Haberler

Fransız Kardeş Şehirden Datça'ya Önemli Ziyaret

1992 yılında Datça ile kardeş şehir protokolü imzalayan Fransa'nın Buxerolles kentinden gelen heyet Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı ziyaret etti.

Datça ile Buxerolles arasındaki ilişkiler 1992'den bu yana karşılıklı heyetlerin gidip gelmesiyle bir zaman sürdü. Bu ilişkilerin hatırası olarak da Datça'da bir sokağa Buxerolles adı verildi. Daha sonra bir süreliğine yaşanan kopukluklardan, sonra 2011 yılında gelen davetler üzerine Datça Belediyesi'nden bir heyet Buxerolles'e giderek orada misafir oldu. Bu yıl Mayıs ayında yapılan "Akdeniz'den Ege'ye Yürüyüşüne" Buxerolles'ten gelen bir grubun katılması ve 14 yıl aradan sonra Buxerolles'ten bir heyetin gelmesi ilişkileri canlandırdı. Fransız heyette yer alan misafirler daha önce çoğu Buxerolles'e gitmiş olan ailelerin yanında ağırlanıyor.

Datça Belediyesi'nin daveti üzerine Türkiye'ye gelen Buxerolles Belediye Başkanı Jean Louis Chardonneau ve Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Maryvonne Lacourcelle başkanlığındaki heyet Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı ziyaret etti.

Ziyaretleri için Buxerolles heyetine teşekkür eden Başkan Tokcan, "14 yıl aradan sonra ilçemize gelen delegasyona tekrar teşekkür ederim. Uzun bir süredir kopukluk yaşayan ilişkiler tekrar canlandı. 2011 yılında halktan ve belediyeden kişilerin yaptığı ziyarete katılamadığım için çok üzüldüm. Belediye başkanı olarak olmasa da bu kenti mutlaka ziyaret edeceğim. Avrupa'dan zaman zaman kardeş şehir olma teklifleri geliyor ama 'Bizlere tek bir kardeş şehir yeter' diyerek bu teklifleri nazikçe reddediyoruz" diye konuştu.

Buxerolles Belediye Başkanı Jean Louis Chardonneau da, "Buxerolles'in bu kalabalık grubuyla Datça'da olmaktan mutluyum. Benim için Datça'ya gelmek birçok sebepten dolayı çok önemli. 2006'da ilk kez eşimle birlikte Datça'ya geldim. Belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak çok önemsiyorum. Fransa ile Türkiye arasında bir köprü vazifesi görecektir. Belediye başkanı olarak da bu ilişkilerin kuvvetlendirilmesi için çalışıyorum. Fransa ile Türkiye arasında kardeş şehirlilik pek gelişmemiş, Buxerolles ve Datça'dan hareket ederek bunun gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum, Yaşasın Datça, yaşasın Buxerolles" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şener Tokcan Türkiye Fransa Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title