Haberler

AB'li Öğretmen ve Öğrenciler Bahçelievler'de

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme (Comenius) Programı dolayısıyla Türkiye'ye gelen öğretmen ve öğrenciler, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu ziyaret etti.ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrenciler, Bahçelievler Belediye Başkanı...

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme (Comenius) Programı dolayısıyla Türkiye'ye gelen öğretmen ve öğrenciler, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu ziyaret etti.

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme (Comenius) Programı çerçevesinde Avrupa'nın çeşitli

ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrenciler, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun konuğu oldu. Mehmet Şen İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak Bulgaristan, İtalya, Polonya ve Portekiz'den gelen misafir öğrenci ve öğretmenler Türkiye'yi bir haftalık gençlik ve eğitim programı çerçevesinde ziyaret edecek.

Konuk heyeti makamında misafir eden Bahçelievler Belediye Başkan Osman Develioğlu, "Dünya bir hayli küçüldü. İnsanlar böyle projelerle daha iyi iletişime geçebiliyor. İnsanlar birbirlerini ne kadar çok tanıyıp iletişim içinde olurlarsa birbirlerini daha iyi anlarlar. İletişim ve sevgi daha üst seviyede olur. Sevginin olduğu yerde de kavga olmaz, huzur olur, barış olur. Sizin yaptığınız bu çalıma da dünya barışı için atılmış önemli bir adımdır. Kültürlerin karşılıklı daha iyi anlanabilmesi için kurulan bu çalışmayı destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ülkelerini temsilen Türkiye'ye gelen öğretmenler de Türkiye'yi görmekten ve eğitim kurumlarını ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın da hazır bulunduğu ziyaret esnasında Başkan Develioğlu, konuk öğretmen ve öğrencilere İstanbul ve Bahçelievler'i tanıtıcı filmler ile çeşitli hediyeler verdi.

İstanbul'da kalacakları süre içerisinde eğitim sistemi ve kültürel alanda incelemelerde bulunacak olan öğretmen ve öğrenciler, ayrıca İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulabilecek.

COMENIUS PROGRAMI NEDİR?

Okul eğitimi ile yakından ilgili olan öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlayan program çerçevesinde AB üyesi 27 ülke ile İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve Türkiye bu oluşuma katılabilmektedir. Makedonya ve Hırvatistan'da bazı alt programlarda yer almaya başlamıştır. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Develioğlu Avrupa Birliği Bahçelievler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title