Haberler

Binbaşgil: Yatırım Finansmanına Daha Etkin Çözüm Üretmeyi Hedefliyoruz

Haber: Gülseli KENARLI - Güven USTA / İstanbul DHA)Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "tek durak kurumsal yatırım bankacılığı"yla, yatırım finansmanına daha etkin çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haber: Gülseli KENARLI - Güven USTA / İstanbul DHA)

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "tek durak kurumsal yatırım bankacılığı"yla, yatırım finansmanına daha etkin çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Binbaşgil, Moody's'in not indirimi konusunda da, "Bizi planımızdan saptıracak her hangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına; Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, Akbank AG Genel Müdürü Banu Özcan, Akbank Dubai Genel Müdürü Cem Ataç da katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Binbaşgil, kurumsal bankacılık konusunda yeni uygulamalarının bir banka ve kurumsal müşteriler arasında bir bütünsellik oluştuğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Eskiden bankacılıkta, 'bölük, pörçük, orası bir şey yapıyor, burası başka bir şey yapıyor' gibi bir durum vardı; bütünsellik içerisinde bakılıyor. Bence en önemli konu o. Danışman dediğiniz şey her şeyi 360 derece biliyor. Bu çok kritik bir şey. Burada da müthiş bir bilgi birikimi var. 300 bin liranın üzerinde cirosu olan iki bin 500 tane müşteri var. Bu Türkiye'nin neredeyse yüzde 100'ü. Değişik firmalardaki ve dünyadaki değişik uygulamaları bütünsellik içinde değerlendiriyoruz. İkincisi ise müşteri istemeden bunu yapıyoruz. Belki müşteri farkında değil. Bu çalışma müşterinin belki talep etmediği, aslında kendisinin gerçekten faydalı olabilecek bir şeyi proaktif olarak sunabilmek. Eğitim tarafı da var. Ülkenin finansal ürünler, genişlemesi, çeşitlenmesi, yurtdışına biraz daha yakınlaşması."

Konuşmasında, "Bugün hayata geçirdiğimiz Akbank Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığıyla da, Türkiye'deki yatırım finansmanına çok daha etkin bir şekilde çözüm üreteceğizö diyen Binbaşgil, sözlerine şöyle devam etti:

'Bu yeni modelimizle, kurumsal müşterilerimiz her türlü ihtiyaçlarını tek bir adresten, tek bir noktaya danışarak çözebilecekler. Farklı ihtiyaçları için tasarlanan, müşteriye özel hizmetler de bu tek noktadan sunulacak. Hem kamu projelerine, hem de özel sektöre ait projelere sağladığımız finansman ve desteği sürdüreceğiz, ekonomimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Türkiye'nin bankasıyız. Kuruluşumuzdan bugüne olduğu gibi, kurumsal ölçekteki müşterilerimize verdiğimiz destek, ekonomimizin gücüne ve potansiyeline olan inancımızın göstergesi olmaya devam edecek."

"Bizi planımızdan saptıracak her hangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz"

Binbaşgil, uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in not indirimi sonrası yurtdışı borçlanma maliyetlerinde, 25-50 baz puan dolayında artışlar olabileceğini söyledi ve "Bizi planımızdan saptıracak her hangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Binbaşgil, Akbank'ın kurumsal yatırım bankacılığına ilişkin başlattığı yeniliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin Moody's?in not indiriminin Akbank ve bankacılık sektörünün genel maliyetlerini ne kadar etkileyeceği sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Not ile ilgili biz ileriye bakmak istiyoruz. Bu gelinen noktada hep birlikte ne yapabiliriz, nasıl daha iyi bir noktaya gelebiliriz? Hepimizin ileriye bakıp bir şeyler yapması gerekir. Bu gözle bakınca da Akbank'ta hep ileriye bakıyor. Nasıl iyileşebiliriz, nasıl daha iyi noktalara gelebiliriz. Bu finansal güç konusu tabii ki çok önemli. Akbank'ın finansal gücü bu tür projeleri desteklemeye yeterlidir. Bizi planımızdan saptıracak her hangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz."

Bibaşgil, "Maliyetlerde yurtdışı borçlanmalarda ufak tefek artışlar olabilir mi? Bunu önümüzdeki günlerde yaşayacağız. Olur, ama çok önemli bir şey olacağını da gerçekten düşünmüyoruz. Belki 25 baz puan, bankadan bankaya değişebilir ama 25- 50 baz puan? Cüzi bir şey olur. O çok önemli bir şey değildir. İleriye bakmak bizim için daha kıymetlidir. Biz de yönetim olarak onu yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte daha iyi olacağız" diye konuştu.

"Türkiye'nin büyüme, yatırım, ilerleme ve büyüme potansiyeline odaklanıyoruz"

Akbank Kurumsal Yatırım Bankacılığı olarak sunduğu tüm özel ürün ve hizmetleri, Akbank'ın iştirakleri Ak Yatırım Portföy, Ak Portföy, Aklease ile Akbank AG ve Akbank Dubai ile birlikte, 'Tek Durak Yatırım Bankacılığıö konseptiyle bir başlıkta topladıklarını ifade eden Akbank Kurumsal-Yatırım ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu da, müşterilerinin her türlü ihtiyacını, tek bir adresten, tek bir noktaya danışarak çözümlediği, müşteriye özel hizmet üretimlerinin tasarlandığı ve sunulduğu bir Kurumsal Yatırım Bankacılığı anlayışını amaçladıklarının altını çizdi.

"Tüm enerjimizi Türkiye'nin büyüme, yatırım, ilerleme ve ekonomik büyüme potansiyeline odaklıyoruz? diye sözlerine devam eden Çelebioğlu 'Geniş kaynak ve imkanlarımız, tüm kaynaklarımızı buraya yöneltiyor olmamız, güçlü bilanço yapımız, yüksek sermaye yeterliliğimiz, müşteriyi yakından tanıyor olmamız, tecrübeli ve uzman ekibimiz, yurtdışı erişim kapasitemiz, müşteriye özel çözümler geliştirme yetimiz, esnek ve hızlı hareket edebilme yeteneğimizle sektörde farklılaşıyoruz. Bu özelliklerimizle de halihazırda özel bankalar içinde en sofistike hizmetleri ve ürünleri sunabiliyoruz. Yalnızca Türkiye'deki değil, farklı coğrafyalardaki ürün ve hizmetlere erişim ve müşterilerine sunma konusunda da birçok olanağa sahip durumdayız" diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Binbaşgil İstanbul Türkiye Akbank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title