Haberler

Gümrük Müşavirlerinde Mevcut Başkan Yeniden Aday

Üç dönemdir İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği’nin başkanlığını yürüten Taşkın Dalay, yeni ekibiyle göreve yeniden talip oldu.

Üç dönemdir İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği'nin başkanlığını yürüten Taşkın Dalay, yeni ekibiyle göreve yeniden talip oldu.

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Seçimli Olağan Genel Kurulu Çarşamba günü saat 14.00'da Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hasan Aksoy Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. İki yılda bir yapılan seçimlerde üç dönemdir göreve devam eden Taşkın Dalay yaptığı açıklamada, "Üç dönemdir büyük onurla yürüttüğümüz görevimiz süresince, katılımcı ve çözümcü bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı gayreti göstereceğiz" dedi.

YENİ EKİPLE TEKRAR TALİP

Yeni ekibiyle göreve tekrar talip olduklarını belirten Dalay, "Yeni yönetim kurulu listemiz Taşkın Dalay, Nihat Kobaş, Derya Öncel,Emine Gülşen, Cüneyt Eryürekliler, Sabih AYGÜN, Bahadır Kal, Serkan Mingan' dan oluşmaktadır. Danışma kurulumuzda ise meslektaşımız Cemal Elmasoğlu da yer almaktadır. Üç dönemdir büyük onurla yürüttüğümüz görevimiz süresince, katılımcı ve çözümcü bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

"AYNI HEYECAN VE HUZUR"

2009 yılında olduğu gibi bugün de aynı heyecan ve duygularla huzur içerisinde aday olduğunu kaydeden Dalay, "Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, gümrük müşavirliği mesleğinin kalıcı olması, bizlerden sonra gelecek nesillere daha farklı ve daha sağlam bir meslek bırakılması için her türlü girişimi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Büyük bir onurla icra ettiğimiz görevimizi, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hep birlikte yöneterek, üyelerimizin tüm sorunlarıyla birebir ilgilenen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışı ile çalıştık. Meslek adına yaptığımız bu çalışmalara da tüm meslektaşlarımızın sahiplenmesi gerektiği inancındayız" ifadelerini kullandı.

ODA KANUNU VE ASGARİ ÜCRET KONULARI

Meslek odasının kurulması, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve bakanlığı içeren geniş bir platformda, mesleği ön plana çıkartmak için hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini dile getiren Dalay şunları söyledi: "Yönetim olarak bu dönemde en çok emek verdiğimiz konular, Oda Kanunu, asgari ücret ve 2 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazetede'de yayımlanan Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği'nde yapılan değişiklik oldu. Yine en çok emek verdiğimiz konulardan biri olan ve mesleğimizin yaşaması için can suyu olarak gördüğümüz asgari ücret konusunda, tüm dernekler olarak çok yoğun çalışmalar yapılmış, yeniden değerleme oranında artış elde edilmiştir. Oda Kanunu konusunda yaptığımız çalışmalar ile henüz bir sonuca ulaşamasak da, aynı gayret ve inançla sürdürülecektir. Mesleğin kurumsal bir yapıya sahip olmasının, Oda Kanunu'ndan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de, Oda Kanunu için yaptığımız çalışmalardan asla vazgeçmeyeceğiz. İnşallah bu dönemde bağımsız oda kanunun yürürlüğe girmesi inancını yaşıyoruz."

"SİZLERDEN GÖREV BEKLİYORUZ"

Dernek olarak yaptıkları faaliyetlerden bahseden Dalay sözlerini şöyle tamamladı: "Üyelerimizden gelen talep ve şikayetler konusunda, üyelerimizin sorunları ile birebir ilgilenerek çözüm aradık. Bundan sonrada ayrım gözetmeksizin tüm üyelerimizin sorunlarıyla aynı şekilde ilgilenmeye devam edeceğiz. Bizler; dernek yöneticiliği yaparken şahsi ceketimizi çıkarıp her zaman meslek adına mücadele ettik. Bundan sonrada aynı şekilde, meslek adına mücadeleye devam edeceğiz. Mesleğimiz ve camiamız adına yapılacak daha çok işlerin bulunduğu bilinciyle, birlik ve beraberlik içinde bütün zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyor, bilgi birikimimiz ve tecrübemizle bir kez daha sizlerden görev bekliyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Aksoy İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title