşanan ve son olarak bir müdürün hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan şiddet olayı, eğitim emekçilerinin hayatlarının güvende olmadığını göstermektedir.

"MÜLAKAT MUAMMASI NEDENİYLE BİNLERCE ÖĞRETMEN ELENİYOR"

Siyasi iktidarın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce söz verdiği ancak bizzat Milli Eğitim Bakanı'nın devam edeceğini duyurduğu 'mülakat' muamması nedeniyle bugün binlerce öğretmen adayı haksız yere elenmektedir. Bu sorunun çözülmesi bir yana kamudaki söz konusu uygulama nedeniyle liyakat giderek yok olmakta, binlerce genç aday mağdur edilmektedir.

Eğitim, temel bir insan hakkıdır ve her çocuğun nitelikli eğitime ulaşması, devletin en temel sorumluluklarından biridir. Çağdaş, laik ve bilimsel eğitim Cumhuriyet'in olmazsa olmazıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredat ise Cumhuriyet'in bu olmazsa olmazlarını hedef almakta, iktidarın itaatkar ve kanaatkar nesiller yetiştirme projesine hizmet etmektedir.

"39 İLÇEDEN ARAÇLAR KALKACAKTIR"

Siyasi iktidar eliyle eğitim sisteminde yaşanan bu çöküşe karşı; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), atanmayan öğretmenlerle, mülakat mağdurlarıyla, yeni eğitim müfredatından endişe duyan, laik eğitim isteyen ve çağdaş cumhuriyet için çağdaş eğitim talep eden bütün yurttaşlarımızla 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'da Saraçhane'de miting yapacaktır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla yapılacak miting için CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hazırlıkları büyük bir titizlikle devam etmektedir.  Bu kapsamda mitinge katılmak isteyen yurttaşlar için 39 ilçeden araçlar kaldırılacaktır. Miting için günün anlam ve önemine vurgu yapan döviz ve pankartlar hazırlatılacak, hazırlatılan döviz ve pankartlar alanda dağıtılacaktır.

"CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KONUŞMA YAPACAK"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in başında yer aldığı miting hazırlıkları kapsamında 39 ilçe başkanı, ilçelerinde bulunan eğitim sendikaları, dernek ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeleri sürdürmekte, kurum ve kuruluşları mitinge davet etmektedir.  Mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra, atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, şiddet gören eğitim emekçileri birer konuşma yapacak. Yeni eğitim müfredatı, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim konuları da mitingin ana konularından biri olacak. Bütün yurttaşlarımızı, eğitimdeki bu kötü gidişata hep birlikte dur demek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'da yapacağımız mitingimize davet ediyoruz"

Kaynak: ANKA / Güncel

Özgür Özel İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title