Haberler

Hastane randevularında yeni dönem başladı! Mesai sonrası hasta kabulü artık mümkün

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform kapsamında, mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulünün başladığını bildirdi. Atılan bu adımın son dönemlerde hastanelerde artan yoğunluğu azaltıp azaltmayacağı merak ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Beyaz Reform' kapsamında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin Twitter'daki hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İSTEK BAĞLI HASTA KABULÜNÜ MÜMKÜN HALE GETİRDİK"

Bakan Koca, "Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ( Mhrs ) üzerinden alınan hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir. Hekimlerin hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi için ise mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik" dedi.

"YEDEK RANDEVU AÇILMASINA İZİN VERİLDİ"

Bakan Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30'unun gelmediğini vurgulayarak, "Bu durum, çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS'ye girip, randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir. Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır" açıklamasında bulundu.

"EKSİK ARAYAN TUTUMUN FAYDASI YOK"

Bakan Koca, 'Beyaz Reform'a yönelik eleştirilere ilişkin ise "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli. Sonuçları, kendini gösteren Beyaz Reform'u hedef alan, eksik arayan tutumun faydası yok. Mevcut sorunlar geçicidir. Reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle bunlar da çözülecektir" dedi.

İşte Bakan Koca'nın o paylaşımları;

Hastane randevularında yeni dönem başladı! Mesai sonrası hasta kabulü artık mümkün

Hastane randevularında yeni dönem başladı! Mesai sonrası hasta kabulü artık mümkün

Hastane randevularında yeni dönem başladı! Mesai sonrası hasta kabulü artık mümkün

Hastane randevularında yeni dönem başladı! Mesai sonrası hasta kabulü artık mümkün

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Koca Twitter MHRS Haberler

500

Yorumlar (15)

Mehmet Kaplan:

Eskiden hastanede kuyruklar olurdu şimdi çok şükür 15 gün sonraya bile randevu alamıyoruz yaparsa AKAPE yapar

111
36
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Önceden hastane maliyetlerini ödeyemeyen ölüsünü bile teslim alamazdı. Bugün ise yaşlı hastasına bakana devlet para bile ödüyor.. Fark budur işte..

yanıt25
yanıt58
Mehmet Kaplan:

Hakan Arslanoğlu. Eskiden ölümüzü alamıyorduk diyorsun şimdi dirini tedavi ettiremiyorsun ona ne diyeceksin.

yanıt26
yanıt6
deli ceyhanlı:

O kadar yetkili insan bu konuya el stmış çözüm arıyor halbuki ilk yapacakları şey belli Suriyelileri göndersinler yoğunluk azalır postane ve hastane önünde kamp yapıyorlar

117
10
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Hastane yoğunluklarının, barajlarda ki su seviyelerinin azalma nedeni gerçekte Ülkemize yerleşen mültecilerden sebeptir. Suriyeli kadınlar çocuk fabrikası gibi devamlı üretimdeler.

107
15
yanıtYanıtla
Abdullah SARBOGA:

Doktorlar saat 10 da mesaiye başlıyorlar saat 3 buçukta mesai yi kapatıyorlar sağlık bakanı işini doğru düzgün. Yapmıyor hekimlere tanıdığınız üstün haklar hekimleri tepemize çıkardı valla hiç Bi denetleme yapmıyorsunuz doktorlar keyifleri e göre çalışma saatleri uyguluyırlar

90
19
yanıtYanıtla
Ahmet Develioğlu:

Mesai saati dışı uygulamasını sizden önceki hale getirirseniz zaten durum çoğunlukla düzelecektir. sizin özel hastaneleri canlandırma çabanız yüzünden hem hastalar mağdur hem sağlıkçılar mağdur.

66
7
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Mesai dışı tedaviyi hekimin isteğine bağlı kılmak ne demek. Hekim doğal olarak bakmak istemicek hasta yakını çıldırcak falan filan. Yani boyle saçmalık mi olur. Ayrica yedek randevu rezaleti ne. Yedek yapacağınıza personel alin yoğunluğu en aza indirin hayret bisey ya.

63
9
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Sağlık bakanı değil resmen doktorları savunma bakanı yakında doktorları kutsal varlıklar olarak ilan ederse hiç şaşırmayın hastanelerde vatandaşın en çok azar işittiği şiddete mağruz kaldığı doktorlardır cumhuriyet tarihinin en kötü sağlık bakanı.

38
31
yanıtYanıtla
bedo beko:

Bi git ya. Senin derdin başka..

yanıt1
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title