Haberler

Abhazya'nın Dil ve Kültürü anlatıldı

Güncelleme:

Sakarya Abhaz Derneği gerçekleştirdiği "Dil ve Kültür Gecesi" ile kısa sürede Abazaca öğrenen çocuk ve gençler; yaptıkları gösterilerileriyle; Abhaz Kültürünü hem anlattılar, hem de katılımcılara yaşattılar.

Kısa sürede Abazaca öğrenerek; yaptıkları gösterilerileriyle Abhaz Kültürü'nü anlattılar

Bunlar bir harika

Abhazya Bilim Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilerek, Apsını Vakfı'nın katkıları ile Sakarya'da bulunan Dil Öğretmeni Azan Şamba ve Zerrin Kobaş (Şamba) tarafından 4 aydır Balballı, Kayalar ve Soğuksu Köyü'nde yürütülen Abazaca Kursu'nu başarıyla tamamlayan 119 Kursiyer için, Orhangazi Kültür Merkezi'nde muhteşem bir "Dil ve Kültür Gecesi" gecesi düzenlendi. Diasporada Yaşayan Abhaz'ların Başkenti olarak sayılan Sakarya'nın Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş (Bganba) ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından tertiplenen ve Ülkü Başnuh Kabipha'nın da sunuculuğunu üstlendiği geceye; Abhazya Cumhuriyeti Resmi Türkiye Temsilcisi Alyas Asabua, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Hapat Ceylan, Federasyon eski Başkanı Cengiz Koç, Ayhabılar, federasyon ve dernek yöneticileri katıldı. Abhazya'nın kuruluşu canlandırılarak başlayan gecede; Abazaca şiirler ve şarkılar okundu. Çeşitli skeç, öykü ve canlandırılmayla Abhaz Kültürünün de anlatıldığı gecede; kursiyerler Abazaca olarak sülalesini, kendini, köyünü ve yemekleri de tanıtı. Gecede ayrıca; Minik Mızıka Grubu, Kadınlar Mızıka Grubu gösterilerini sunarak; Oktay Chkotua'nın yazdığı Sakarya Abhaz Derneği Marşı, Abhazya Milli Marşı, Mışibziya Marşı ve Ayayra Marşı da okundu. Yürütülen çalışmada; Abhaz Dil Öğretmeni Azan Şamba'nın tüm ders programı ve gecenin tim şiir ve şarkıları ise Zerrin Kobaş (Şamba) tarafından hazırlandı. Gecede ayrıca; Sakarya'nın Abhaz Derneği'nin ve Sakarya'nın Abhazya'daki temsilcisi olarak tanınan Oktay Chkotua'nın da katkılarıyla Abhazya Yazarlar Birliği Başkanı ve Apsadgiıl Agueysıbjı Dergisi Genel Yayın Müdürü Vahtang Abhazou'nun ıslak imzasıyla hazırlanan Türkiye'de 5 kişide bulunan Abhazya Uluslararası Basın Kartı; Abhazya Cumhuriyeti Resmi Türkiye Temsilcisi Alyas Asabua tarafından Gazeteci Levent Candan'a (Bganba) takdim edildi. Gecenin sonunda ise; Abhaz Dil Öğretmeni Azan Şamba ile Zerrin Kobaş'a (Şamba) teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verilirken, kursiyerlere de belgeleri dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Koç Orhangazi Türkiye Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title