Haberler

Bakan Eroğlu, Kılıçdaroğlu'na Çattı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, hükümet olarak yaptıkları en önemli icraatın hortumları kesmek olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak yaptıkları en önemli icraatın hortumları kesmek olduğunu söyledi.

Eroğlu, partisinin Antalya İl Teşkilatını ziyaret etti. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hükümetleriyle alakalı yolsuzluk iddialarını değerlendiren Eroğlu, "biz hortumları kapatarak bu ülkenin kasasını doldurduk. Ama İSKİ'yi de 2,5 milyar dolar borçla devraldık. Yani biz sizin evvelinizi de biliriz" dedi.

2002 yılında Türkiye'nin IMF'nin baskısı altında memur maaşını bulabilmek için çalmadığ kapı kalmadığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "23 banka fona devredilmiş, 53 milyar dolar hortumlanmş ve bütçenin beli bükülmüştü. Enflasyon canavarı vardı, Türkiye hayatından 6 sıfır atamaz denirdi. Kalemimizi kırarız böyle olursa diyenler oldu ama kimse kalemini kırmadı. IMF heyetlerinin gelirken devlet başkanları gibi karşılandığını unutmadık. Artık dünyada küresel güç olmasının yanında tüm dünya ekonomik krizle boğuşurken dimdik durabilen, IMF'ye borçlarını bitirmek üzere olan, merkez bankasında 90 milyar dövizi bulunan, kasaları dolu, dolu dizgin yatırm yapan bir ülke olduk."

EN ÖNEMLİ İCRAATIMIZ HORTUMLARI KESMEK

Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı Mustafa Köse ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun'un da hazır bulunduğu toplantıda partililere hitap eden ve Hükümet olarak yaptıkları en önemli icraatın hortumları kesmek olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu yolsuzluk var diyor, biz sizin evveliyatınızı biliriz. İSKİ'yi en iyi bilen benim 2,5 milyar dolar borçla devraldık. Çöp dağları, Haliç'in kokusundan geçilmiyor ve ülkeler konsolosluklara fazladan sağlık pirimi ödüyorlardı. Sabahın köründe İSK genel müdürlüğüne giderken hastane önlerinde fiş kuyruklarında olan 2 km'lik kuyruklar vardı."

Bugün isteyenin istediği yerde muayene olabildiğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ambulans uçaklar helikopterlerimiz var. İlaç fiyatları ucuzladı. 2002 yılında 48 TL olan bir antibiyotiik bugün 8 TL. Hortumları kestik havuzda su doluyor bu parayı vatandaşımıza hizmet olarak sunuyoruz."

13 katrilyon zorunlu tasarruf fonunu vatandaşa AK Parti hükümetinin ödediğinin altını çizen Veysel Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "3 katrilyon key ödemesini biz yaptık, 23 milyar dolar borçtan 2,5 milyar dolar borç kaldı onu biz ödedik. Herşeye rağmen yatırımlara devam ediyoruz. Biz kendimizi milletin efendisi değil, milleti efendi, kendimizi hizmetkar olarak görüyoruz. farkımız bu."

Antalya YATIRIMLARI

Diğer icra bakanlıklarının Antalya'ya yatırımlarıyla ilgili de kısa hatırlatmalar yapan ve rakamlar veren Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığımız 5901 adet derslik açmış, üniversitelere 48 yeni birim açarak hizmete sunmuş, Sağlık Bakanlığımız 1.6 milyar TL yatırım yapmış, 3 devlet hastanesi olmak üzere 39 sağlık tesisi hizmete sokmuş, Ulaştırma Bakanlığımız hizmette bizimle yarışıyor. 1.3 milyar TL yatırım yapmış, havalimanı bölünmüş yollar çevre yolları. 309 km bölünmüş yol yapmış Antalya'da. 70 yılda ise yapılan 197 km bölünmüş yol var. Alanya Kaş yat limanları hizmete sokulmuş.

Antalya, Konya ve Afyonkarahisar istikametinden hızlı tren ile bağlanacak. TOKİ, 18 büyük projeye imza atmış 3440 adet konut tamamlamış. Tarım Bakanlığımız 382 milyar TL'lik tarımsal destek vermiş Köydes-beldes kapsamında 130 milyon TL'lik yol, su desteği vermiş."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'de olması durumunda yatırımların daha kolay olacağının altını çizen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini kazanacağımızdan eminim. Hangi vatandaşa sorsam bir yerde hata yaptık diyor ama inşallah önümüzdeki seçimlerde AK Parti belediyeciliğinin kıymetini takdir edecektir. Seçimlerde destan yazacağız."

2 B ÇÖZÜLECEK

Konuşmasında 2B olayına da değinen ve çözülmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin talimatı olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "2 B kangren olmuş bir mesele, yıllarca çözülemedi, anayasada bunun çözülmesiyle ilgili kesin hüküm var ama alt yapı çalışmaları tamamlanamadığı için kangren olmuş, bazı yerlerin tekrar orman olması mümkün olmaz. 410 bin hektarlık 2 B alanı var yolları çıkınca 310 bin hektarlık bir alan kalıyor."

Bununla ilgili meseleyi kökünden çözmek için Başbakanlığın talimatıyla, maliye, orman su işleri ve çevre şehircilik bakanlığının ciddi bir çalışma yaptığını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "2 B alanlarının tespitlerinin yapılması, tapu işlemlerinin tamamlanması.

Tarafları dinledik, vatandaşın beklentisinin ötesinde 2 B kanun tasarısını hazırladık. Hüseyin Samani bey de alt komisyonda görev aldı. Ecri misiller (kullanım bedeli) dikkate alınıp mahsup edilecek, hakları zayi olmayacak, daha önce 2 B alanında tapusu varsa, mahkeme kararıyla tapu iptal edildiyse ya da 2 B alanın üzerine şerh konulmuşsa bunlar kalkacak ve bedelsiz verilecek.

Başbakan satılacak olanlarda rahiç bedelin yüzde 70'i alınsın talimatı verdi, peşin denmesi durumunda yüzde 20'lik tenzilat yapılacak. Taksitle ödenmesi halinde gecikme zammı veya faizi alınmayacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Samani Veysel Eroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title