Haberler

Gölcük'te Öğrenci Olmak Ayrıcalıktır

Güncelleme:

Gölcükte Öğrenci Olmak Projesi Kapsamında İlçemizde eğitimini devam eden öğrencilere yönelik Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Müzesi gezisi tanıtım programı Dumlupınar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında dün Gölcük Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinden toplam 100 Öğrenci Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Müzesine Gölcük Belediyesi otobüsleriyle giderek güzel bir gün yaşadılar.

"GELECEĞE DAHA MUTLU BAKACAĞIZ"

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük'te Öğrenci olmak projesi kapsamında Gölcük Belediyesine ait Sosyal ve Sportif tesislerden Öğrencilerin faydalanması için gereken destek ve katkıya hazırız. Çünkü Gölcük'te Öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. Gölcük Belediyesi olarak bizde gerekeni yapıyoruz dedi. Başkan Ellibeş konuşmasında "Sizler öğrendikçe ufkunuz açılacak, sizin ufku açılınca da ülkemizin ufku açılmış olacak. Geleceğe daha da umutlu bakacağız. Fuara gittiğinizde etkileneceksiniz, bilgi sahibi olacaksınız. Nihayetinde döndüğünüzde inanıyorum ki biraz daha farklı düşünceler içerisinde olacaksınız. Hepinizi gönülden kutluyorum, böyle bir irade ortaya koymanız önemli umuyorum. Gelecekte de güzel hedefleri koyar bizleri memnun ve mutlu edersiniz.

"TEKNOLOJİ DEĞİŞİYOR DİJİTAL ÇAĞA GELDİK".

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş "Organizasyonun yapılmasından dolayı çok memnunum. Başta belediyemiz olmak üzere milli eğitim müdürlüğü, okul müdürlüğü ve katılan sizlere teşekkür ediyorum. Umuyorum ki sizler oradan yararlanacaksınız, birçok buluşun ve tekniğin nasıl oluştuğunu orada göreceksiniz. Gelecek ve bizim için de yeni icatların yapılması konusunda da topluma olan yurttaşlık görevinizi yerine getireceksiniz. Biliyorsunuz, teknoloji değişiyor dijital çağa geldik, okumalar kolaylaşıyor. Fakat bizim karşımıza da yapak zeka geliyor. Biz yapay zekayı da yenmek durumundayız. Endüstri de olan 4.0 yeni bir sanayi devrimi başlangıcı ve dönüm noktası bunu iyi analiz etmeli ve faydalanmalıyız. Bu anlamda hepinizin gelecekte bu adımları başarıyla gerçekleştireceksiniz" dedi.

"İmkanlarıyla İlmi Buluşlar Ve İcatlar Yapan Yeni Bir Neslin Oluşması İçin Çabalar Harcamaktayız"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu konuşmasında "Öğrencilerimiz için derslikler dışındaki eğitimin öğrenci için ne kadar büyük bir kazanım olduğunu bizler kendi öğrenciliğimizden bilmekteyiz. İlkokul ve ortaokul yıllarında eğitim hayatımızdan aklımızda kalanlar yapmış olduğumuz sosyal, sportif faaliyetler ve özellikle gezilerimizdir. Geziler görme, işitme, dokuma… gibi pek çok duyu organına hitap etmekte ve yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Böylelikle hayat boyu hafızalardan çıkmayacak tatlı hatıralar olarak belleğimizde kalmaktadır. Bizler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gelecek kuşakların kendi tarihini ve tarihi şahsiyetlerini bilen onlardan ilham alarak çağdaş bilimin imkanlarıyla ilmi buluşlar ve icatlar yapan yeni bir neslin oluşması için çabalar harcamaktayız. Bu çaba içerisinde desteğini bizden esirgemeyen Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediyesi Mehmet Ellibeş'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler Kocaeli Bilim Merkezinde "Bilimin Sultanları" "Dinamik Dünya" ve "Algı ve Gerçeklik" bölümlerini gezdi. İnteraktif müzecilik konseptiyle oluşan alanlarda öğrenciler doğrudan objelerle temas içerisinde bulundu. Büyük ilgi gösteren çocuklar; doğa olaylarını, göz yanılsamalarını ve geçmişteki icatları dokunarak, görerek ve işiterek test etti. Eğlenceli vakit geçiren öğrenciler bunun yanında birçok bilgiyi de öğrenmiş oldular. Öğrenciler Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e Gölcük'e böylesine önemli bir projenin kazandırılmasında vermiş olduğu destek ve katkıya teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Ellibeş Dumlupınar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title