Haberler

Çakıroğlu'nu Anan Ülkücüler, Rektör'ü İstifaya Çağırdı

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi'nde geçen yıl 20 Şubat'ta olaylarda bıçaklanarak öldürülen Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bir grup Ülkücü ve TGB'li tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde anıldı.

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi'nde geçen yıl 20 Şubat'ta olaylarda bıçaklanarak öldürülen Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bir grup Ülkücü ve TGB'li tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde anıldı. Çakıroğlu'nu öldürüldüğü yerde anmak istediklerini belirten Ülkücüler okul yönetimi tarafından buna izin verilmediğini belirtti. Gruptakiler, Rektör Candeğer Yılmaz'ı, Çakıroğlu'nun öldürülmesinin engellenememesinde sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle istifaya çağırdı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde saat 12.00 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 200 Ülkücü ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi, "İzmir uyuma şehidine sahip çık", "Rektör istifa" ve "Fırat Yılmaz Çakıroğlu" diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Okul Başkanı Seçkin Alemdar yaptı. Alemdar, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz vatan, millet düşmanı bölücü terör örgütünün üniversitemiz içerisindeki uzantıları tarafından haince şehit edilmiştir. Üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen acımız ilk günkü gibi tazedir. Başarılı, azimli, çalışkan bir öğrenci olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, aldığı tehditlere ve derslerine girememesine rağmen bölümünde dereceye girmiş, çok istediği akademisyenlik hedefinde engellere rağmen önemli yollar kat etmiştir. Derslerine girememesine, sınavlarına ise polis koruması ile girebilmesine, her gün ölüm tehditleri almasına rağmen inatla eğitimine sarılan, tek derdi kendi bayrağının altında hür bir şekilde arkadaşları ile derslerine ve sınavlarına rahatça girebilmek olan bir öğrencinin bölücü terör örgütünün uzantılarınca şehit edilmesi tüm Türkiye'de yankı bulmuştur. Üniversite içerisinde bölücü terör örgütü mensupları hala kol gezmektedir. Ege Üniversitesi'nde Fırat Çakıroğlu kardeşimizin katledilmesinin ardından hiçbir şey değişmemiştir. Ege Üniversitesi hala bir terör yuvası olma durumunu sürdürmektedir. Üniversite yönetimine tavsiyemiz bizim gibi vatansever, eğitimini aldığı okul binalarına asla zarar vermeyecek, üniversite içerisindeki huzuru kaçırmayacak öğrencilerle değil, terör kamplarında eğitim alarak üniversiteye şaibeli yollarla gelen, üniversitede terör propagandası yapan, geçmişte Edebiyat Fakültesi'nin önünü küçük Kandil'e çeviren öğrenci kılıklı teröristlerle mücadele etmesidir. Üniversite yönetimi kendi öğrencilerini, terör örgütünün canilerinden korumadığı sürece biz kendimizi korumak mecburiyetinde kalacağız" dedi.

Edebiyat Fakültesi önünde Fırat Çakıroğlu'nu anmak istediklerini ancak buna izin verilmediğini hatırlatan Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, "İzin vermeyebilirsiniz, bir yine Fatiha'mızı okuruz. Ancak, eşit olun. Bize izin vermiyorsanız, orada pankart asıp halay çekmelerine de engel olun. Eğer öyle bir şeye izin verirlerse siz de şahit olun o okulu başlarına yıkarız" diye konuştu. Gruptakiler, Rektör Candeğer Yılmaz'ı, Çakıroğlu'nun öldürülmesinin engellenememesinde sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle istifaya çağırdı. Açıklamanın ardından grup dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title