Haberler

Afgan Polis Adayları Sivas'ta Eğitiliyor

Güncelleme:

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sivas PMYO'da Afgan polis adayları 6 aylık eğitim alıyor.

İki dönemde 590 Afgan polis adayı eğitimlerini tamamlayarak ülkesine dönerken, üçüncü dönemde 497 Afgan polis adayı eğitim görmeye başladı.

Afganistan halkına güven ve asayiş içerisinde bir ortam sağlanması amacıyla Afgan polis adaylarının Sivas'ta eğitim görmesi için iki ülke arasında 2011 yılında protokol imzalandı. Bu zamana kadar ise Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören 590 Afgan polis adayı mezun olarak ülkelerine döndü. 2013-2014 yılı için ise 497 öğrenci daha gönderildi. Afgan polis adaylarının eğitimleri 3 Haziran'da başladı. Üçüncü dönem eğitim programının resmi açılışı ise bugün yapıldı.

Türk ve Afgan ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan programa Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Afganistan İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Tümgeneral Mashauq Ahmad Seellab, Japonya ile Amerika Büyükelçiliği Temsilcileri ve bazı il protokol üyeleri katıldı.

Programda yaptığı konuşmada polis okulu öğrencilerinin gayretle çalışmalarını isteyen Afgan Tümgeneral Seellab, "Afgan polis adaylarımız. Sivas'ta gördüğü eğitim sayesinde Afgan halkına eni iyi şekilde hizmet edecektir. Bu sayede ülkemize de huzur gelecektir. Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu. Geçen dönem eğitim alan polislerimiz burada en iyi şekilde eğitildi. Zamanı iyi değerlendirin. Bu imkanı size veren Türk dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Zübeyir Kemelek ise, "Sivas'ta siz değerli kardeşlerimizi ağırlamaktan çok mutluluk duyuyorum. Türkiye ile Afganistan tarihte her zaman dost ve arkadaş olmuştur. Aynı kültüre aynı inanca bağlı olduğumuz için de Türk-Afgan dostuluğu sürekli devam edecektir. Bu nedenle Afgan polis adaylarını aramızda görmek onları burada ağırlamak bizleri son derece mutlu etmektedir. Çünkü bizler burada kardeşlerimize hizmet etmiş oluyoruz. Polis teşkilatları bulundukları ülkenin halkının emniyetini ve huzurunu sağlamakta son derece önemli bir görev üstlenmektedir. Polis, emniyet ve huzuru sağlarken halka sevgi, şefkat ve güleryüzlü davranmak durumundadır. Buna dayalı olarak da suça ve suçlulara karşıda kendisine kanunlar ile verilen yetkiyi kullanarak gerekli işlemi yapmalı, suçluları adalete teslim etmelidirler. Ben hepsine başarılar ve sağlıklı eğitimler diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zübeyir Kemelek Afganistan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title