Haberler

Gönüllü Askerlik Başvuruları - Osmaniye/siirt/

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü olarak katılmak için kaymakamlığa başvurdu.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü olarak katılmak için kaymakamlığa başvurdu.

Harekata destek amacıyla ilçe merkezinde bir araya gelen dernek üyeleri, kaymakamlık binasına kadar yürüdü.

Bahçe Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Özalp, burada yaptığı açıklamada, harekata sonuna kadar destek verdiklerini dile getirdi. Bu konuda kendilerine verilecek her türlü görevi seve seve kabul edeceklerini belirten Özalp, "Ülkemizin gelecekteki aydınlık, güzel yarınları için Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak devletimizin ve başkomutanımızın daima emrinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Düşmanlar şunu bilsin ki biz düşmanla kavgayı kına, savaşı ise düğün biliriz." diye konuştu.

Kaymakam Müfit Gültekin de Türklerin geleneğinde ordu sefere çıktığında geride kalanların ordunun zaferle dönmesi için dua etmek ve elinden gelen yardımı yapmak olduğunu ifade ederek "Sizlerin bu talebini kaymakamlık olarak alacağız ve ilgili makamlara ileteceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri dilekçelerini kaymakamlığa verdi.

Siirt'te Türk bayraklı gönüllü askerlik başvurusu

Bir grup vatandaş, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla Siirt Askerlik Şubesi'ne gönüllü askerlik başvurusu yaptı

TÜGVA Siirt İl Temsilcisi Göztok:

"Afrin'de milletimizin göstermiş olduğu mücadele hak batıl mücadelesidir, ülkemizi bölmek isteyen şer odaklarına karşı istiklal mücadelesidir"

Siirt'te bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt İl Temsilciliği öncülüğünde cuma namazından sonra bir araya gelenler, ellerinde Türk bayraklarıyla Siirt Askerlik Şubesi'ne kadar yürüdü.

Şube önünde harekatın zaferle sonuçlanması için dua eden grup adına konuşan TÜGVA Siirt İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, Türkiye üzerinden oynanan küresel oyunları milletin birlik ve beraberliği ile bertaraf edilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Batının onayını değil milletinin onayını alan bir Türkiye var"

Türkiye'nin kendisine uzatılan yardım elini tarihi boyunca geri çevirmediğine işaret eden Göztok, "Yardım bekleyen mazlumların ve mağdurların dünya üzerindeki en büyük hamisi ve destekçisi ülkemiz olmuştur. Dün Kore, Yemen, Galiçya, Somali, Filistin ve birçok ülkede hamdolsun ülkemizin adı yapmış olduğumuz desteklerden ötürü coşkuyla karşılanmaktadır." dedi.

Türk bayrağının gönül coğrafyaları olan ülkelerde huzur ve mutluluğun sembolü olduğunu belirten Göztok, Mehmetçik'in dünya üzerinde eşine rastlanamayacak destansı olaylara imza attığını aktardı.

"Milletinin onayını alan büyük ve güçlü bir Türkiye var"

Mehmetçik'in ülke sınırlarını tehdit eden ve küresel emperyalizmin en alçak maşası olan terör örgütlerine karşı Afrin'de mücadele verdiğini vurgulayan Göztok, şöyle konuştu:

"Afrin'de milletimizin göstermiş olduğu mücadele hak batıl mücadelesidir, ülkemizi bölmek isteyen şer odaklarına karşı istiklal mücadelesidir. Ülkemiz ümmet anlayışı ile bu mücadeleyi yürütmekte ve desteklemektedir. Afrin'de işimizin olmadığını düşünenler, batının tepkisinden korkanlar, şunu bilmelidirler ki eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken batının onayını değil, milletinin onayını alan büyük ve güçlü bir Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var."

Göztok, Mehmetçik'in terör örgütlerine karşı ülke sınırları içerisinde ve dışında yaşayan masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini vurguladı.

Grup daha sonra şube önünde sıraya geçerek gönüllü askerlik için dilekçelerini verdi.

Karaman'da gönüllü askerlik başvurusu

Cuma namazı sonrası Askerlik Şubesi önünde bir araya gelip Mehmetçikler için dua edenler, daha sonra gönüllü askerlik için dilekçe verdi

Karaman'da bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Cuma namazından sonra Askerli Şubesi önünde bir araya gelen grup, operasyona katılan Mehmetçikler için dua etti.

Duanın ardından gazetecilere açıklama yapan grup sözcüsü Ömer Bircan, şehit olmak istediğini belirterek şunları söyledi:

"Vatan için canımız feda olsun. Biz namusumuz, dinimiz, bayrağımız, imanımız için yaşıyoruz. Bu konuda tereddüt etmeden canımızı veririz. Gönlümden, vatanımız için şehit olmak geçiyor. Yeter ki İslam'a, vatanımıza, milletimize zeval gelmesin."

Gruptakiler, daha sonra şube önünde sıraya geçerek gönüllü askerlik için dilekçe verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Avcılar Siirt TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title