Haberler

Trende Tecavüze Uğrayan Kız Konuştu: Sadece İzlediler

Güncelleme:

Paris'te, bir banliyö treninde diğer yolcuların gözü önünde tecavüze uğrayan genç kız, "Sadece izlediler, kimse yardım etmedi. Yardım butonunu bile çekmediler" dedi.

Başkent Paris'te genç bir kızın bir banliyö treninde diğer yolcuların gözü önünde tecavüze uğraması, Fransa'da suça göz yumanın da suçlu olup olmadığı konusunda tartışma yarattı.

YOLCULARIN GÖZÜ ÖNÜNDE TECAVÜZE UĞRADI

Paris'in güneydoğu banliyölerinden Melun'dan Paris istikametine akşam bindiği bir trende, yolcuların gözü önünde tecavüze uğrayan adı açıklamayan 22 yaşındaki kız öğrenci iki hafta sonra sessizliğini bozdu.

TECAVÜZCÜ DE HERKESLE BİRLİKTE İNİP UZAKLAŞTI

Fransız basınına konuşan genç kız, 4 Şubat gecesi yaşadığı tecavüz sırasında hiçbir yolcunun en ufak bir reaksiyon bile göstermediğini, Melun garında tecavüzcünün de herkesle beraber trenden inerek uzaklaştığını söyledi.

TAKİP DE ETMİŞ

Olayın ardından trenden indiğini ve kendisine tecavüz eden kişi tarafından bir müddet takip edildiğini anlatan genç kız, koşar adımlarla ailesinin evine sığındığını belirtti.

"SADECE İZLEDİLER KİMSE YARDIM ETMEDİ"

Olayın etkisiyle şok geçiren genç kız, "Sadece izlediler, kimse yardım etmedi. Trendeki yardım butonunu bile çekmediler" ifadelerini kullandı.

YAKALANDI, MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Olayın zanlısı ise tren garındaki kameralar sayesinde yakalandı ve mahkemeye sevk edildi.

"İNSANLAR DUYARSIZ"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fransa'da faaliyet gösteren Tecavüze Karşı Feminist Kollektifi Başkanı Emmanuelle Piet, "İnsanlar etraflarındaki tecavüzlere ve tacizlere karşı duyarsız" dedi.

Bu olaya benzer bir olayın geçen yıl Lille'de de yaşandığına dikkati çeken Piet, metroda genç bir kadının yolcuların gözü önünde tecavüze uğradığını ve savcılığın olaya seyirci kalan yolcular hakkında soruşturma başlattığını anlattı.

YOLCULAR DA SUÇA ORTAK

Fransa Ceza Hukuku'na göre, tecavüzü görmezden gelen yolcuların da suça pasif şekilde ortak olduğuna dikkati çeken Piet, böyle bir durumda metro ve trenlerdeki acil durum butonlarının çekilebileceğini hatırlattı.

FRANSA'DA HER YIL 86 BİN KADIN KURBAN

Resmi rakamlara göre, Fransa'da her 10 kadından 1'i tecavüze ya da cinsel tacize uğruyor.

Her yıl, 18-75 yaş arası 86 bin kadın bu tip olaylara maruz kalıyor. Ancak kurbanlardan sadece yüzde 13'ü durumu polise bildirirken, şikayetlerin de sadece yüzde 1'i mahkumiyetle sonuçlanıyor.

Tecavüz vakalarında yıllara oranla artış ya da azalma olmadığına dikkati çeken Piet, Tecavüze Karşı Feminist Kollektifi'nin kurulduğu 1985 yılında da rakamların aşağı yukarı aynı olduğunu kaydetti.

TEHLİKE ANINDA YARDIM ETMEYENE 5 YILA KADAR HAPİS

Fransız kamuoyunda şok etkisi yaratan olayın bir benzeri geçen yıl da yaşanmıştı. Geçen yıl nisan ayında Lille kentinde de 29 yaşında genç bir kadın metroda yolcuların gözü önünde tecavüze uğramış ve savcılık duruma tepkisiz kalan yolcuların tek tek kimlik tespitinin yapılması için soruşturma başlatmıştı.

Lille Savcısı Frederic Fevre, o dönem, yolcuların kimliklerinin tespit edilmesi halinde, tehlike altındaki birine göz göre göre yardım etmedikleri için haklarında 5 yıl hapis ve 75 bin avroya kadar para cezası istemiyle dava açılabileceğini söylemişti.

Ancak yetersiz kamera kayıtları nedeniyle yolcuların eşgalleri tespit edilememiş ve soruşturma ağustosta durdurulmuştu.

ÖZGECAN CİNAYETİ

Türkiye'de de Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülmüş, Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü bulunmuştu. Olayın failleri suçlarını itiraf etmişti.

Özgecan Aslan cinayeti ülke çapında kadına yönelik şiddete karşı önlemler alınması talebiyle çeşitli eylemlere ve gösterilere yol açmış, siyasilerden de olayı lanetleyen açıklamalar gelmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Fransa Paris Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

almanyamobilWeb@haberler.com:

Bu olay turkiye olsaydi hemen yorumlar soyle olurdu musluman tr yobazlar ve seyre avrupada olunca acabas medenime oluyor rakamlara dikat edin

3
2
yanıtYanıtla
SkyMobil-IOS:

Evet Avrupa'ya özenen bizi Avrupa'ya yönlendiren sözde aydın geri zekalılara sesleniyorum.Hadi bakalım sizi dinliyoruz ne diyeceksiniz bakalım biz ülke olarak ayaklandık onlar kılını kıpırdatmamış aramızdaki fark bu hayvan her yerde hayvan

3
2
yanıtYanıtla
cinli:

INSANLIKTAN UTANIN BE

4
1
yanıtYanıtla
sivaslı:

Müslümanlardan nefret ederler ama orada türk kürt arap müslüman bir genç olsa canı pahasına yardım ederdi.

3
1
yanıtYanıtla
YAREN:

Lan insanlık ölmüş gerçekten. Bu meselenin Avrupa ülkeleri yada dindar İslam ülkeleri ile alakası yok. İnsanlığı çoktan uçurumdan yuvarlamışlar. :((

4
0
yanıtYanıtla
gerçekler:

fransız kaynaklarından alıntıdır yılda fransada 75 bin kadın tecavüz ediliyor, 198 bin kadın tecavüz mağduru sözlü veya darp

0
0
yanıtYanıtla
parisli:

Avrupaya sakın özenmeyin arkadaşlar buralarda afrikalı kaynıyor karınca gibi vallahi utanmaksızın buldukları her yere milletin içinde idrarını boşaltıyorlar sokaklara

0
0
yanıtYanıtla
Osman karyüzMobil-IOS:

Bu avrupalılar da insanlık kalmamış duygusuz insanlar konuya fransız kalmışlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı o kadar domuz yerlerse olacağı bu işte

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title