Haberler

Aliağa'da 1 Mayıs Coşkusu

Güncelleme:

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Aliağa 1 Mayıs tertip komitesinin düzenlediği kutlamalarda, işçiler sabahın erken saatlerinde Aliağa Petrol-İş Sendikası binası önünde toplandı. Oluşturulan kortej, İstiklal Caddesi boyunca Demokrasi Meydanı'na kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Aliağa'da 1 Mayıs Coşkusu

İZMİR - İzmir'in Aliağa ilçesinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Aliağa 1 Mayıs tertip komitesinin düzenlediği kutlamalarda, işçiler sabahın erken saatlerinde Aliağa Petrol-İş Sendikası binası önünde toplandı. Oluşturulan kortej, İstiklal Caddesi boyunca Demokrasi Meydanı'na kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Aliağa'nın caddeleri, işçilerin attığı 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak', 'Birleşe Birleşe Kazanacağız', 'İşte 1 Mayıs Alanlardayız' sloganlarıyla yankılandı. Ellerindeki flamalar, Türk Bayrağı ve afişlerle renkli bir atmosfer oluşturan işçilerin yürüyüşü, vatandaşların ve esnafların alkışlarıyla destek buldu.

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk konuşmayı Aliağa Petrol İş Şube Başkanı Hasan Toptan yaptı. Toptan, "İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, eşitlikten ve adaletten yana olanlar; 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun!" diyerek, tüm emekçilere seslendi.

"Emekçilerin hakları tehdit altında"

Toptan, sermayenin çıkarları doğrultusunda uygulanan politikaların işçi sınıfının temel haklarını tehdit ettiğine dikkat çekti. "Emekli aylıkları sefalet düzeyinde, enflasyon nedeniyle alım gücümüz azalıyor" diyerek, adaletsiz vergi sistemi ve iş cinayetleri gibi ciddi sorunlara işaret etti.

"Güzel bir gelecek umuduyla bir araya geldik"

Hasan Toptan, işçilerin ve sendikaların sorunlara karşı en güçlü silahının, 1 Mayıs ruhuna uygun bir şekilde mücadele etmek ve örgütlenmeyi güçlendirmek olduğunu vurguladı. "Bu talepler doğrultusunda biz emekçiler sesimizi daha çok yükseltmeli, örgütlü gücümüzü göstermeliyiz" diyerek, tüm emekçileri mücadeleye ve dayanışmaya davet etti.

Aliağa Petrol İş Şube Başkanı Hasan Toptan'nın konuşmasının ardından 1 Mayıs tertip komitesinin hazırladığı basın açıklamasını Aliağa 7 Nolu Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Gök okudu. Gök: "İşçiler, memurlar, emekliler ve gençlerin, insanca bir yaşam ve güzel bir gelecek umuduyla bir araya geldiklerini belirtti. Gök, "Bugün burada, insan onuruna yakışır çalışma imkanlarını savunuyoruz" dedi.

"Emeğin payı azalıyor"

Gök, 1 Mayıs'ın emekçilere verdikleri mücadeleyle armağan edildiğini, Türkiye'de ve dünyada bu mirası bırakan tüm işçi kardeşleri saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Ekonomik sıkıntılar ve yaşanan geçim zorluklarına dikkat çeken Gök, "Emeğin, ekonomik büyümeden aldığı pay giderek azalıyor. Asgari ücret, açlık sınırı ile başa baş durumda" diye konuştu.

"Emekçilerden daha fazla fedakarlık istenemez" diyerek sözlerine devam eden Gök, ekonomik sıkıntıların sorumlularının bu durumu düzeltmesi gerektiğini vurguladı. Adaletsiz vergi sisteminin eleştirildiği konuşmada, Gök, "Vergi sistemi 'Az kazanandan az, çok kazanandan çok' ilkesiyle adil hale getirilmelidir" dedi.

Eğitimcilerin ve sağlıkçıların sorunlarına da değinen Gök, enflasyona ezdirilen eğitimci ve sağlıkçıların, yaşadıkları şiddetin görmezden gelindiğini belirtti. "Eğitimcilerin, sağlıkçıların, kamu emekçilerinin sesini artık duyun" çağrısında bulundu.

Kıdem tazminatı hakkının korunması gerektiğini vurgulayan Gök, "Kıdem tazminatında yeni hak kaybına yol açacak düzenlemeler, karşısında milyonlarca çalışanı bulacaktır" diyerek, işçinin tazminat alacağının öncelikle hale getirilmesi ve devlet güvencesi sağlanması gerektiğini ifade etti.

Gök, güvencesiz olma, kayıt dışı istihdam ve taşeronlaşmanın yaygınlaştığını, sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi. "Emekçilere kölelik imkanlarında çalışma dayatılmaktadır" diyerek, iş cinayetlerinin önlenmesi gerektiğini belirtti.

"Genişletilmiş sosyal haklar istiyoruz"

Son olarak Gök, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, işçi düşmanı işverenlere karşı sendikal güvencelerin arttırılması gerektiğini vurguladı. "Örgütlenmeye karşı olan işçi düşmanı işverenlere karşı işçinin sendikal güvenceleri arttırılsın. Sendikal haklarımızı kullanmak, insanca yaşamak, alın terimizle ürettiğimiz değerlerden adil pay almak istiyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı sınırsız kullanmak istiyoruz. Dengeli ve yeterli bir ücret, genişletilmiş sosyal haklar talep ediyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından işçiler Demokrasi Meydanı'nda halaylar çekti. Daha sonra İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak olan miting için yola çıktılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstiklal Caddesi Demokrasi 1 Mayıs Sendika Aliağa İzmir İzmir Genel Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title