Haberler

Gaziantep'te Bombalı Saldırı Kurbanları Anıldı

Gaziantep'te bombalı saldırı kurbanları anıldı Gaziantep'te, 20 Ağustos 2012 tarihinde Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu yaşamını yitiren 10 kişi, saldırının 3'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Gaziantep'te bombalı saldırı kurbanları anıldı

Gaziantep'te, 20 Ağustos 2012 tarihinde Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu yaşamını yitiren 10 kişi, saldırının 3'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Gaziantep'te, 20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobilin PKK'lı terörist tarafından patlatılması sonucu 4'ü çocuk 10 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamayı gerçekleştirdiği saptanan PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist ise yakalanamadı.

Bombalı saldırının 3'üncü yıl dönümünde patlama bölgesine yapılan ve yaşamını yitiren 10 kişinin isminin yazılı olduğu anıtın önünde MHP'liler tarafından tören düzenlendi. MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan'ın da katıldığı törende, Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı okundu. Patlama kurbanlarının anıldığı törende konuşan MHP Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, Gaziantep'te gerçekleştirilen terör saldırısının Türkiye'nin hafızasından silinmeyeceğini belirterek, "Gaziantep ve ülkemiz için oynanan oyunları görmek ve gerekli dersleri çıkarmak için, bu saldırıyı her yıl dönümünde hatırlayacak ve hatırlatacağız. Sivil ve masumların canına kasteden bu menfur olayı bir kez daha lanetliyoruz. Son günlerde sürekli gelen şehit haberleri, milletimizin sinesine ateş gibi düşmekte ve yüreklerimiz yakıp kül etmektedir" dedi.

Orhan'ın konuşmasının ardından törene katılanlar, patlamada yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazdığı anıtın önüne karanfil bıraktı.

PATLAMA KURBANININ ANNESİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

MHP'lilerin düzenlediği törenin ardından anıtın önüne saldırıda hayatını yitiren 3 yaşındaki Süleyman Alkan'ın annesi Dilber Alkan geldi. Gözyaşı dökerek dua eden anne, oğlunun isminin de yazılı olduğu anıta; 'Süleymanımız kalbimizdesin' yazılı çelenk bıraktı. Olay günü bayramlaşmak için dışarı çıktıklarını anlatan Dilber Alkan, "Oğlum ve eşimle Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akrabalarımızla bayramlaşmak için dışarı çıktık. Karakolun önüne geldiğimiz sırada bomba patladı. Oğlum benim yanımdaydı ve o an kucağımda can verdi. Ben, eşim ve büyük oğlum vücudumuza isabet eden parçalarla yaralandık. Ben Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in evime gelip, dertlerimi dinlemesini istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Tolga Orhan Ramazan Bayramı Şehitkamil Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title