Haberler

Adı rüşvet skandalına karışan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin istifa etti

Güncelleme:

Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet skandalı nedeniyle başkanlık görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Semih Şahin, istifa dilekçesini Valiliğe teslim etti. Bilecik Belediye Başkanı Şahin'in istifası sonrası Belediye Meclisi toplanarak yeniden başkan seçecek.

Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddiaları nedeniyle başkanlık görevinden geçici uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in, istifa dilekçesini verdiği bildirildi. Şahin'in istifa dilekçesini Valiliğe teslim ettiği, Belediye Meclisi'nin toplanarak yeniden başkan seçeceği öğrenildi.

Bilecik Belediyesi'ne yönelik rüşvet operasyonunun ardından 25 Şubat 2022 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilen ve partisi CHP'den ihraç edilen Semih Şahin, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Dilekçesini Valiliğe veren Şahin'in bu istifasının ardından Bilecik Belediye Meclisi'nde önümüzde günlerde başkanlık seçimi yapılacak.

Adı rüşvet skandalına karışan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin istifa ettiSemih Şahin

NE OLMUŞTU?

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk E'nin, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak 2022'de Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti.

Adı rüşvet skandalına karışan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin istifa ettiSemih Şahin

Soruşturmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edilmiş, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi ve yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Belediye Başkanı Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etmişti. Şahin, 25 Şubat 2022'de dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı. Şahin görevden el çektirildikten sonra 14 Haziran 2022'de partisi CHP'den ihraç edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Belediyesi Semih Şahin Bilecik Yerel yönetim Soruşturma Operasyon Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Abdullah Arslan:

İstifa edince olay bitiyor mu yani

108
1
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Ewt..

yanıt14
yanıt7
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title