Haberler

Gömeç'te Hizmet Atağı

2 dönemdir AK Partili Belediye Başkanı tarafından yönetilen Balıkesir'in Gömeç ilçe belediyesi, yatırımlarını ve icraatlarını basınla paylaştı.

2 dönemdir AK Partili Belediye Başkanı tarafından yönetilen Balıkesir'in Gömeç ilçe belediyesi, yatırımlarını ve icraatlarını basınla paylaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siluetinin yansıdığı Atatürk Kayaları ile dünyaca ün kazanan Gömeç ilçesi, belediyenin girişimleriyle yaptırılan yatırımlar ve hizmetler ile büyük bir değişim sürecine girdi. 2 dönemdir AK Parti'den Belediye Başkanlığı görevini yürüten Naim Kocabıyık, Edremit Körfezi'ndeki basın mensuplarıyla makam odasında sohbet niteliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, 2 dönemdir yaptıkları önemli icraatları basın mensuplarına özetledi. Devlet desteklerinden sonuna kadar faydalandıklarını vurgulayan başkan Kocabıyık, hükümete ve AK Partili Balıkesir Milletvekillerine teşekkür etti. Başkan Kocabıyık, basın toplantısının ardından basın mensuplarına ilçeyi gezdirerek, yaptıkları önemli hizmetleri ve yeni projeleri yerinde gösterdi. Türkiye'de nüfusa göre en çok hibe alan ilk 10 belediye arasında olduklarını önemle vurgulayan başkan Kocabıyık, birinci dönemde yaptıkları icraatlarını sıraladı.

Başkan Naim Kocabıyık, "Birinci dönemimizde yaptığımız işlere bakacak olursak; İlçemiz kanalizasyon şebeke hattının yapılması (33 kilometre). Yüklenici Firma: Kerimoğlu İnşaat Ltd.Şti. İhale bedeli: 2.000.000 TL. Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi (10 bin kişilik). Yüklenici Firma: ASM Arıtma -Yalçın Yapı İnşaat A.Ş. İhale bedeli: 1.500.000 TL. Arıtma tesisimizin 344.000 TL'si Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yardım, kalan kısmı da İller Bankası'ndan kredilendirilmiştir. Arıtma ve altyapı çalışmalarından dolayı İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. İnta Yolu 40.000 metrekare ve sahil yolu 36.000 metrekare asfalt yapılmıştır. Yüklenici Firma: Delsan. İhale Bedeli: 600.000 TL. Şehir içi ve sahil kesimine Belediyemizce 10.000 metrekarelik park ve çocuk bahçesi düzenlenmiştir. Meydan Düzenlenmesi ve Kamulaştırılması Yüklenici Firma: Keçiören Belediyesince yapılmıştır. Kamulaştırma belediyemizce yapılmıştır. Kamulaştırma Bedeli: 600.000 TL. Bayındırlık Bakanlığı'ndan 275.00 TL'si hibe gelmiş olup, kalan kısmı belediye bütçesinden karşılanmıştır. Balıkçılarımız için satış dükkanları yapılmıştır. Yaklaşık maliyeti: 40.000 TL. Sahilde Derkent Yürüyüş yolu( 1kilometre) yapılmış ve düzenlenmiştir. Yüklenici Firma: Aydın Parkecilik. 1998 yılındaki sel felaketi sonrasında mağdur olan vatandaşlarımıza ait 60 konutun tamamlanması sağlandı. Yüklenici Firma: Acaroğulları İnşaat Ltd.Şti. İhale Bedeli: 1.000.000 TL. Bayındırlık Bakanlığı ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. İlçemize 3 katlı Sağlık Ocağı Binası yapılması sağlandı. 112 Acil Servis hizmete girdi. Şehir içindeki tüm parklar yeniden düzenlendi. Şehir içindeki yollar (kilit parke döşemeleri ve asfalt)yapıldı. (90.000 metrekare). Yüklenici firma: Aydın Parkecilik-Uysal İnşaat. Maliyet Bedeli: 75.000 TL" dedi.

GÖMEÇ BELEDİYESİ'NİN 2. DÖNEM İCRAATLARI

Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, belediyenin ikinci dönem icraatlarını anlattı ve Gömeç'in gün geçtikçe büyüme gösterdiğini kaydetti. Kocabıyık, "Belediye Hizmet Binası arkasında kalan kısmın kanalizasyon şebeke hattı tamamlandı. Yüklenici Firma: Kani İnşaat Ltd.Şti. İhale Bedeli: 206.500 TL. Tarihi Okul Binasının Restorasyonu yapıldı.2 adet bina tamamlandıktan sonra Belediye Hizmet Binası olarak hizmete geçti. Yüklenici Firma: Arif Ceyhan-Yapı 16. İhale Bedeli: 527.460 TL. Tarihi Okul binasının restorasyonun yapımında önceki Valimiz Sayın Selahattin Hatipoğlu'na ve şu anki Valimiz Sayın Yılmaz Arslan'a teşekkür ediyorum. Düğün Salonu İnşaatı yapıldı. Yüklenici Firma: GMT Yapı İnş.Tic.Ltd.Şti. İhale bedeli: 532.319,24 TL. Düğün Salonu inşaatımızda kullanılmak üzere 220.000 TL. Turizm Bakanlığı'ndan hibe kredi olarak gelmiş olup, kalan kısmı belediyemiz bütçesinden karşılanmıştır. Gömeç-Pelitköy Su hattında 2 bin 500 metlik kısım yenilendi. Yüklenici firma: ALYA. Alt Yapı Maliyet Bedeli: 118.000 TL. Sahilde Balıkçı Barınağı yapıldı. Yüklenici Firma: ARSEL İnş.Tes.Mak.Ltd.Şti. İhale Bedeli: 566.919 TL. Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü ve Bursa DLH Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Sahilde DSİ kanalları üzerine 25.00 metre ve 35.00 uzunluğunda 2 adet köprü yapıldı.

Yüklenici Firma: Doğukan İnşaat. İhale Bedeli: 1.180.000 TL. Çevre Orman Bakanlığı ve DSİ Bölge Müdürlüğü'ne ve özellikle Bölge Müdürümüz Sayın Yakup Başoğlu'na sonsuz teşekkürler. Travla Plajında 100 metre uzunluğunda İskele yapıldı. Yüklenici Firma: İhale Bedeli: 600.000 TL. Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü'ne ve DLH Bursa Bölge Müdürlüğü'ne ve özellikle Bölge Müdürümüze sonsuz teşekkürler. Gömeç Sahilinde Deniz temizliği çalışmalarına başlanıldı. 96 adet TOKİ konutu inşaata başladı. Hacıhüseyinler Köyünden 7.000 metre mesafeden içme suyu hattı döşendi. Yüklenici Firma: YUNER İnş.Ltd.Şti. İhale Bedeli: 337.078 TL. İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne ve Bursa Bölge Müdürümüz sayın Mustafa Bayram'a teşekkür ediyorum. Sahil kesiminde Balıkçı Barınağımızın önündeki alanın düzenlenmesi amacıyla Meydan Düzenlenmesine ait projemiz tamamlanmış olup, ihale çalışmalarına başlanacaktır. İnşaatını bu yaz

tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ulaşım için yeni otobüsler alındı.Temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet

çöp kamyonu alındı. Çöp kamyonlarından biri Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bağışlanmıştır. 3 adet taşıma aracı alınmıştır. Kardeş Belediyemiz Keçiören Belediyesi tarafından 1 adet süpürme aracı belediyemize bağışlanmıştır. Gömeç Belediye Spor şampiyon oldu,süper lige çıktı. Bu hizmet ve yatırımların gerçekleşmesinde en büyük katkıyı sağlayan AK Partili Balıkesir Milletvekillerimize ve Gömeç halkına teşekkür ediyorum. Bu arada deniz temizleme çalışmalarına öncülük ettik ve vatandaş desteği ile çalışmalar hızla sürdürülüyor. Artık Gömeç'in pırıl pırıl bir sahili ve denizi olacaktır. Edremit Körfezi'nin yükselen turistlik değeri Gömeç olacak" diye konuştu.

Başkan Naim Kocabıyık, basın mensuplarına icraatları gösterdikten sonra yemek ikram etti ve uğurladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naim Kocabıyık Balıkesir Ak Parti Gömeç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title