Haberler

Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı Büyük Katılım

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen BUNİMO rekor katılımla yapıldı.

Bursa'nın Tek Matematik Olimpiyatı Bunimo'ya ( Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı) Büyük Katılım

Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa, bu yıl 6.sı düzenlenen BUNİMO ( Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı) 2012 tüm Bursa merkez ve çevre ilçelerindeki 256 farklı okuldan 5760 öğrencinin katılımıyla Özel Nilüfer İlkbahar Koleji, Özel Nilüfer Yıldırım Koleji, Özel Nilüfer Safvet Koleji, Özel Nilüfer Bademli Koleji, Özel Nilüfer İrem Koleji, Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi, Özel Nilüfer Rafet Kahraman Fen Lisesi, olmak üzere 7 merkezde yapıldı.

Yarışma adaylarının 12 Aralık 2011 – 4 Ocak 2012 tarihleri arasında www.nilufer.k12.tr veya www.bunimo.net internet adreslerinden online olarak başvuru yaptıkları sınava ilgi büyüktü.

Bursa'nın ilköğretim matematik dalındaki tek olimpiyatı olan BUNİMO'nun I. aşama sınavı 14 Ocak 2012 Cumartesi günü yapıldı. Zorluk derecesine göre 3 bölüm halinde 40 sorudan oluşan 1. aşama sınavında öğrenciler ter döktü. Her sınıf seviyesinden başarılı olan ilk yüz öğrencinin 17 Mart 2012 Cumartesi yapılacak 2. aşama sınavına girmeye hak kazanacağı olimpiyatın ödülleri düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Ödüller şunlar:

Bu konuda sorularımızı cevaplayan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı: "İlköğretimde okuyan 5, 6 ve 7 sınıf öğrencileri arasında 6 yıldır düzenlediğimiz yarışmaya olan ilgi artarak devam etmekte. Bursa'nın tek matematik olimpiyatına artarak devam eden bu ilgi bizleri sevindirmektedir. 6. BUNİMO 2012'ye 256 farklı okuldan 5760 öğrencinin katılımıyla 2 aşamalı olarak yapılan sınavın birinci aşamasında başarılı olan öğrenciler 17 Mart 2012 de yapılacak olan ikinci aşama sınavına çağrılacaklar.

Bursa'da okullarında özellikle matematik dersinde başarılı olan öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırarak Nisan ayında yapılacak TÜBİTAK Matematik Olimpiyatı'na katılmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Dilitatlı Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı okullarda okuyan öğrencilerimiz yıllardır bu sınavlara katılmıyor. Okullarımızda olimpiyat çalışmaları yoğun bir şekilde yapılmakta. 2011 TÜBİTAK Matematik dalında aldığımız Türkiye 1. lik ve Kimya dalında alınan Türkiye 2.liği bizim olimpiyatlara verdiğimiz önemi göstermektedir. Bursa'yı ve Türkiye'yi temsil edecek geleceğin bilim insanlarını çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ödüllendirmek ve cesaretlendirmek, okullarımızda zaten yapılmakta olan olimpiyat çalışmalarının diğer okullara ve öğrencilere de yayılmasını sağlamak için BUNİMO ( Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı) 'yu düzenlemekteyiz. Bu yıl Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol oluşturarak 6. BUNİMO 2012'yi ortaklaşa düzenleyerek daha da yaygınlaşmasını amaçladık. Sınavın hazırlanması ve yapılması aşamalarında yaptıkları katkı ve verdikleri destekten dolayı Bursa İl Milli Eğitim Müdürümü Atilla Gülsar başta olmak üzere, kurumumuz öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bademli Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title