Haberler

Arzum Ve Yga Gönüllüleri, Görme Engelli Öğrenciler İle Birlikte Yemek Yapma Etkinliğindeydi

Güncelleme:

Arzum ve YGA gönüllüleri her hafta görme engelli öğrenciler ile birlikte Oku-Düşün-Paylaş seanslarına katılıyor. Bu seanslarda, öğrencilerin düşünmeleri ve özgürce kendilerini ifade etmeleri için ortamlar sağlanıyor. Bu seanslara ilave olarak 2012 Nisan ayında görme engelli öğrenciler ile birlikte yemek yapma etkinliği gerçekleştirildi. Türkan Sabancı Görme Engelliler İ.Ö.O'dan 10 görme engelli öğrenciye, 18 Arzum gönüllüsü ile 16 YGA gönüllüsünün eşlik ettiği etkinlikte; görme engelli öğrenciler, başta yapamayacaklarını düşündükleri yemekleri yapabildiklerini deneyimleyerek keşfettiler.

Görme engelli öğrenciler, abla ve ağabeyleri eşliğinde, mozaik pasta hazırlamak için bisküvi ve cevizleri elleriyle zevkle ufaladılar, kremasını karıştırdılar ve pasta harcını tamamladılar. Pasta dışında, onlar için en zevklisi mantı yapmaktı. Mantının içine koyulacak harcı kendi elleriyle hazırladılar. Soğan kokusunu biliyorlardı ama soğan doğramayı ve doğradıkları soğanı kıymanın içinde yoğurma duygusunu çoğu ilk kez yaşadı.

Çekingen duran o küçük eller, başta zorlandılar ama yaptıkça alıştılar, alıştıkça profesyoneller gibi mantı bohçalarını kapatmaya başladılar. Gören Arzum ve YGA gönülleri de onlarla aynı duyguyu hissetmek için gözlerini kapatarak onlara eşlik ettiler. Yemekleri sırasıyla tamamlamanın keyfini hep birlikte yaşadılar.

Mantının yanına güzel bir salata da yapan öğrenciler, büyük bir keyifle marul, göbek salatayı koparttılar ve domatesleri doğradılar. En güzeli de yapılan tüm yemekler sohbetler eşliğinde birlikte keyifle yenilmesi oldu.

Öğrenciler yeni deneyimler yaşarken, gönüllüler de öğrenciler ile geçirdikleri zamanda onlardan çok şey öğrendiler. Çocuklar en başta "ben yapamam, nasıl yapacağım" ya da erkek öğrenciler "hayır ben mantı yapmam" gibi cümleler kururken, etkinliğin sonunda "artık 3 tane yemek hazırlamayı biliyorum" dediler ve bu etkinlikten ne kadar keyif aldıklarını dile getirdiler. Aktivitenin bitişinde, öğrenciler artık 3 farklı yemek yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadılar.

NEDEN BÖYLE BİR PROJE

Şirket değerlerimizle paralel olarak birbirimize, yaşadığımız topluma ve çevreye karşı özenliyiz. Toplumsal sorumluluğumuzun odağı olarak eğitimi seçtik. Öncelikle fırsat eşitliği yönünden bulunduğu coğrafi bölge itibariyle ya da kendi bedensel engelleri nedeniyle dezavantajlı olan, eğitim çağındaki gençlere destek vermek öncelikli amacımız.

Bu doğrultuda, bugüne kadar "Kör Liderler Projesi" gibi birçok projeye katkı sağladık. Arzum ailesi, 2008 yılı TUİK verilerine göre, çalışabilir durumda olan görme engellilerin yalnızca %16,8'inin istihdam edilebildiği bir ortamda, istihdam edilebilirliği arttırmaya yönelik bir projenin destekleyicisi olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Arzum olarak Sosyal sorumluluk projelerinin çalışanlar arasındaki iletişimi ve çalışan bağlılığını da artırdığına inanmaktayız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkan Sabancı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title