Haberler

"AB'den Çıkalım" Diyen İngilizlerin Fransız Vatandaşlığına Başvuru Sayısı On Kat Arttı

Güncelleme:

Fransız vatandaşlığına başvuran İngilizlerin sayısı üç yıl içinde yaklaşık on kat arttı. Başvuru sayısı, Brexit'in yapıldığı 2016 yılında 1,363'e, 2017'de ise 3 bin 173'e yükseldi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Fransız vatandaşlığına başvuran İngiliz uyrukluların sayısının üç yıl içinde yaklaşık on kat arttığını açıkladı.

Bakanlık, 2015'te 386 İngiliz'in Fransız olmak için başvuru yaptığını ve bu rakamın Brexit referandumunun yapıldığı 2016 yılında 1,363'e, 2017'de ise 3 bin 173'e yükseldiğini açıkladı.

Bu dönem içerisinde Fransız vatandaşlığına geçen Birleşik Krallık vatandaşlarının sayısı 320'den 1,518'e yükseldi.

BAŞVURU NEDENLERİ

Le Figaro gazetesi, birçok başvuranın havalimanları, Manş tüneli ve Eurostar terminallerindeki kuyruklardan kaçınmak, veya Birleşik Krallık'ın AB'yi terk etmesinden sonra sağlık hizmetleri ve sosyal yardımlara hak kazanmak gibi nedenlerle başvuru yaptığını yazdı.

"ESAS NEDEN AVRUPA'DA KALMAK"

Ancak Fransa'da göçmen danışmanlığı yapan İngiliz bir kadın Fiona Mougenot, 2017'de 20'den fazla vatandaşlık değiştirme başvurusu yaptığını ve çoğu başvuranın, Avrupa vatandaşlığını korumayı, olası bürokratik meseleleri en aza indirmekten daha çok istediğini söyledi.

Gazeteye konuşan Mougenot, "Pratik konular müşterilerimiz için büyük önem taşıyor. Fakat çoğu için, esas neden Avrupa'da kalmak. Birçoğu referandumda oy kullanamadı, Brexit sonucuyla dehşete düştü ve ihanete uğramış hissetti. Fransa önemli bir ülke, çünkü hayatları burada, ancak Fransa'dan ziyade, Avrupa'yı terk etmek istemiyorlar." dedi.

İRLANDA EN POPÜLER ÜLKE

Guardian gazetesi ise, Ekim ayında Brexit oylarını takiben yılda en az 17 bin İngilizin bir başka AB üye ülkesinin vatandaşlığına girdiğini bildirdi.

Londra merkezli 20 AB büyükelçiliği ve içişleri bakanlığından verilen yanıtlar İrlanda'nın yüzde 1025 artışla yaklaşık dokuz bin başvuruya ulaşarak, en popüler ülke olduğunu ortaya koydu.

İTALYA, ALMANYA, DANİMARKA...

Rakamlarda neredeyse tüm ülkeler önemli bir artış kaydetti; İngilizlerden vatandaşlık başvuruları İtalya'da yaklaşık sekiz kat, Almanya'da beş kat, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Hollanda ve Avusturya'da da iki veya üç kat arttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İçişleri Bakanlığı Birleşik Krallık Avrupa Birliği Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title