Haberler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Törenlerle Anıldı

ŞANLIURFA (İHA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75.yılında Şanlıurfa'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Şanlıurfa Şehitlik Anıtı'ndaki törende Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan...

ŞANLIURFA (İHA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yılında Şanlıurfa'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Şanlıurfa Şehitlik Anıtı'ndaki törende Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daire amirleri ve askeri erkan yer aldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenlerin eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak, bayrakların yarıya indirilmesiyle Şehitlik Anıtı'ndaki tören son buldu. Daha sonra Vali Güvenç ve beraberindekiler Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki anma programına geçti. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı Atatürk konulu çalışmaları inceleyen Vali Güvenç, resim çalışmaları hakkında öğrencilerden bilgi alarak, öğrencileri tebrik etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programda Atatürk'ün kişiliğini ve askeri yönünü anlatan konuşmalar yapıldı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Türk Sanat Müziği dinletisi, oratoryo ve gösteriler sunuldu.

Programın ardından Şanlıurfa Genelinde düzenlenen Ata'ya Mektup Konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. ÇEAŞ Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Haziman Olgaç'a Vali Celalettin Güvenç, Vatan Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Alperen Çetin'e Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Halide Nusret Zorlutuna 3. Sınıf Öğrencisi Belinay Orhan'a Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından hediyeleri takdim edilerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Vali Güvenç, Cumhuriyetin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve şükranla andıklarını ifade ederek, Milli Eğitim Müdürlüğünü, öğretmenleri ve öğrencileri gerçekleştirdikleri güzel etkinliklerden dolayı tebrik etti. Hamasetten uzak daha bilinçli kutlamalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Güvenç, "Allah'a çok şükür bu topraklarda, bu ülkenin, bu cumhuriyetin ne zorluklarla kurulduğunu; milletimizin 21. asırda lider ülke olarak kalabilmesi için ne emekler verildiğini ve geleceğe ümitle bakabilmek için neler yapabilmemiz gerektiğini programların içeriğinde gençlerimiz ve öğretmenlerimiz bizlere ifade ediyorlar. Bundan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Geçmişten ders almadan, çağı doğru okumadan, geleceği görmeden 21. asırda ayakta kalmanın mümkün olmayacağını belirten Vali Güvenç, "Gururla, inançla, samimiyetle ifade ediyorum ki bu gençlerimizle, öğretmenlerimizle, doğusuyla batısıyla bu ülke 100 milyonluk, demokrat, halkıyla barışık, dünyanın lider ülkelerinden birisi olacaktır. Gazi ve silah arkadaşları rahat uyusun. Onların amacı bu ülkenin tekrar lider olmasıydı, halkın mutlu olmasıydı ve bugün görülüyor ki her türlü soruna rağmen bu dünyanın bizim medeniyetimize, inancımıza, kültürümüze ihtiyacı var. Yolun açık olsun Türkiye diyorum ve binlerce kez rahmet diliyorum Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına. Geleceğimiz aydınlık olsun. Birlik beraberliğimiz pekişsin. Biz dünkünden daha güçlü ve inançlıyız. İnanıyorum ki büyük Türkiye geliyor, gelecek" dedi.

Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İlçe Kaymakamları Oktay Kaya, Mustafa Kutlu ve Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, daire amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Celalettin Güvenç Kaya Mustafa Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title