Haberler

Beypazarı, Aynı Köyden 2 Günde Ikinci Şehidini Toprağa Verdi

Diyarbakır'da vatani görevini yapmakta olan Ulaştırma er 27 yaşındaki Onur Yaman, nöbette olduğu sırada kazeen silah arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit oldu.

Diyarbakır'da vatani görevini yapmakta olan Ulaştırma er 27 yaşındaki Onur Yaman, nöbette olduğu sırada kazeen silah arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit oldu. Aynı köyden Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik de Şirnak'ta konuşlu Milli Jandarma Tabur Komutanlığı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırıda şehit olmuştu.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Karagah Destek Grup Karagah Bölük Komutanlığı 2 nolu kulede, dün saat 20.40 sıralarında aynı kulubede nöbet tutan bir askerin elindeki G-3 Piyade Tüfeğini doldur-boşalt yaptığı sırada ateş alması sonucu namlusundan çıkan mermi, er Onur Yaman'ın başına isabet etmesi sonucu olay yerinde şehit oldu. Silah sesinin duyulması üzerine gelen askerler, durumu yetkililere bildirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, bir süre araştırma ve inceleme yaparken, soruşturma başlatıldı.Terhisine 6 ay kala şehit olan ve birliğindeki bölük komutanının şoförü ve koruması olan er Onur Yaman için Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi General Galip Deniz Kışlası'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit er Yaman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, beypazarına gönderilmek üzere yola çıkarıldı. Şehit Ulaştırma er Onur Yamanın şehadet haberi, Beypazarı'nın Ayvaşık Mahallesi'nde oturan ailesine gece 02.00 sıralarında verildi. Acılı haberi alan baba Muhammet Yaman ve ailesi göz yaşı döktü.

Şehidin cenazesine ablası Dilek Değer, ablasının kocası olan eniştesi CHP Diyarbakır eski il başkanı ve aynı partiden eski milletvekili Dilek Değer, Ak Parti ve CHP Milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncay Kaplan, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evin tek oğlu olan şehit er Onur Yaman'ın bekar olduğu, sivil hayatta muhasebe bürosunda çalıştığı öğrenildi. Dudaş Köyü nüfusuna kayıtlı şehit Ulaştırma er Onur Yaman'ın cenaze namazı Beypazarı Fatih Camisi'nde kılındı. Namazda, Beypazarı'nda dün toprağa verilen şehit Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik ile bugün toprağa verilen şehit Onur Yaman'ın babası Muhammet Yaman yan yana saf tuttu. Şehit er Tıau Şfkfı ikindi namazı ve ardından kılınan cenaze namazından sonra Beypazarı Şehitliği'nde toprağa verildi. Beypazarı, bir gün arayla ikinci şehidini toprağa vermiş oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muhammet Yaman Beypazarı PKK Politika Güncel Haberler

title