Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 4 Ülkeye Müşavirlik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: "Aralarında Fransa ve Almanya'nın bulunduğu 4 ülkede pilot müşavirliklerin 2014 içinde açılmasını planlıyoruz"

Fatma Esma Arslan - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Avrupa'da 4 ülkede pilot müşavirlikler kuracaklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2011'de kurulduğunda yurtdışı temsilciliklerinin de kurulma fikrinin ortaya çıktığını ancak büyükelçilikler ve kültür ataşeliklerinin varlığı nedeniyle bunu biraz ertelediklerini belirtti.

Yurtdışında yaşayan Türk toplumu için temsilciliklerin şu an oldukça elzem olduğuna dikkati çeken Asan, şunları söyledi:

"Yurtdışında yaşayan ailelerin gidip destek alabileceği, güvenebileceği mekanizmalar oluşturma konusunda somut bir karar aldık. Aralarında, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 4 ülkede pilot müşavirliklerin 2014 içinde açılmasını planlıyoruz. Söz konusu uygulamayla ailelere ulaşma, onların sorunlarını tespit etme noktasında daha etkin faaliyet göstereceğiz."

Asan, kendilerine bağlı aile ve toplum hizmetleri birimiyle beraber yurtdışında yaşayan ailelerin sorunlarına ilişkin ellerinde birçok somut veri bulunduğunu da kaydederek, yeni açılacak müşavirlikler için şu an yönetmelik aşamasında olduklarını ifade etti.

"Peygamber efendimiz de koruyucu ailede büyüdü" -

Koruyucu aile konusunda da değinen Bakan Yardımcısı Asan, bir çocuğun en rahat büyüyeceği yerin aile ortamı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin kurumlar açısında çok başarılı bir tablo ortaya koyduğuna dikkati çeken Asan, "Sevgi Evleri" projesiyle çocukların adeta sırça köşklerde layık oldukları şekilde büyüdüklerini dile getirdi. Kurumların bu başarısı karşısında halkın koruyucu aile kavramını bilmediğine vurgu yapan Asan, Türkiye'de koruyucu aile sistemini anlatan bir kampanya başlattıklarını belirtti. Asan, kampanya dahilinde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan büyük destek aldıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

"Şu an koruyucu ailelik evlat edinmeyle karıştırılıyor. Bunun için evlat edinme nedir, koruyucu aile nedir, kimler koruyucu aile olabilir sorularının cevabı niteliğinde kapsamlı bir bilgilendirme çalışması yürüttük. Bu aşamada Diyanet'ten büyük destek aldık. İnsanların aklına "acaba koruyucu aile olmak dinimize uygun mudur" sorusu geliyor. Düşünüldüğünde Peygamber efendimiz de koruyucu ailede, amcasının yanında büyüdü. O'nun da bir süt annesi vardı. Bunları aslında herkes biliyor ama toplumun bazı kesimlerinde koruyucu ailelik konusunda kavram kargaşası yaşanıyor."

Koruyucu aile kampanyasının mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan olduğunu dile getiren Asan, vali eşlerinin de sahada bizzat bu çalışmaya kendi illerinde katkı sağladıklarını söyledi. Asan, gösterilen bu çabanın da karşılığının alındığına işaret ederek, koruyucu aile olmak için yılda 200 başvuru geldiğini ancak kampanyadan sonra bu rakamın 6 ayda 1200'e çıktığının kaydetti.

Türkiye'de elde edilen bu başarılar sonucunda, kampanyada kullanılan materyaller ve kamu spotlarının Avrupa'da bazı ülkelere yollandığını kaydeden Asan, 2014 için planlanan müşavirliklerin kurulmasıyla yurtdışında yaşayan Türk toplumunun bu konuda daha çok aydınlanacağını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Aşkın Asan Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title