Haberler

Başbakan Erdoğan Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Fransa'da 72 senatörün inkar yasanının iptali için imza toplayıp Anayasa Konseyi'ne başvurması ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Fransa'da, fikir ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik, ırkçı ve ayrılıkçı bu yasa, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, Fransa'nın kendi değerlerinde de tamiri zor yaralar açacaktı. İnanıyor ve umuyorum ki Fransa Anayasa Konseyi de sağduyulu davranacak, Fransa değerlerine, Avrupa Birliği ilkelerine ters düşmeyecek, vicdanları kanatmayacak bir sonuca varacaktır!- Bu yasanın altında, bu yasayı çıkaran tavrın ve hissiyatın altında, reddi mümkün olmayan bir ırkçı yaklaşım, bir ırkçı zihniyet vardır. Dolayısıyla bu mesele, bir Fransa meselesi, bir Türkiye meselesi değildir; bu mesele, doğrudan doğruya bir Avrupa meselesi, Avrupa Birliği meselesidir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yargının hükümetin emrine girdiği şeklindeki sözlerine Başbakan Erdoğan, "Yargının hükümetin emrine filan girdiği yok; tam tersine yargı, sizin militanlarınızdan, sizin militan tavrınızdan, sizin militan zihniyetinizden arınıyor"dedi

Başbakan Erdoğan, "Dersim tartışmaları yapılırken, asıl önemli noktanın, hatta tartışmanın esasının çok ciddi bir biçimde ıskalandığını da müşahede ettik. Biz, Dersim faciasını gündeme taşırken, bir acının küllerini kaldırmayı değil, bir zihniyeti, bir anlayışı, bir yaklaşımı deşifre etmek istedik. Biz, Dersim'den, hatta onun çok daha öncesinden başlayan, bugüne kadar da devam eden, bugün de varlığını sürdüren, jakoben, seçkinci, elitist bir zihniyete dikkatleri çektik. Dersim, 1939'da üzeri kapatılmış bir faciadır ama o zihniyet, Dersim'de katliam gerçekleştiren zihniyet, bugüne kadar hiç değişmemiş, Dersim'den sonra da bu ülkeye çok büyük acılar, çok büyük facialar yaşatmaya devam etmiştir"dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Danıştay'a CHP başvurmadı, arkadaşlarımızın münferit başvurusu'sözlerine ise Başbakan Erdoğan, "Peki sen nesin orada? Bostan korkuluğu musun? Dersim ile ilgili parti içinde sıkıyönetim ilan ediyorsun, buna gücün yetiyor da Danıştay'a başvuru yapılmasını engellemeye gücün yetmiyor mu? Önce şu kulakların duymaya alışsın. Benim ifademde dindarlar, dinsizler diye bir ifade yok. Dindar bir gençlik yetiştirme var. Bunu yine söylüyorum, bunun arkasındayım. Kılıçdaroğlu, sen bizden, muhafazakar demokrat parti kimliği sahibi Ak Parti'den, ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? O belki senin işin olabilir, senin amacın olabilir. Ama bizim böyle bir amacımız yok. Biz muhafazakar ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz"dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede basın özgürlüğü noktasında söz söyleyecek en son kurum CHP'dir, en son kişi CHP genel başkanıdır. Elifba kitabını yasaklayan zihniyete ne denirse, CHP zihniyeti odur. Hazreti Ali Cenklerini yasaklamışlar. Arapça levhaları yasaklamışlar. Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere birçok gazeteyi kapatmışlar, yayınlarını durdurmuşlar. Aziz Nesin'in, Sabahattin Ali'nin, Rıfat Ilgaz'ın kitaplarını yasaklamış, toplatmışlar... İşte CHP'nin tarihi bu. CHP'nin sadece tarihi değil, bugün taşıdığı zihniyet de bu"dedi.

"Demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum" diyen yazar Paul Auster'e Başbakan Erdoğan, "Türkiye'ye gelsen ne olur, gelmesen ne olur"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Dersim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title