Haberler

Yıldırım Ağlayarak Kürsüye Geldi, Müjdeyi Verdi: Erdoğan'ı Genel Başkan Olarak Teklif Edeceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye geri dönmesinin ardından Başbakan Yıldırım ağlayarak kürsüye çıktı. Yıldırım, konuşmasında "Erdoğan'ı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonrası anayasanın ilgili maddesinin değişmesinin ardından bugün partisine geri döndü. Erdoğan'ın partiye dönüş beyannamesini imzalamasının ardından kürsüye Başbakan Binali Yıldırım geldi.

BİNALİ YILDIRIM KÜRSÜYE ÇIKARKEN AĞLADI

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarken ağladığı görüldü.

"ÖZLEMEK SABRETMEKTİR"

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Özlemek sabretmektir, yılları, ayları saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzel. İşte beklenen an sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız bugün yuvaya, kurucusu olduğu AK Parti'ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, bütün parti teşkilatım, grubum adına hoşgeldiniz, şeref verdiniz diyorum. Bize bu yolu açan aziz milletime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer hanımefendi, değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Konuşmamın başında geçtiğimiz Cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halkoylamasının demokrasimize, ülkemize tekrar hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Mevlamdan niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017 Türkiye'nin siyasi tarihinde Cumhuriyet'in ilanı kadar, çok partili hayata geçiş kadar iftiharla hatırlanacak son derece anlamlı bir gündür. Bu günü anlamlı kılan aziz milletimizin iradesiyle, istikrarı, güçlü iktidarı, demokrasiyi ve uzlaşmayı kurumsal hale getirmiş olmasıdır. Bunun için büyük bir kararlılıkla sandığa giden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile bugüne kadar ülkemizin kalkınması, büyümesi, gelişmesi yolunda hizmeti geçen, demokrasi mücadelemize katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, onları hayırla yadediyorum.

"DAHA GÜZEL GÜNLERİ BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

Emekleriyle, alın teriyle, akıl teriyle hizmet eden, 1 Mayıs'ı bayram havasında geçirdik. Her yerde barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir ortamı yaşadık. Bütün sendika ve sivil toplum yöneticilerine sağduyulu yaklaşımları için teşekkür ederim. Vatandaşın huzurlu bir gün geçirmeleri için yoğun mesai yapan bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Emeğin, alın terinin karşılığını tam anlamıyla veren bir sistemi hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine bugüne kadar kulak verdik bundan sonra da istişare mekanizmalarını aktif kullanarak daha iyi Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Daha güzel günleri birlikte göreceğiz, bundan zerre kadar şüphem yoktur. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi, kurumuna, AK Parti'ye milletin tasvibiyle bugün görüyor.

"MİLLET PARTİSİNİ LİDERİYLE BULUŞTURDU"

Sayın Cumhurbaşkanım evinize yuvanıza tekrar hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoşgeldiniz demeye de ihtiyaç yok. Bu şarkı burada bitmez diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos tarihi kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti bugüne kadar milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın AK Parti'ye dönmesinin önündeki engeli tamamen kaldırmıştır. Millet partisini lideriyle buluşturmuştur, hayırlı olsun, mubarek olsun.

"CUMHURBAŞKANIMIZI GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ"

AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Şüphesiz kararı kongre üyeleri verecek şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bugün bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. Geçmiş 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından Türkiye'nin gleeceğini inşa etmek üzere bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü tazeliyoruz.

"AK PARTİ İLE TÜRKİYE'NİN KADERİ DEĞİŞTİ"

Türkiye'ye millete hizmet eden her arkadaşımız, her kardeşimiz istikametini korumuştur. 15 yıl boyunca bayrak değişimi oldu ancak bayrak asla yere düşmedi. 65. Hükümet olarak da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük saldırısına maruz kaldığımız halde demokrasi mücadelesinden yüzümüzün akıyla çıkmayı başardık. Türkiye'yi güven ve istikrar çizgisinde koruduk. Türkiye'de 15 yılda çok şey değişti ama bir şey hiç değişmedi. Değişmeyen Türkiye'de sessiz devrimleri hayata geçiren Türkiye'yi çağ atlatan bu hareketin kurucusu sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizdeki yeridir. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti ile AK Parti sayın Cumhurbaşkanımızla birleşti ve sembolleşti. Türkiye AK Parti'yle büyüdü, AK Parti ile Türkiye'nin kaderi değişti. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha büyük başarılara imza atmaya hazırız, hayırlı uğurlu olsun."

##9567723##
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title