Haberler

Firari FETÖ'cüler Kılık Değiştirip Alışverişe Çıktı

Güncelleme:

Sivas'ta, FETÖ'nün sözde "üniversite ve akademisyenler imamı" ile "doktorlar ve mahrem imamı" olarak 1 yıldır aranan 2 kişi, kılık değiştirerek girdikleri markette görüntülendikten sonra yakalandı.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "üniversite ve akademisyenler imamı" ile "doktorlar ve mahrem imamı" olarak aranan 2 kişi, kılık değiştirerek girdikleri markette alışveriş yaptıktan sonra gizlendikleri ve örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

HAKLARINDA 1 YILDIR YAKALAMA KARARI VARDI

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin kentteki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde din kültürü öğretmeni olarak görev yaparken KHK ile meslekten ihraç edilen ve 2010-2013 yıllarında örgütün sözde "üniversite ve akademisyenler imamı", daha sonra da "mühendislerden sorumlu imam" olan ve hakkında yaklaşık 1 yıldır yakalama kararı bulunan Veysel Tıkaç ile örgütün "doktorlar imamı" ve emniyet teşkilatı içerisinde faaliyet yürüten "mahrem imamlardan" olduğu belirlenen eski öğretmen Ramazan Bulduk'un Yenidoğan Mahallesi'nde olduğunu tespit etti.

"GAYBUBET" ADLI EVE OPERASYON

Yaklaşık bir ay teknik takip ve izleme çalışması yürüten ve güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyen ekipler, Veysel Tıkaç, Ramazan Bulduk ile aynı evde kalan eski polis memuru Ercan Taş'ın bulunduğu "gaybubet" adı verilen eve operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 3 zanlı emniyete götürüldü.

MARKETİN GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Bu arada, FETÖ imamlarının mahalledeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, polise yakalanmamak için kılık değiştirdikleri görüldü. Sakal bırakan, şapka ve gözlük takan zanlıların alışveriş yaptıkları markete girerken tedirgin oldukları kamera kayıtlarına yansıdı.

ÖRGÜTE KAZANDIRILMAK İSTENEN AKADEMİSYENLERE ÖZEL ORGANİZASYONLAR

Veysel Tıkaç'ın "üniversite ve akademisyenler imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde üniversite içerisinde FETÖ/PDY mensubu akademisyenlere yönelik sohbet toplantıları yaptığı, örgüte kazandırılmak istenen akademisyenlerle görüştüğü ve bunlara yönelik örgüt adına yurt dışı organizasyonları düzenlediği tespit edildi. Polis ekipleri, Tıkaç'ın Cumhuriyet Üniversitesinde yapılacak rektörlük seçimlerinde örgüt adına rektör adayı belirleyerek seçimlerde başarılı olması için üniversite içerisinde çalışmalar yaptığını da belirlenmişti.

ÖRGÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUMLUSU "DOKTORLAR İMAM"I BULDUK

Ramazan Bulduk'un da "doktorlar imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde, FETÖ'nün bir üst mekanizması tarafından kendisine iletilen örgüt kararlarını bir alt sorumlulara ileterek yönetimi sağladığı, örgütün ildeki sağlık çalışanlarına yönelik sohbet toplantılarının takibinden sorumlu olduğu, sağlık personeline yönelik yurt dışı organizasyonları düzenlediği ortaya çıkarıldı.

BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Bulduk'un emniyetten sorumlu "mahrem imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde de Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet personeline yönelik sohbet toplantılarının takibini yaptığı, örgütçe müdür yardımcısı, zümre başkanı olarak görevlendirildiği ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı da tespit edildi. Eski polis Ercan Taş'ın ise 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yaptığı ve daha sonra KHK ile meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Milli Eğitim Müdürlüğü Yenidoğan Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title