Haberler

Almanya'da Koalisyon Anlaşmasının İmzalanması

CDU Yönetim Kurulu Üyesi Aygül Özkan: "Burada büyüyen gençleri, bu hükümet kaybetmemek için gençlerin çifte vatandaşlık almasını öngördü"

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Yönetim Kurulu Üyesi Aygül Özkan, Almanya'da doğan göçmen kökenlilerin çifte vatandaşlık hakkı elde edecek olmasına ilişkin, "Burada büyüyen gençleri, bu hükümet kaybetmemek için gençlerin çifte vatandaşlık almasını öngördü" dedi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Sosyral Demokrat Parti ile imzaladıkları koalisyon sözleşmesinde kazanan ve kaybeden tarafın olmadığını belirterek, şimdi partilerin birlikte Almanya'nın gelecek 4 yılını belirtleyeceğini söyledi. SDP üyelerinin koalisyon sözleşmesini onaylayacağını umit ettiğini dile getiren Özkan, "Çünkü çok emek verdik, çok çalıştık konularda. Çok iyi her iki taraf için de" diye konuştu.

Uzun müzakereler sonucu koalisyon sözleşmesinin imzalandığını anlatan Özkan, özellikle Hristiyan Demokrat Birlik Partisi olarak vergilerin artırılmaması için büyük çaba sarfettiklerini belirtti. Çifte vatandaşlık hakkının getirilmesinin de sevdirici bir gelişme olduğunu anlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Bunu elde etmek kolay olmadı. Özellikle burada doğmuş büyümüş gençlerin 18 yaşına girdiklerinde karar vermek zorunda kaldıklarını çok büyük bir problem olarak görüyorduk. Bunu zaten Başbakanımız Angela Merkel de gördü. Seçim öncesi diyaloglarında da gördü. Bizler de bunu hergün yaşıyoruz konuşuyoruz. Özellikle gençler için bunun olmasını istedik. Burada büyüyen gençleri, bu hükümet kaybetmemek için gençlerin

çifte vatandaşlık almasını öngördü."

"SPD'nin çifte vatandaşlık konusunda talebi olmasaydı da bu konuda çalışma yapılacak mıydı?" soru üzerine Özkan, şöyle konuştu:

"Şimdi biz parti içinde zaten bunu uzun zamandır tartışıyoruz. Sosyal Demokratlar da olduğu gibi Hristiyan Demokratlar da da farklı düşünceye sahip olan kişiler var. İsteyenler var, istemeyenler var. Biraz daha muhafazakar olanlar var, biraz daha olumlu geleceği görenler var. O yüzden biz bu konuyu kendi içimizde uzun zamandır tartışıyoruz. Özellikle gençlere bir sinyal olsun diye çalışma yapanlar vardı. Bu şekilde bunu da koalisyon görüşmelerine dahil edebildik. "

"Çifte vatandaşlık uygulaması geçmişi kapsayacak mı?" sorusuna Özkan, "Onu konuşacağız. Daha yeni karar verildi zaten. Detaylarına şu an için cevap veremiyorum" yanıtını verdi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakere sürecine de değinen Özkan, sürecin ucunun zaten açık olduğunu, koalisyon sözleşmesinde Türkiye'nin AB müzakere sürecinin bu şekilde yer aldığını, vurgulayarak, "Türkiye'nin bu süreç içinde katettiği yolu, gelişmeleri göryoruz. Gelişmeleri iyi bulduğumuzu söylüyoruz. Sadece ekonomi alanında değil sosyal haklarda da toıplumun gelişmesinde çok önemli gelişmeler var. Biz bu gelişmeler doğrultusunda sizi desteklemek istiyoruz" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Aygül Özkan Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title