Haberler

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali

Güncelleme:

Tuning 39 Modifiye Araçlar Ses Yarışması Kofçaz Yolu üzeri Oto Galericiler Sitesinde gerçekleşti.

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında 26/05/2013 Pazar günü gerçekleşen; Tuning 39 Modifiye Araçlar Ses Yarışması Kofçaz Yolu üzeri Oto Galericiler Sitesinde gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım yarışma kapsamında birinci olan Murat Girgin, ikinci olan Cumhur Çevik ve üçüncü olan Emrecan Onursal'a kupalarını bizzat verdi.

Hız tutkunları Moto Drag Yarışlarında buluştu

Etkinlikleri kapsamında, Kofçaz Yolu üzerinde bulunan Kırklareli Üniversitesi kampusünde düzenlenen motosiklet yarışmasına farklı illerden 60 yarışçı katıldı. Düzenlenen motosiklet yarışmasını izlemek için yaklaşık 4000.kişi geldi. Yarışmalar sonunda 500 cc'de birinci Şengür Dingin, ikinci Sercan Uçan, üçüncü Murat Özten 600 cc'de birinci Samet Korhan, ikinci Hasan Mudurişer üçüncü Salih Örnek, 1000 cc'de birinci Özer Tunca, ikinci Mert Alp, üçüncü Aydın Ateş 1300 cc'de birinci Alper Küvvez, ikinci Emre Sever, üçüncü Fevzi Çakmak oldu. Spesial yarışmada birinci Erdem Şahin, ikinci Uğur Öten, üçüncü Murat Akgül ve Enduro yarışmasında ise birinci Ahmet İşleyen, ikinci Serdar Çakmak, üçüncü Bahadır Buzol oldu. Dereceye girenlere Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş ve Belediye Meclis Üyesi Necati Düzen tarafından kupaları verildi.

Başkan Vekili Resul Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yarışma oldukça güzel ve keyifliydi. Vatandaşlarımız etkinliğe oldukça ilgi gösterdiler. Düzenlenen yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum."dedi. Ayrıca Motosiklet Kullanıcıları Derneği Başkanı Şenol Uçan tarafından ilgi ve desteklerinden dolayı Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş'e plaketlerini verdi.

Birbirinden güzel şiirler okundu

Gün boyu düzenlenen Festival etkinlikleri kapsamında saat 14.00'da Karakaş Mahallesi İstasyon Caddesi Sabahattin Ali Parkı'nda "Şiir Dinletisi" gerçekleştirildi. Düzenlenen "Şiir Dinletisi"ne çok sayıda vatandaş katıldı. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneğinin hazırladığı "Şiir Dinletisi"nin sonunda ise şiir okuyan şairlere Kırklareli Belediye Başkanlığınca hazırlanmış olan katılım belgeleri ve plaketleri verildi. Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım, düzenlenen etkinlikte emeği olan ve katılan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

İstasyon Mahallesi Gar Binasında gerçekleştirilen Hasan Fıçıcı Resim Sergisi açılışına çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Hasan Fıçıcı: "Kırklarelili olarak ve bu etkinlikte yer almaktan gurur duyuyorum. Çizdiğim her resimde farklı bir duyguyu ön plana çıkardım. Belediye Başkanlığı her zaman sanata ve sanatçıya fazlası ile önem veriyor. İkinci sergim olmasına rağmen vatandaşlar fazlasıyla ilgi gösteriyor."dedi. Hasan Fıçıcı Resim Sergisi festival boyunca ziyaret edilebilecektir.

Geleneksel Briç Turnuvası gerçekleştirildi

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında geleneksel Briç Turnuvasının 9.su büyük bir katılımla Kırklareli Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. .Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Keşan, Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli'den toplam 110 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvayı İstanbul'dan katılan Ergün Korkut ve Yahya Küçükkılıç çifti kazandı. İkinciliği Lüleburgaz'dan İlker Özel ve Ayhan Kök kazandı. Dereceye Girenlerin ödüllerini Vali Yardımcısı M.Erhan Türker, Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, Belediye Meclis Üyesi Necati Düzen ve Milli oyunculardan Süleyman Kolata, İsmail Kandemir verdiler. Turnuva verilen koktyelle birlikte sona erdi. İlk on ise şöyle oluştu;

1 ERGUN KORKUT - Y.KUCUKKILIC-S

2 ILKER OZEL - AYHAN KOK

3 TEZCAN SEN - ERDEM OZTURK

4 AZEM GURBUZ - OKTAY GECIT

5 FARUK KEPEKCI - HAKAN PEYRET

6 FIKRET DALAMAN - BULENT ALTINOK

7 SULEYMAN KOLATA - ISMAIL KANDEMIR

8 MEHMET EKEN - OSMAN CAN

9 SEVKI ALGUL - UMIT KUYUCU

10 AYHAN AKBIYIK - COSKUN KESGIN

Kakavanın Seslerinden muhteşem konser

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında düzenlenen "Kakavanın Sesleri" yarışması final gecesi büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışmacılar; jüri üyeleri ve Kırklarelili vatandaşların karşısında seçtikleri birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler. Yarışmada oylama sona ererken, Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş tarafından yarışmacılara Belediye Başkanlığı katılım belgeleri verildi. Oylama sonunda ise üçüncü Beste Öztürk, ikinci Funda Öz, birinci ise Gözde Hançer oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Resul Yıldırım Kırklareli Kofçaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title