Haberler

Gönüllü Kan Bağışçılarına Madalya

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından ‘Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ kapsamında 87 kişiye madalya ve plaket verildi.

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' kapsamında 87 kişiye madalya ve plaket verildi.

Öğretmen Evinde düzenlenen yemekte kan verme konusunda örnek olmuş ve madalya kazanmayı hak etmiş vatandaşlar bir araya geldi. 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' kapsamında 45 ve daha fazla kez kan veren vatandaşlara altın madalyanın yanı sıra plaket verildi. Ayrıca, 35 ve üzerinde kan veren 17 vatandaşa ilk kez altın madalya verilirken, 25 kez kan veren 61 kişiye ise gümüş madalya verildi. Kan verme konusunda çevrelerine örnek olan vatandaşlara ayrıca plaket verildi. Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, Türk Kızılayı'nın 2005 yılından itibaren Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında çalışmalarını yürüttüğü söyledi. Vatandaşların kan arama sıkıntısından kurtulduğunu dile getiren Ergen, "Belki hasta yakınlarının hastalarına kan verdiklerinden haberleri bile olmuyor. 2005'ten itibaren Türk Kızılayı, Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi ile bunu yapıyor. Her geçen yıl kan bağışı miktarımız artıyor. Eskişehir'de bulunan bir şubelerimizden aylık bin ünite kan bağışı alıyoruz. Bölgede ise yıllık 66 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor. 2013 yılında 67 bin 500 ünite kan topladık. 2014 yılının ilk 5 ayının değerlendirmesine göre yıl sonunda 72 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Bölgede hastaların ihtiyaç duyduğu kan bileşenlerini tamamen karşılayabilir durumdayız" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Batı Anadolu Erkan Ergen Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title