Haberler

Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmek istiyorum

Güncelleme:

Önceki gün Avusturya'da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın duruşması bugün Viyana'da gizli oturumda yapıldı. Hakim karşısına çıkan ve Türkiye'ye iade edilmek istediğini ifade eden Sezgin Baran Korkmaz'ın 14 gün daha tutuklu kalacağı ve ardından Wels'te hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger de yaptığı açıklamada müvekkilinin Türkiye'de yargılanmak istediğini ve bugün ya da yarın iade başvurusunu yapacaklarını belirtti.

Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz bugün Viyana'da hakim karşısına çıktı.

14 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Sezgin Baran Korkmaz "Türkiye'ye iade edilmek istiyorum" dedi. Mahkeme, yetkisizlik kararı verirken, Korkmaz'ın 14 gün daha tutuklu kalacağı ve ardından Wels'te hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Duruşmanın ardından, Sezgin Baran Korkmaz'ın mahkeme binasının arka kapısından çıkarıldığı belirtildi.

AVUKAT DÜLGER: BUGÜN YA DA YARIN BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla kırmızı bültenle aranırken Avusturya'da tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, müvekkilinin Türkiye'ye iade edilmesini talep edeceğini söyledi. Dülger "Bugün ya da yarın başvurumuzu yapacağız" dedi.

Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmek istiyorumSezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger.

"MÜVEKKİLİM TÜRKİYE'DE YARGILANMAK İSTİYOR"

Avukat Dülger, müvekkili hakkındaki suçlamaların iş ortaklığı olduğu Kingston şirketinin yasadışı faaliyetlerine dayandırıldığını belirterek, "ABD'nin yeni tespit ettiği bir usulsüzlükten müvekkilimin haberdar olmasını beklemek düşünülemez. Müvekkilim Türkiye'de yargılanmak istiyor ve bu nedenle iadesini talep edecek. Türkiye'nin de iade talebinde bulunduğunu biliyoruz. Biz de bugün ya da yarın Türkiye'ye iade edilmeyi talep edeceğiz" dedi.

ABD'NİN TALEBİYLE ÖNCEKİ GÜN TUTUKLANMIŞTI

"Suç gelirlerinin aklandığını bilmesine rağmen sessiz kalmak" iddiasıyla ABD'de başlatılan soruşturma nedeniyle Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine önceki gün tutuklanmıştı.

İADE SÜRECİ 19 HAZİRAN İTİBARIYLA BAŞLADI

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için dün "Bakanlığımızdan aldığımız talimat doğrultusunda gereğini yerine getirerek iade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihiyle başlatmış durumdayız" ifadelerini kullanmıştı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin isteğiyle tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili, "Türkiye'nin iade talebi de ulaştı" demişti.

BAŞSAVCILIK MAL VARLIKLARININ LİSTESİNİ YAYIMLAMIŞTI

Öte yandan, Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki şirketleri ve varlıklarının soruşturma dosyasına konduğu ABD'de Utah Mahkemesi'ndeki "dolandırıcılık ve kara para aklama" davasında başsavcılık, el konulmasını istediği mal varlıklarının listesini yayımlamıştı.

Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmek istiyorum

İKİ KARDEŞ MAHKUM OLMUŞTU

ABD'de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın (SBK) Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti. 'Kingston Kardeşler'in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği 511 milyon dolarlık teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği görülmüş, iki kardeş de mahkeme süresince haftalarca şahitlik yaparak suçlarını itiraf etmiş ve mahkum olmuşlardı.

ONLARCA ŞİRKETE YATIRIM YAPTILAR

2014-2018 yılları arasında Türkiye'ye gönderilen paralar ile SBK'nin kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı yine kardeşlerin duruşmalarda verdiği bilgilerle ortaya çıkmıştı. Kingston Kardeşler Türkiye'ye gönderdiği paraların işlem belgeleri de dahil olmak üzere, SBK ve SBK'ya yakın başka Türkiye irtibatları ile ilgili iletişim bilgilerini de Amerikalı savcılarla paylaşmıştı.

Aynı duruşmalarda sanık olan ve Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston Kardeşleri tanıştıran ve işbirliği yapan Lev Dermen de; suçlu bulunarak mahkum olmuştu. Asıl adı Levon Termendzyan olan Dermen'in SBK'nın Türkiye'deki finansörü olduğu iddia edilmişti.

TÜRKİYE'DE DE DAVA AÇILMIŞTI

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine Türkiye'de de dava açılmıştı. Geçtiğimiz ay ilk duruşması yapılan davaya hakkında yakalama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz yurtdışında olduğu için katılmamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sezgin Baran Korkmaz Avusturya Viyana Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (8)

Cihan Gülseren:

Türkiye'de her türlü işini gördürebileceğini bildiği için gönderin diyor.

40
2
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

ABDye iade edilirse başına gelecekleri biliyor. Türkiyeye iade edilirsede her türlü kurtulacak yarıya güvendiğinden değil kurtulacağı için türkiyeye istiyor.

31
5
yanıtYanıtla
Qorjux gor:

ABD ninişleri bitmeden Türkiye ye gelemez.

24
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bence itirafçı olur Abd de. Öncekiler gibi özgür yaşar

17
3
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

Türkiyede yargılama olmaz, pazarlık ile serbest kaır

12
4
yanıtYanıtla
Erhan Saraç:

Türkiye’de yargılanmak ister tabi burada serbest kalır yada en fazla 3 sene yatar ama Avusturya da kanunlar daha farklı inşallah orda yargılanırsın

13
3
yanıtYanıtla
H.EvreN Durmaz:

Normal turkiyeye gelse elbet bi sekilde icerden cikar bende turkiyeye iade edilmek isterdim adam hakli :)

11
4
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

F35 parasını tahsil etsin Türkiye el koyup...

6
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title