Haberler

Gözaltına Alınan Boydak Holding'in Patronu Güle Oynaya Polisle Gitti

Güncelleme:

Kayseri'de Boydak Holding'e düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak gazetecilere el sallayıp gülerek hatırlarını sordu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, finans sağladığı iddiasıyla Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde arama yaptı.

HACI BOYDAK VE MEMDUH BOYDAK DAHİL 4 GÖZALTI

Polis ekipleri Boydak Holding merkezinde arama yaptı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, holdingin CEO'su Memduh Boydak, şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Muraz Bozdağ gözaltına alındı.

ŞİRKETTE ARAMALAR SÜRÜYOR

Şirkette aramalar sürüyor. Türkiye'nin mobilya sektöründeki en büyük kuruluşlarından biri olan ve bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

İş adamlarının evlerinde ve iş yerlerinde arama başlatıldı. Gözaltına alınan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adlı Tıp'a getirildi ve sağlık kontrolünden geçirildi. Boydak, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

GEZETECİLERİ SELAMLADI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, sağlık kontrolüne getirilişi sırasında gazetecilere selam vererek 'Merhaba arkadaşlar' dedi.

DAHA ÖNCE DE OPERASYON YAPILMIŞTI

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

OPERASYONA TEPKİLER

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, Twitter adresinden Boydak Holding'nin dört yöneticine yapılan gözaltı haberini takipçileriyle paylayaşarak, 28 Şubat'ta kaç iş adamı, manav, kasap, tuhafiyeci, büfeci tutuklandı? Peki şimdi" sorusunu yöneltti.

"BU İŞ ARTIK İNTİKAM"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Kayseri'de Boydak ailesine yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Boydak ailesinin yanında olduklarını açıklayan Süleyman Korkmaz, yapılanların artık Erdoğan'ın intikamı olarak göründüğünü ve Kayseri halkının uykudan uyanarak şehrine, ülkesine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Korkmaz, havuz medyasının gerçekleri sakladığını, 'PKK bitti' diyerek insanlarla alay ettiklerini anlatarak, "Halen şehit haberleri gelirken bu tür haber yapılması insanlarımızı uyutmaktır. Bu nedenle doğru yazan, söyleyen gazeteler, televizyonlar kapatılıyor, karartılıyor." dedi.

25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz, şehir, ülke ekonomisine katkı sağlayan ve ülkesi için hayırsever işler yapan işadamlarının yanındayız" diyerek, yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Korkmaz, açıklamasında şunları dile getirdi: "Kayseri üzerinde kirli oyunlar var. Ülkede bir paralel söylemi almış başını gidiyor. Oysa Türkiye'de kimin paralel olduğu belli. Paralel PKK'dır. Her gün şehitlerimiz geliyor ve ocaklara ateş düşüyor. Kayseri, oynanan bu oyuna karşı iş adamlarına sahip çıkmalıdır. Kayseri insanı, ülke insanımız gelecekten haberleri yok. Ne olacağından haberi yok. Kayseri sıkıntıya, krize ve kaosa gebe görünüyor. Çünkü ülkenin gelişmelerini insanımız okuyor ama medya bu insanların ellerinde olduğu için yaşanacakları görmekte zorlanıyor. En son gördünüz Bengitürk TV karatıldı. Muhalif olanlar karartılıyor. Aslında muhalif söylemi yanlış, çünkü karartılan ve kapatılan medya ülkedeki doğruları yazanlar. Bu birilerinin işine gelmiyor. Ama havuz medyası dışındaki bütün medya, doğru yazanlar, çizenler kapatılacak gibi. Bengitürk'ün karartılması da doğruları söylüyor olması, gerçekleri halktan saklamak yerine aktarmaya çalışmasından dolayıdır. Doğruyu söyleyenler yok oluyor."

"KAYSERİ ŞİMDİYE KADAR SESSİZ KALDI ARTIK UYANMALI"

Boydak ailesine sahip çıkılması çağrısında bulunan Süleyman Korkmaz, "Kayseri bu iş adamlarına sahip çıkmalıdır. 17 bin çalışanı var. Tedarikçileri hariç. Bu insanlar Kayseri'nin hayırsever iş adamlarıdır. Hayırseverlikte Türkiye bu insanları tanıyor. Böyle bir baskı ile bu insanları çökertirlerse Kayseri de çöker. Bu nedenle şehir halkı Kayseri'ye sahip çıkmalıdır. Artık Türkiye'ye mal olmuş bu insanlara yapılanlara karşı Kayseri halkı dur demelidir. Şimdiye kadar sessiz kaldılar ve artık sessiz kalmamalıdırlar." çağrısında bulundu.

"HAVUZ MEDYASI 'PKK BİTTİ' DİYEREK İNSANLARLA ALAY EDİYOR, HALEN ŞEHİTLER GELİYOR"

Gazetelerin kapatılması ve televizyonların karartılmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Korkmaz, şunları ifade etti: "Eğer doğru söyleyen gazete ve televizyonlar engellenirse bu ülkedeki yanlışlıklar duyulmayacak. İstedikleri bu. Bengitürk de bunun için karartıldı. Düşünün havuz medyası, 'PKK bitti' diyerek yalan haber yapıyor ve insanlarımızı aldatıyor ama diğer taraftan halen şehitlerimiz geliyor. Bu nasıl bitme. Nasıl oldu da bitti. O zaman neden şehitlerimiz geliyor. Böyle bir mantık yok. Paralel arıyorsanız bu ülkede paralele PKK'dır. Beslediniz, hendek kazdırdınız, bombaları yerleştirdiniz ve bugün ülkeyi bölmek için mücadele ediyorlar. Askerimiz bunu engellemeye çalışıyor ve birçok şahidimiz geldi."

Süleyman Korkmaz, Anayasa'yı koruyacak kişinin Anayasa'ya kafa tuttuğunu dile getirerek, "Unutmayın. Bu Anayasa, kanunlar, mahkeme, savcı, hakimler, adalet herkese lazım olacak." dedi.

Yapılanları hayırsever Boydak ailesine reva görmediklerini belirten Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Artık bu iş Erdoğan'ın intikamı olarak görünüyor. Sindirme operasyonu olarak görünüyor. Kayseri insanı da uykusunda uyanmalıdır. Yarın bazı şeylerin kendisinin başına geleceğini de artık görmelidir. İşsizlik aldı başını gidiyor. Boydak ailesinin böyle durumu olursa Kayseri yaşanacak bir şehir olmaktan da çıkacağını herkes biliyor. Kayseri karanlık şehre doğru gidiyor. Kayseri halkı artık şehrine, ülkesine sahip çıkması gerekir. Biraz sonrasında çok geç kalmış olacak."

"KAYSERİ'DE BİR DÖNEM GÖREV YAPAN BÜROKRATLAR KAYSERİ ÜZERİNDE OYUNLAR OYNUYOR"

MHP'li Süleyman Korkmaz, Kayseri'de geçmiş dönemde görev yapan bürokratların şimdi geldikleri makamlarda Kayseri üzerinde oyunlar oynadığını ifade etti. Şehirdeki seçilmişlerin şehir üzerinde oynanan oyunları görmediğini anlatan Korkmaz, "Kayseri'nin üzerinde oyunlar oynanıyor. Burada görev yapan bürokratlar gittikten sonra şehri karıştırmak için ellerinden geleni yapıyor. Kayseri bu bürokratları değerlendirmeli. Kayseri'yi yönetenlere bakmak gerekir. Kayseri, tanımadığı insanları seçti. Meclis'e gönderdi ve şehir sahipsiz kaldı. Kayseri halkı kendi içinden gelenleri seçmiş olsaydı Kayseriliye sahip çıkardı. İş adamına, ailelerine sahip çıkardı. Seçilen milletvekillerini kim tanıyor. Kimin cenazesine, acı gününe geliyorlar. Kayseri de kimin derdine derman olmuşlar?" diye sordu.

AK PARTİ KURUCUSUNDAN TEPKİ

AK Parti'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Boydaklar Holding'e yönelik operasyona tepki gösterdi. Boydakları tanıdığını dile getiren Yalçınbayır, "Boydakları tanırım, böylesine konusu suç teşkil edecek eylemlere girişmesi mümkün olmayan insan kuruluşlar." dedi.

Şüphe ile insanların evlerine işyerlerine baskınlar yapılmasını eleştiren Ertuğrul Yalçınbayır, şöyle konuştu: "Yani şüpheden hareketle ki bu şüpheyi de ne doğuruyor onu da bilmek mümkün değil. Buradan hareketle şirketlerin, kurumların insanların onurunun zedelenmesi son derece manidar. Ama bunlar yaşanacak işlermiş. Bunların yaşanmasından birtakım dersler çıkarılması gerektiğin ortaya koyuyor. Bu işlerden çıkarılacak dersler vardır. Umarım ki bu dersleri hem milletimiz hem devletimiz çıkarır. Bunlar hoş şeyler değil, bunlar boş şeyler. Bugün için sizin aleyhinize diye düşündüğünüz şeylere karşı tedbir alırsınız. Sonunda elde ettiğimiz herşeyin boş olduğunu görürsünüz."

TÜSİAD'DAN TEPKİ

TÜSİAD, Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak'ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak'ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz."



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hacı Boydak Kayseri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title