Haberler

Foça Belediye Meclisi Karıştı

Foça Belediye Meclis toplantısında gergin dakikalar yaşandı.

Foça Belediye Meclis toplantısında gergin dakikalar yaşandı. Belediye Meclis toplantısına CHP'li Meclis Üyeleri ile AK Parti'li Meclis Üyesi Ceyhun Çetin'in tartışmaları damga vurdu.

Belediye Meclisi, Mart ayı ilk toplantısı Foça Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanvekili Osman Yurtseven'in başkanlığında toplanan belediye meclisinde gündem maddeleri katılanların oy birliği ile kabul edildi. Ancak, topaltının sonunda söz alan

Meclis Üyesi Ceyhun Çetin, Foça Belediyesi'ne bağlı Bağkent şirketinde istihdam edilen mevcut 27 kişinin 56'ya yükseltildiğini belirterek, işe alınan 29 kişinin Ak Parti meclis grubuna bilgi verilmeden alındığını dile getirince, CHP'li üyeler ile Ak Parti'li üyeler

arasında söz düelloları başladı.

"FRANSIZ TATİL KÖYÜ NASIL KAPATILDI?"

Ak Parti grubu adına konuşan Çetin'in sözlerine yanıt veren Osman Mert, alınan işçi profilinin siyasi olmadığını söyledi, "Burada işe alınan 56 kişiden öte konuşmamız gereken çok daha önemli bir konu var" dedi. Mert, "Foça'nın ciddi bir şekilde istihdam sorunu var. Foça'nın gençleri Foça'da iş bulamadıkları için ailelerinden ayrılıp gurbete çıkmak zorunda kalıyor. Bırakın 56 kişiyi bir kenara, keşke imkanımız olsa da 356 kişiye daha iş verebilsek. 56 kişiyi burada konuşmak yerine acaba ilçemizde

yüzlerce insana istihdam sağlayan Fransız Tatil Köyü'nün nasıl kapatıldığını konuşmalıyız" dedi.

Mert'in sözlerine destek veren CHP'li Meclis Üyesi Özgür Ulu, Ak Parti'li Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Çetin'in 2010'un Mart ayında bir gazeteye verdiği beyanatta, "Foça'nın atıl durumda kalan Club Med tatil köyünü açmak bizim boynumuz borcudur" dediğini hatırlattı. Cebinden çıkardığı gazete kupürünü de ortaya koydu. Ak Parti'li Çetin'e yüklenen CHP'li Ulu, "Sayın Çetin, boynumuzun borcu dediniz. Borcunuz devamlı katlanıyor. Borcunuz taksitlendirildi mi yoksa peşin mi ödeyeceksiniz?" diyerek, Çetin'den açıklama yapmasını istedi.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"

CHP'li Meclis Üyelerinin suçlamalarını kabul etmeyen Ceyhun Çetin de, Fransız Tatil Köyü'nün yeniden hayata dönmesi adına hükümetin elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, " Verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi.

Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu mevkide imar konusunda eksikler olduğuna dikkat çeken Çetin, "İlçemizde imar problemi olmayan ve planda 5 yıldız otel yeri olarak ayrılmış Kumburnu gibi bir bakir alanımız var. İki dönemdir meclis üyesiyim fakat, sekiz yıldır halkımıza vaat edilen Kumburnu'nda otel projesini belediyemiz hayata geçirmeyi maalesef başaramadı. Ayrıca bugün ilçemize bir turizm yatırımcısı gelip yatırım yapmak istediğini söylese Kumburnu dışında bir alternatif sunamıyoruz. Çünkü ilçemizin geleceği ile alakalı bir imar yok" diye konuştu.

"FOÇA'YA HANGİ YATIRIMCI GELİR?"

Ak Parti'li Çetin'in "Belediye Meclisi olarak Kumburnu mevkiini turizm amaçlı saha haline getirdik ama bir turizm yatırımcısını Foça'ya getiremedik" sözlerine tepki gösteren CHP'li Ulu ise, "Biz turizm bölgesi olalım diyoruz. Ancak etrafımız termik santrallerle ve cüruflarla çevriliyor. Buraya hangi yatırımcı gelir?" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Yurtseven Ak Parti Ceyhun Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title