Haberler

'Babam Annemi Hiç Dövmedi'

Güncelleme:

Erzurum'da,Netice Barçın'ın 11 yaşındaki kızı Y.S.B.mahkemede, "Hakim amca, babam annemi hiç dövmedi" dedi.

Erzurum'da, kocası eve kuma getirildiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia edilen 28 yaşındaki Netice Barçın'ın 11 yaşındaki kızı Y.S.B. mahkemede, "Hakim amca, babam annemi hiç dövmedi" dedi.

Merkez Palandöken İlçesi'nin Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde 3 Haziran 2012 günü Netice Barçın iddiaya göre 4'üncü kattan atlayarak intihar etti. Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, 30 yaşındaki damadı Kamil Barçın'ın kızının üzerine kuma getirdiğini ve olaydan hemen önce kızını parkta dövüldüğünü ileri sürerek, Kamil Barçın ve 33 yaşındaki kuma E.N.'den şikayetçi oldu. Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada tutuksuz yargılanan Kamil Barçın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet suçları'ndan 5 yıldan 18 yıla kadar, kuma E.N. hakkında ise 'basit kasten yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 2'nci duruşmada Netice Barçın'ın anne ve babası, sanık Kamil Barçın ve avukatlar hazır bulundu. Olaydan sonra memleketi Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne dönen kuma E.N.'nin ifadesinin talimat yoluyla alınması uygun görüldü. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davayı izleme talebi de mahkeme tarafından kabul edildi.

KÜÇÜK KIZIN İFADESİ

Mahkemede tanık olarak dinlenen Netice- Kamil Barçın'ın 11 yaşındaki kızları Y.S.B.'nin oldukça heyecanlı ve tedirgin olması dikkat çekti. Küçük kızın heyecanını yenmesi için bir süre sohbet eden hakim Haşim Kızıltaş ile Y.S.B. arasında şu diyalog geçti:

Hakim: Buraya neden geldiğini biliyor musun?

Y.S.B.: Evet bana sorular soracaksınız.

Hakim: Ne sorayım sana?

Y.S.B.: Ne isterseniz. Siz sorun, ben anlatayım.

Hakim: Kaçıncı sınıftasın, derslerin nasıl?

Y.S.B.: 5'inci sınıftayım, derslerim çok iyi

Hakim: Annenin ölümüyle ilgili ne biliyorsun?

Y.S.B.: Öyle konularda fazla birşey bilmiyorum, başka şeyler sorsanız.

Hakim: Ne mesela?

Y.S.B.: Olay gününü anlatayım mı?

Hakim: Anlat bakalım.

Y.S.B.: Olay günü kardeşimle birlikte parka gitmiştik. Kardeşim Türker'i çocuklar salıncağa almadığı için ağlayarak eve geldik. Ben ağlıyordum. Babam uyuyordu. Uyandı ve anneme 'çocuklar niye ağlıyor' dedi. Annem o günü çok sinirliydi. Babamla annem arasında kavga çıktı. Annem evden dışarı çıkmak istedi. Babam annemin evden gitmesini istemediği için engel olmaya çalıştı 'Bu halde nereye gidiyorsun' dedi. Annem gidince babam kolundan tutarak eve getirdi. İkisi de salona geçtiler, tartışmaya başladılar. Ben kardeşimle antrede oynuyordum. Salonda ne konuşuyorlardı ama duymadım. Annem salonun kapısını kapattı. Babam intihar edeceği düşüncesiyle kapıya tekme attı.

Hakim: Nasıl anladı annenin intihar edeceğini?

Y.S.B.: Annem çok öfkeliydi o gün. Babam başına birşey gelmesini istemedi. Esengül abla da kapının camını kırdı. Daha sonrasını görmedim.

Hakim: Annen babanı döver miydi hiç?

Y.S.B.: Babam annemi niye dövsün ki hakim amca, hiç dövmedi

Hakim: Peki E.N. kötü davranır mıydı?

Y.S.B.: Hayır hiç kötü davmazdı.

DURUŞMADA EŞİNE ELİNİN TERSİYLE VURDU

Mahkeme tarafından ifadesi alınan Y.S.B. daha sonra sıkıldığı ve tedirgin olduğu için polis tarafından dışarıya çıkarıldı. Yeğenlerinin babasının yanında 1.5 yıldır kaldığı için bu şekilde ifade verdiğini söyleyen teyzeleri ise Y.S.B.'ye "Ne olur doğruyu söyle. Annenin kanı yerde kalmasın" dedi.

Duruşmada sürekli gözyaşı döken Netice Barçın'ın annesi Gülser Kayık, sırası gelmeden konuşmak isteyince hakim tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Necati Kayık, eşine elinin tersiyle yüzüne tokat attı.

Bunun üzerine Hakim Haşim Kızıltaş, eşine tokat atan Necati Kayık hakkında, kasten yaralamaktan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.

Öte yandan mahkeme öncesi ve sonrası iki aile arasında sürekli sözlü sataşmalar yaşandığı için Kamil Barçın'ı polis, acil çıkış kapısını kullanarak dışarı çıkardı. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Kamil Barçın Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title