Haberler

Başbakan Erdoğan(2/son): Bahçeli İspat Edemezse Namerttir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde dikkatle, hassasiyetle ilerlediklerini ifade ederek, "Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde dikkatle, hassasiyetle"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde dikkatle, hassasiyetle ilerlediklerini ifade ederek, "Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde dikkatle, hassasiyetle ilerlediklerini ifade ederek, "Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması için de son derece gayretli ve kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ağır sözlerle yüklendi. Başbakan Erdoğan, "Bahçeli'ye "BOP nedir?' diye sorsalar, bilmez. Ortada Büyük Ortadoğu Projesi diye bir şey kalmadı" ifadelerini kullanırken, bunu bitiremeyenin sadece Bahçeli ve zaman zaman da Kılıçdaroğlu olduğunu kaydetti.

-"BİZ BU MİLLETİN KURUŞUNU YEDİRMEYİZ KURUŞUNU"-

Bahçeli'nin "çaresizlik içinde ne yapacağını bilemez bir halde adeta freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağıya sallanıp gittiğini" dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz kendisine iktidarları dönemini, o dönemde millete ödettikleri bedelleri hatırlattığımız dönemde çılgına dönüyor. Bunu bütün belgeleriyle ortaya koyacağız. 3.5 yıl içinde ödettikleri ağır faturaların hesabını vermek yerine çıkıyor bize iftiralar savuruyor. Sayın Bahçeli'ye ben yine hodri meydan diyorum. Biz Bahçeli dönemiyle ilgili iddialarımızı dile getirirken hepsini, belgesiyle, kaydıyla ortaya koyuyoruz. Bizi yolsuzlukla itham eden Bahçeli bunu ispat edemezse, belgesinin ortaya koyamazsa namerttir. Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF şu anda sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'dir. Orada bir tesis ziyaretine, oradaki toplantılarımıza gittiğimizde, oradaki yatırımlarımız yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık ve yaptığımız görüşme budur. Ama şimdi o şahsın, Toprak Holding'in neredeyse elinde bütün gayrimenkullerinin büyük bir kısmı TMSF tarafından tasfiye edilmiştir. Bizim yaptığımız budur ya biz bu milletin kuruşunu yedirmeyiz kuruşunu. Bizim Hazineyi yağmalattığımızı iddia eden, utanmadan sıkılmadan bunu dile getiren Bahçeli, eğer bunu belgesiyle, bilgisiyle ortaya koymazsa namerttir. Biz nasıl bir hazine yağmalattık ki şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 132 milyar dolara yükseldi. Nasıl oluyor bu iş."

-"AL BİRİNİ VUR ÖBÜRÜNE"-

Bahçeli'nin iktidarları döneminde batırdıkları bankaların belgelerinin olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "Görev zararları diye ifade edilen neredeyse, Ziraat Bankası, Halk Bankası'nı bitirmeye, batırmaya götüren, Vakıf Bankası'nı çökerten o süreci hatırlayın. Yavru CHP yani DSP, MHP ve ANAP yaptı bunu. Şimdi böyle bir sıkıntımız var mı?" diye sordu.

Batık bankalar yoluyla hazineye yükledikleri, faiziyle birlikte 231 milyar TL'nin belgesinin ellerinde olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gecede Merkez Bankası'nın nasıl soyulduğunun belgesi var elimizde bunları göstereceğiz. Eğer Bahçeli iddialarını belgelemezse namerttir, müfteridir.

Bununla da kalmıyor, dünürümü ihya ettiğimi söylüyor. Sayın Bahçeli sende hakikaten kafa karışıklığı baya fazla. Ruh ikizin de aynı şeyi söylüyor. Bak benim dünürlerimin bir tanesi taksisi var onunla parasını kazanıyor. Bir tanesi gazeteci yazardır ve hemen hemen herkes tanır. O da Sadık Albayrak'tır. Herhalde soyadı benzerliği ile bir şeyler karıştırıyorsun olur ya kafa karışığı sende bol. Buradan karıştırıyorsun. O da Sadık Albayrak'tır. O da benim için ağabeyimdir. Kitaplarıyla, eserleriyle bu güne kadar ne kazandıysa öyle kazanmaya devam ediyor. Bit tanesi de inşaat mühendisi bir dünürümdür o da maaşlı olarak bir firmada çalışmaktadır. Benim dünürlerim bunlar. Sen kendinden haber ver. CHP'nin sicili lekeli bir milletvekili çıktı İstanbul'daki gökdelenlerde benim çocuklarımın daireleri olduğunu iddia etti. Al birini vur öbürüne. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Eğer bu iddianı ispat edemezsen, o CHP'li sicili bozuk milletvekili de aynı şekilde yalancıdır, müfteridir, namerttir. Çünkü onun da ne olduğunu, ne mal olduğunu Kadıköy'de inşaat yapanlar çok iyi bilir."

-"TERÖR BELASINI SÖKÜP ATIYOR, TÜRKİYE'NİN UFKUNU OLABİLDİĞİNCE GENİŞLETİYORUZ"-

Erdoğan, kanın durmasıyla birlikle sadece birkaç ay içinde insanların boşalan köylerine dönmeye, yıllardır çıkamadıkları mezralarına çıkmaya, korkudan gidemedikleri dağlara, yaylalara gidip piknik yapmaya, çocuklarıyla birlikte çiçek toplamaya başladığına dikkat çekti. Bölgede tarımın canlanmaya, kepenklerin her daim açık tutulmaya başladığını ifade eden Erdoğan, "Gerek valilerimizden gerek kaymakamlarımızdan, emniyet müdürlerimizden çok olumlu haberler alıyoruz. Bakanlarımız, milletvekillerimiz her daim sahadalar, değişimi sizler çok daha net bir şekilde müşahede ediyorsunuz. Akil İnsanlar Heyeti'nin yedi bölgedeki çalışmaları malum bazı medya kuruluşları tarafından sadece tahrik boyutuyla yansıtılsa da onlar da çok güzel gelişmeleri aktarıyorlar. Son derece temkinliyiz, tedbirliyiz. Tüm milletvekili, teşkilat mensubu arkadaşlarım, akil insanların illerimizde yaptıkları çalışmaya sizlerin de desteğini özellikle rica ediyorum. Çözüm sürecinde ayağımızı yere sağlam basıyor, dikkatle, hassasiyetle ilerliyoruz. Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması için de son derece gayretli ve kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek. Şiddetin olmadığı, silahların konuşmadığı bir ortamda, her meselemizi konuşarak ve çözerek kardeşlik, dayanışma içinde geleceğe ilerleyeceğiz. Türkiye'nin önündeki son engeli, son prangayı terör belasını da inşallah söküp atıyor, Türkiye'nin ufkunu olabildiğince genişletiyoruz" dedi.

-"10 YIL ÖNCE "HAKKARİ'YE, ŞIRNAK'A BİR HAVAALANI YAPILACAK' DENSE İNANIR MIYDINIZ?"-

Yakın zamanda boğaza üçüncü köprünün temelini atacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Süratle üçüncü köprüyü de bitirim halkımızın hizmetine sunacağız. Bu köprü sadece lastikli değil, aynı zamanda raylı sisteme de hazır halde inşa ediliyor" dedi.

Marmaray'ın da 29 Ekim'e yetiştirileceğini dile getiren Erdoğan, "Pekin'i Londra'ya bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara İstanbul yüksek hızlı treninin de 29 Ekim'de biteceğini ve o tarihlerde açılışını gerçekleştireceklerini dile getiren Erdoğan, "3 Mayıs'ta da dünyanın sayılı havalimanlarından bir tanesi olan İstanbul Havalimanının ihalesini yapıyoruz. İnşallah bu ihale ile bu havalimanı da sahibini bulmuş olacak. İhaleden sonra hemen hızlı bir şekilde oranın temel atma hazırlıklarına girişeceğiz. Bakın biz bunlarla meşgulüz muhalefet nelerle meşgul ortada. Bu arada çok çok önemli bulduğum Yüksekova ve Şırnak havaalanlarının açılışını da yapacağız. 10 yıl önce "Hakkari'ye, Şırnak'a bir havaalanı yapılacak' dense inanır mıydınız? Sizler de sorun bunları. AK Parti iktidarı bunları gerçekleştirdi. Batıda ne varsa güneydoğu ve doğuda da o olacak. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik ve bunun ispatını yapıyoruz. Biz 76 milyonu kucakladık. Biz buyuz" diye konuştu. (ANKA/SON)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title