Haberler

Belediye Başkanı Çağlayan, istifasını geri çekti -

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, partiden istifasını geri çektiğini belirterek, "Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, partiden istifasını geri çektiğini belirterek, "Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı" dedi.

Çağlayan, makamında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Burada yeniden birlik ve beraberliği sağlayın. Gerek milletvekilleri, gerek belediye başkanları, gerekse diğer aday arkadaşlarla seçimi alın" talimatının ardından istifa dilekçesini geri çektiğini söyledi.

CHP'li Belediye Başkanı olarak görevine devam ettiğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

"Çok hızlı gelişmeler oldu. Geçtiğimiz hafta pazar günü Parti Meclisi'nde Kırklareli Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu olarak belirlendi. Değerlendirmeler sonucunda milletvekili istifa etmişti. Daha sonra da ben CHP'den istifa ettim. Bunun lokal bir istifa olduğunu söylemiştim. Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı. Bu da demokratik bir hakkımızdır. Doğru ya da yanlış şahsi düşüncemdi."

Çağlayan, Kırklareli'de partilerinin yüzünü kara çıkarmadıklarını, 9 yılda vatandaşlara çok güzel hizmet ettiğini düşündüklerini belirtti. Kimsenin dört dörtlük olmadığını dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Ben kendimi iyi durumda görüyordum. Seçime girdiğimde yüzde yüz kazanacağımı düşünüyordum. İl Belediye Başkanı istifa ediyor, genel merkez yeniden değerlendirecek diye düşündüm. Nitekim de yeniden değerlendirildi. Genel Başkanımız ile görüşüldü. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut atanan Mehmet Siyam Kesimoğlu ile devam edileceğini söyledi. Bunun değiştirilemeyeceğini de öğrenmiş olduk. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifamı gerçi çektim ve bu doğrultuda hareket edeceğiz. Yine CHP'li bir belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum."

- "Partimizin adayı bizim de adayımızdır"

Çağlayan, partilerinin belirlediği aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun, kendilerinin de adayı olduğunu söyledi.

Kesimoğlu'nu tüm partilileriyle desteklediklerini belirten Çağlayan, "Bize yakışan CHP'li bir belediye başkanına belediyeyi devretmektir. İnşallah benim için de hayırlı olur" dedi.

Bir gazetecinin, "Partiden istifa eden üyelerin durumu ne olacak" sorusu üzerine Çağlayan, "Burada partililerimizin genel merkeze gönderdiği istifa değil, protesto dilekçesiydi. Hepsi partimizin üyesidir. Hepsi partimize gönülden bağlı üyelerdir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Cavit Çağlayan Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500

Yorumlar (1)

yavuz özyvzoz@mynet.com:

lokal istifacı, yerel istifacı, lokal istifa ne demekki, yeme bizi cavit çarkçı cavit

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title