Haberler

ABD ile Venezuela arasında 10 Amerikalı mahkum ile Maduro'nun sağ kolu takas edildi

Güncelleme:

ABD ve Venezuela arasında gergin seyreden ilişkiler yumuşamaya başladı. İki ülke arasında gerçekleşen esir takası anlaşması kapsamında 10 ABD vatandaşına karşılık, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Alex Saab serbest bırakıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD ile Maduro yönetimi arasında varılan anlaşma uyarınca Venezuela'da hapiste tutulan 10 ABD'li serbest bırakıldı. Karşılığında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Alex Saab da serbest bırakıldı.

MADURO'YA YAKIN İŞ İNSANINI BIRAKTILAR

Beyaz Saray ayrıca, ABD'de hakkında hukuki süreç yürütülen Leonard Glenn Francis adlı Malezyalı iş insanının da ABD'ye iade edildiğini duyurdu. Dün akşam saatlerinde Teksas'taki Joint Base San Antonio Havalimanı'na ulaşan Amerikalılar, ülkelerine döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Öte yandan Washington yönetimi de söz konusu takas anlaşması uyarınca Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Saab'ı serbest bıraktı. Caracas'ta törenle karşılanan Saab ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Maduro'nun, söz konusu anlaşmadan memnuniyet duyduğunu kaydettiği bildirildi.

Mahkum takası: ABD, Maduro'nun sağ kolunu serbest bıraktı

HEMEN MADURO İLE GÖRÜŞTÜ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'nın başkenti Caracas'taki Miraflores Sarayı'nda Kolombiyalı iş insanı ve diplomat Alex Saab'ı kabul etti.

Mahkum takası: ABD, Maduro'nun sağ kolunu serbest bıraktı

ABD'DE YOLSUZLUK DAVASI AÇILMIŞTI

Alex Saab hakkında yolsuzluk suçlamasıyla ABD'de dava açılmış, savcılık Saab aleyhinde çeşitli suçlardan dolayı iddianame hazırlamıştı. Saab, hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

ÜLKELER ARASINDAKİ İLİŞKİ YUMUŞAMAYA BAŞLADI

ABD yönetimi uzun süre Maduro yönetiminin meşruiyetini tanımadığını ilan etmiş ve muhalif Juan Guaido'yu tanıdığını duyurmuştu. Son haftalarda iki ülke arasındaki ilişkiler yumuşamaya başlamış, Maduro 2024'te ülkesinde bağımsız seçimler düzenleyeceğine söz vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Nicolas Maduro Venezuela Mahkum Mahkum Saab Uluslararası İlişkiler Hukuk Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title