Haberler

"Cephanelik Patlaması Davası'nda 2'nci Gün" Haberine Ek

Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde Önceki Gün Başlayan Ve Gece Ara Verildikten Sonra Dün Sabah Saat 09.30'Da Tekrar Başlayan Duruşma Gece Saat 02.00'Ye Kadar Sürdü.

Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde Önceki Gün Başlayan ve Gece Ara Verildikten Sonra Dün Sabah Saat 09.30'Da Tekrar Başlayan Duruşma Gece Saat 02.00'Ye Kadar Sürdü.

Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran Yaptığı Savunmasının Ardından Mahkeme Heyetine, Şehit Ailelerinin ve Avukatlarının Kendisine Yönettiği Soruları Yanıtladı. Kendisine Yönelik Suçlamaları Kabul Etmeyen Duran, El Bombalarının Düzensiz Yerleştirilmiş Olduğunu Söyledi. 29 Nolu Deponun Düzensiz İstiflenmiş Halini ve Kritik Arızalı Olduğunu Belirten Mühimmatların Fotoğraflarını Gösteren Duran'a Bir Şehit Yakını "Bu Fotoğrafları Ne Zaman ve Kim Tarafından Çekildi" Dedi. Duran İse, "Bu Fotoğraflar Tanımadığım Birisi Tarafından Evime CD Şeklinde Getirildi" Diye Yanıt Verince Salondakiler İnandırıcı Bulmayarak Tepkilerini Dile Getirdiler.

SORUMLUSU BEN DEĞİLİM

Olayın Meydana Geldiği Depoda Yapılan Çalışmaların Kapsamını ve Mevzuata Tamamen Bağlı Kalınarak Yerine Getirildiğini Anlatan, Binbaşı Ali Duran, İcra Edilen İşin Sorumlusunun Kendisinin Olmadığını İleri Süren, "O Olayda Depoda İcra Edilen İşin Teknik Olarak Planlanarak İcra Edilmesi Görevinin İkmal Takım Komutanı Bakım Üsteğmen Tuncay Aydın, Mal Sorumlusu Şehit Astsubay Murat Düğer ve Muayene Astsubayı Şehit Bedri Naim Sorumludur" Diye Konuştu.

Şehit Ailesi Avukatlarının Tutuksuz Sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın Tutuklanma Talepleri, Eskişehir Asker Mahkeme Heyeti Tarafından Kabul Edilmedi. Heyet, Duruşmayı 31 Temmuz 2013 Tarihine Erteledi.

ŞEHİT YAKINLARI TEPKİLİ

Duruşmanın Ardından Şehit Yakınları Basın Mensuplarına Açıklamada Bulundular. Şehit Yakını Ali Taştan, Sanıkların Tutuklanmamalarına Tepki Göstererek Şunları Kaydetti:

"Hukuksal Olarak Hiçbir Yere Varamadık. 25 Evladımız Yok Oldu. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Hukuk Devleti Olduğuna İnanmıyorum. Çünkü 25 Evladımızı İçin Şehit Diyorlar Ama Halen Doğal Afet Durumundayız. Şehit Oldukları Henüz Çıkmamıştır. Başbakanımız Açıklaması ile Duruyordur. Şuanda Yapılan İrtibat ile Hiçbir Sonuç Olarak Sanıkların Suçsuz Olduğunu Görüyoruz. Çünkü Bizler 25 Çocuğumuzu Vatana Göndermiş Bulunuyoruz. Neden de Şehit Olduğunu Bugüne Kadar Açıklayamadılar. 25 Şehit Ailemiz ile Birlikte Başbakana, Cumhurbaşkanına 76 Milyon Önünde Sesleniyoruz. Hiçbir Yetkili, Siyasi Parti Temsilcisi, Muhalefet Partisi Askeri Mahkemeye Gelmedi. Türkiye'deki Tüm Şehit ve Gaziler Dernek Başkanları da Duruşmayı İzlemeye Bizlere Destek Vermek İçin Gelmedi. Şehit Diyorlar ya Ben Bunların Hiçbirisine İnanmıyorum. Sadece O Gün Başınız Sağ Olsun Diyorlar, Bizler de Vatan Sağ Olsun Diyoruz. Toplum Olarak Bizi Böyle Alıştırdılar. Vatan Nasıl Sağ Olur? Biz Çocuklarımızı Bu Devletin Kolluğu Altında Askere Gönderirken Doğuya, Kuzeye, Batıya, Güneye Gönderme Şansımız Yok. Olay Sonrası Bir Tek Başınız Sağ Olsun Dediler. Sonrada Bizi Arayıp Sormadılar. Biz 25 Şehit Yakını Olarak Vatan Sağ Olsun Demiyoruz. Çünkü Şu Ana Kadar Hiçbir Şehit Ailesi Çocuklarının Neden Şehit Olduğu Belirtilmedi. Şuanda da Olayın Nasıl Olduğunu Bilmiyoruz. Çünkü Halen Doğal Afet Kapsamındayız. Olayla İlgisi Olduğu Gerekçesiyle 3 Kişi Tutuklandı. Ancak Kısa Süre Sonra Serbest Bırakıldı. Karnını Doyurmak İçin Bir Ekmek Çalan İnsanlarımız 7 İla 10 Yıl Hapis Yatmaktadır. Ama Bu Ülkede 25 Çocuğumuzun Canını Alan 3 Komutan Tutuklanmamıştır. Duruşmada Yargılanan Tüm Komutanlar Suçu Birbirlerinin Üzerine Atıyorlar. Burada Suçlu Kimdir Biliyor Musunuz? Suçlu Bir Şehit Aileleriyiz. Suçumuz İse Çocuklarımızı Askere Göndermektir. Biz Haklarımızı Sonuna Kadar Hukuk Devletiysek Adalet İstiyoruz, Hukuksal Devlet Olarak Haklarımızı İstiyoruz. Biz Ne A Partisi, Ne B Partisi Ne de C Partisiyiz. Biz Bu Vatan Üzerinde Yaşadığımız Sürece Vatana Sahip Çıkacağız Ama Böyle Değil. Bize Sahip Çıkmayanlar İçin Değil. Bize Sahip Çıkan Vatana Sahip Çıkacağız.Ö

AVUKAT ULUTAŞ: ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİLER

Avukat Altan Ulutaş 2 Gün Yoğun Süren Duruşmalarda Sanıklardan Kıdemli Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran'ın İfadelerinin Alındığını, Üsteğmen Tarık Aydın'ın İse İfadesinin Alınmadığını Söyledi. Aydın'ın İfadesinin 31 Temmuz'daki Duruşmada Alınacağını İfade Eden Ulutaş Şöyle Konuştu:

"Yargı, 2 Sanığın Ayrıntılı İfadesi Alındı. ve Çok Çelişkili İfadeler Vermelerine Rağmen Tüm Şehit Yakınlarının Sanıkların Tutuklanmalarını Talep Etmesine Rağmen Mahkeme Heyeti Tarafından Tutuklanma Talepleri Reddedilmiştir. Bir Sanığın Sorgusu Yapılmadığı Halde Yeni Delillerin Ortaya Çıktığı, Yeni Savunma Şartlarının Oluştuğu Gerekçesiyle Duruşmanın Ertelenmesi İstenmiş ve Duruşma Ertelenmiştir. Bu Durum İçin Yanan, Yürekleri Yanan Şehit Ailelerini Bir Kez Daha Yıkmıştır. Biz Kamuoyunun Bu Davaya İlgi Göstermesini Bekliyoruz. Çünkü 25 Şehit Neden Şehit Olduğu Ortaya Çıkartılmadığı Gibi Sanıklar Suçu Birbirlerinin Üzerlerine Atmaktadır. Herkes Bu Cephanenin Neden Havaya Uçtuğunu Bilmek İstiyor, Aileler Çocuklarının Neden Öldüğünü Bilmek İstiyor. Sanıkların Tutuklanma Taleplerinin Reddedilmesine İtiraz Edeceğiz. Tutuklanma Kararının Çıkacağını Düşünüyoruz.Ö

Şehit Faruk Ergeç'in Babası Bekir Ergeç de " Uludere'dekilere Siyasiler Sürekli Giderek Taziye Ziyaretinde Bulunuyorlar. 9.5 Ay Geçmesine Rağmen Hiçbir Kimse Taziye Ziyaretinde Bulunmadı. Ziyaret Etmeyi Bırakın, Ne Bir Mektup Ne de Sözlü Olarak Ne Başbakan Ne de Cumhurbaşkanından Taziye Almadık. Bizim Şehitlerimizin Hiç mi Değeri Yok?" Dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Aydın Veysel Özbay Ali Duran Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title