Haberler

73. Devlet Resim ve Heykel Sergisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "73. Devlet Resim ve Heykel Sergisi" Trabzon'da açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "73. Devlet Resim ve Heykel Sergisi" Trabzon'da açıldı.

Vali Yücel Yavuz, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, kültür, kültürün ifade ettiği sanat ve bunun altındaki tüm bileşenlere belkide en çok ihtiyaç duyduğu süreci yaşadığını söyledi.

Milletleri ayakta tutanın tarihi, tarihi anlamlandıranın da kültürü ve onun altındaki tüm bileşenleri olduğunu vurgulayan Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda en önemli ve ülkemizin değerlerini bir araya getiren etkinliğe imza atıyor." dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı, yurt dışında görevde bulunan Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç'ın ricası üzerine Tokaç'ı vekaleten katıldığını söyledi.

Birecik, 73. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nin çok önemsedikleri bir organizasyon olduğuna dikkati çekerek, "Bu organizasyon neredeyse Cumhuriyetle yaşıt. Geçenlerde yurt dışında katıldığım bir festival açılışında, AB milletvekili mütebessim bir soru sormak gafletinde bulundu, ben de kendisine Anayasamızı hatırlattım. Benim bildiğim ne komşu ne de Avrupa anayasalarında 'sanatı ve sanatçıyı korur ve kollar.' diye bir madde yok. Bir tek bizim Anayasamızda var diye gururla bahsettim." ifadelerini kullandı.

Organizasyonun 10 yıl öncesine kadar Ankara'da gerçekleştirildiğini anımsatan Birecik, şöyle devam etti:

"Hükümetin ve teşkilatımızın aldığı kararla, stratejik önemi olan, kültürel anlamda değer üreten, içselleştirilmiş bilgi birikimine ve bir fikre sahip bölgelerde yapılıyor. Nerede mi? Trabzon'da ve bence bu da her şeyi ifade ediyor. Teşkilat olarak biliyoruz ki kültür 'Wikipedia'ya bırakılacak bir şey değil, emek ister. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, bir tiyatronun açılışında, 'emeksiz sadece karpuzlar büyür, kültür büyümez.' demişti. Evet, emeksiz kültürün büyümediğini bilen bir bilinçle çalışmaya devam ediyoruz."

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci ise yarışmalı sergilerin sanat dünyası için genç yetenekleri ortaya çıkartması ve yeni yapıtların üretilmesinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Değirmenci, ülkenin en eski, prestijli ve kurumsal sanat yarışması olan ve 1939'dan bu yana devam eden yarışmanın güncel eserler ve eğilimleri ortaya çıkarması bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Adnan Tepeci ve üyeler ile eserleri sergilenmeye değer görülenlere belgelerini verdi.

Sergi, 9 Aralık'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Tiyatroları Nejat Birecik Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

İsrail sonunda bunu da yaptı! Mancınıkla ateş topu fırlattılar

İsrail sonunda bunu da yaptı! Mancınıkla ateş topu fırlattılar

Bakmadan Geçme

14 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVİVOR NEFİSE KİM, KAÇ YAŞINDA? Nefise Karatay nereli? Can Doğu tahliye oldu mu? Dilan Polat'ın kardeşi Can Doğu hapisten çıkacak mı, davasında son durum ne? SURVİVOR 2024 ŞAMPİYONU KİM? Survivor All Star şampiyon kim oldu? Türkiye- Çin maçı ne zaman? Türkiye- Çin voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? Sıla Doğu hapisten çıktı mı, serbest mi bırakıldı? Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu davasında son durum nedir? ''Hierarchy'' dizisinin konusu ne? Hiyerarşi dizisi nereden izlenir? 1. BÖLÜM FRAGMANI İZLE! Hiyerarşi dizisi kore yapımı mı? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 14 Haziran dün gece deprem mi oldu? Dilan Polat'ın kardeşleri serbest mi bırakıldı? Sıla Doğu ve Can Doğu hapisten çıktı mı? GELİNİM MUTFAKTA 14 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? #128105 MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 14 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
İspanyol muhabirin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sinirlendirdi: Başını sallama, bak ben sallamıyorum

İspanyol muhabirin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sinirlendirdi: Başını sallama, bak ben sallamıyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title